Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 04:57:22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

KOSTAS NIKOLAIDES - “Fearful Symmetry” (2014)

 
 
KOSTAS NIKOLAIDES

FEARFUL SYMMETRY

(2014)

 
Μετά από 22 χρόνια, ο Κώστας Νικολαΐδης, πρώην τραγουδιστής των Northwind επιστρέφει με ένα album με τον τίτλο “Fearful Symmetry”.
Ο Κώστας Νικολαΐδης ήταν από τους κινητήριους μοχλούς των Northwind. Μπασίστας στον πρώτο δίσκο “Northcomin'”, μπασίστας και τραγουδιστής στον θρυλικό δεύτερο “Mythology”.
Αυτό είναι το πρώτο του προσωπικό album μετά τους Northwind, ένα album που στόχο και σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις κλασικές Hard Rock φόρμες των δεκαετιών ’70 και ’80.
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον άνθρωπο που έγραψε ιστορία τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως τραγουδιστής των Northwind. Ο Κώστας πάντα με μεγάλη δόση χιούμορ και με πλήρη επίγνωση του ελληνικού Rock μουσικού γίγνεσθαι.
Το 2012 αισθάνεται την ανάγκη, κυρίως από την Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αρχίζει να εργάζεται ετοιμάζοντας υλικό για το νέο του album “Fearful Symmetry”, γράφοντας, εκτελώντας και επιμελούμενος την παραγωγή και την ηχογράφηση του δίσκου. Ο Κώστας έκτος των φωνητικών, έχει αναλάβει και όλα τα όργανα, ενώ σε δύο τραγούδια εμφανίζεται στα τύμπανα ο πρώτος drummer των Northiwnd, Pavlik Fakiroudis.
O δίσκος του είναι απλός στο άκουσμα χωρίς πολλές φανφάρες, επικοινωνιακός, μα πάνω απ’ όλα ταπεινός. Τα περισσότερα τραγούδια του album είναι σε κυρίως mid-tempo ρυθμούς. Πολλά Classic Rock και Hard Rock στοιχεία έχει όλο το album, ενώ προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει αυτό το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο Hard Rock στυλ, που συχνά συγχέεται με το Heavy Metal.
Το “Fearful Symmetry” βγήκε σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα στις 5 Μαΐου του 2014, σε ανεξάρτητη, ελεύθερη παραγωγή. Ο τίτλος του δίσκου επικαλείται τα τελευταία λόγια του William Blake στο ποίημα “The Tyger”.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει και ο ίδιος για τον δίσκο του: «...το “Fearful Symmetry” είναι ένα album που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να επηρεάσει τον ακροατή, περιέχει 10 τραγούδια σε κλασικό Ηard Ρock ύφος...».
Οι περισσότεροι είχαν ξεχάσει τον Κώστα και να που όμως επέστρεψε για να ταράξει και πάλι τα θολά νερά.
 
 
FEARFUL SYMMETRY: “Dome Of Madness”, “Stampede Mentality”, “Nazia”, “Two Thousand Miles”, “Coming Home”, “Turn Of The Tide”, “Don't Say Anything”, “Loves Of Old”, “Prison Cell”, “Yesterdays”.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.