Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 12:46:15

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη των Acid Planet

Οι Acid Planet είναι μία νέα space metal μπάντα από την Ελλάδα,τα μέλη της οποίας έχουν μια σεβαστή παρουσία στην ελληνική metal σκηνή.Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά κομμάτια στο youtube προφίλ τους και συνεχίζουν δυναμικά.

S.R. Γειά σας μάγκες! Πείτε μας ένα σύντομο βιογραφικό των Acid Planet.

A.P. Ξεκινήσαμε το 2014 και θέλαμε να κάνουμε ένα project που να βγάζει ένα feeling ατμοσφαιρικού space horror. Είμαστε παιδικοί φίλοι από την ίδια γειτονιά και παίζουμε μουσική από παλιά και "τζαμάρουμε", οπότε μας βγήκε αυθόρμητα να κάνουμε κάτι που να μπλέκει δυο από τα πράματα που μας αρέσουν πολύ, το sci-fi και τη metal μουσική. Αποφασίσαμε να ανεβάζουμε τα κομμάτια μας στο youtube προφίλ μας και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

S.R. Πώς βγήκε το όνομα του συγκροτήματος και τι σημαίνει για εσάς;

A.P. Κατ’ αρχάς ψάχναμε ένα όνομα να κολάει με την ατμόσφαιρα τις μουσικής. Είναι μια μίξη ιδεών που είχαμε σκεφτεί για να ταιριάζει η μουσική με την ονομασία. Κάτι από Acid που έχουν για αίμα τα "Xenomorphs" στις Alien ταινίες, οξύ που σου καίει τα κόκαλα (γέλια) και κάτι από άλλους πλανήτες για να δώσει το space feeling που έχει η μουσική μας.

S.R. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο μέλη.Υπάρχει προοπτική για είσοδο άλλων μελών ή αποτελεί προσωπικό σας project;

A.P. Ξεκίνησε σαν προσωπικό μας project.Γειτονιά φάση,δυο καλοί φίλοι με τον ίδιο στόχο και στην πορεία κανείς δεν ξέρει, μελλοντικά όλα είναι πιθανά. Μπορεί να πάρουμε τον Fassbender, τον David από το "Alien Covenant" να μας παίζει τα φλάουτα του χαχαχα...

S.R. Γράφετε instrumental κομμάτια.Υπάρχει περίπτωση να μπούν φωνητικά στα είδη υπάρχοντα ή να γράψετε καινούργια με φωνητικά;

A.P. Στα ήδη υπάρχοντα σίγουρα δεν θα μπούνε, τα κομμάτια έχουν κλείσει όπως είναι. Μελλοντικά δε γνωρίζουμε αν θα προσθέσουμε φωνές σε νέα κομμάτια αλλά κάτι σε socking horror κραυγές μπορεί να εμφανιστεί, αυτό όμως το αφήνουμε για έκπληξη...

S.R. Πώς θα χαρακτηρίζατε τι μουσική σας;

A.P. Στη μουσική μας η βάση είναι το metal σε όλες του τις μορφές εφόσον με αυτό έχουμε μεγαλώσει αλλά έχουμε αρκετές επιρροές από ηλεκτρονική μουσική οπότε οι συνθέσεις μας είναι λίγο πιο πειραματικές. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε κλασικά heavy riffs μέχρι thrash και πιο βαρύ ήχο με sci-fi synths και space ατμόσφαιρα.

S.R. Παίζετε και οι δύο κιθάρα και τα άλλα όργανα είναι μέσω υπολογιστή. Πόσο πιστεύετε πώς η τεχνολογία έχει βοηθήσει τους μουσικούς σήμερα;

A.P. Η τεχνολογία γενικά έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να ηχογραφείς και να συνθέτεις και να δουλεύεις τις ιδέες σου, στο σπίτι σου, με την παρέα σου και να γουστάρεις στο home studio σου με σούπερ ήχο.
Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλύτερη. Έχεις πολλές δυνατότητες. Μπορείς να πειραματιστείς πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα τα χρόνια. Πχ. Ο Κώστας στους Candlelight Illusions που γράφανε τα πρώτα demos και οι μπάντες της εποχής είχαν άλλη νοοτροπία και φιλοσοφία τότε και ο ήχος δεν ήταν τόσο καλός. Έπρεπε να δίνεις κι ένα κάρο λεφτά για ένα αποτέλεσμα που δεν άξιζε και τόσο τελικά. Υπήρχαν τύποι που κατά κάποιο τρόπο εκμεταλλεύονταν την καύλα σου και την πώρωση σου.
Σε γενικές γραμμές πάντως η τεχνολογία έχει βοηθήσει τρομερά. Έχεις τη δυνατότητα με ένα τίμιο budget να κάτσεις να δουλέψεις τα κομμάτια, να ασχοληθείς να τα ηχογραφήσεις και να έχεις μια βάση σε πολύ καλό ηχητικό επίπεδο.
Η τεχνολογία όμως μπορεί και να σε οδηγήσει να ανακαλύψεις πράγματα που ίσως καλύτερα ήταν να μην τα είχες ανακαλύψει.

S.R. Τα κομμάτια σας τα ανεβάζετε στο YouTube. Η ψηφιακή μουσική πλέον χρησιμοποιείται από τούς περισσότερους καθώς και ο διαμοιρασμός της από τα κοινωνικά δίκτυα. Τι γνώμη έχετε για αυτό; Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσετε κάτι σε φυσική μορφή;

A.P. Όλη η φάση με τα κοινωνικά μέσα βοηθά πολύ στη δημοτικότητα του κάθε συγκροτήματος. Πλέον μπορείς να μοιράσεις τη μουσική σου όχι μόνο στα κοντινά σου άτομα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπορείς να παίρνεις γνώμες και σχόλια, που είναι κάτι που εμείς σαν Acid Planet το αναζητάμε. Το θέμα είναι όμως ότι οι καλλιτέχνες που ασχολούνται με αυτό το πράγμα –που καταβάλλουν κόπο και χρόνο- δεν ανταμείβονται όσο θα έπρεπε. Μόνο στα live ό,τι κάνουν. Όσον αφορά στη «φυσική μορφή» θα δείξει. Το εξετάζουμε πάντως να οργανώσουμε μια καμπάνια στο bandcamp και να κυκλοφορήσουμε και τον πρώτο μας δίσκο επίσημα.

S.R. Πώς βλέπετε την ελληνική αλλά και την παγκόσμια metal σκηνή σήμερα;

A.P. Παρατηρούμε ότι υπάρχουν άπειρες μπάντες και γενικά είναι ένα κίνημα το οποίο είναι δραστήριο ακόμη κι όσο περνάει ο καιρός ολοένα διογκώνεται. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει κόσμος που κάθεται μαζί και γράφει κομμάτια,γιατί σημασία έχει να γελάς και να γουστάρεις αυτό που κάνεις.
Βλέπεις πλέον ότι ο εξοπλισμός είναι πάρα πολύ βελτιωμένος και επίσης τα παιδιά ασχολούνται από πολύ μικρά με τη μουσική και γνωρίζουν να παίζουν σωστά. Επιπλέον, υπάρχει προσβασιμότητα. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να ψάχνεις μια αιωνιότητα να βρεις την παρτιτούρα του «Kill 'Em All». Γενικότερα εξελίσσεται. Ακόμη και οι ηχογραφήσεις είναι και τεχνικά κι από θέμα παραγωγής σε τρομερά επίπεδα.

S.R. Πλάνα για το μέλλον;

A.P. Θα συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε με τον ήχο μας. Ίσως σταδιακά προστεθούν άλλα μέλη στο γκρουπ μας και ενδεχομένως να κάνουμε και κάποια live! Ίσως κάνουμε και τον πρώτο μας επίσημο δίσκο όπως προαναφέραμε. Θα δείξει…Αναμένετε περισσότερα.

S.R. Κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

A.P. Τσεκάρετε τα κομμάτια μας στο youtube, πιστεύουμε ότι θα σας ικανοποιήσουμε. Α, και μην εμπιστεύεστε τα android (γέλια).

S.R. Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Southernrock.gr .

A.P. Συνεχίστε να ακούτε τη μουσική που γουστάρετε, να περνάτε καλά και να ροκάρετε δυνατά.

Ευχαριστούμε πολύ τους Acid Planet για αυτην την πολύ όμορφη συνέντευξη και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Stay Southernrocking guys!!!

Συνέντευξη Μιχάλης Νικολαΐδης (Heaven And Hell).

MΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

(HEAVEN AND HELL)

Περισσότερα...

Συνέντευξη Κώστας Νικολαΐδης (Northwind)

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ (NORTHWIND)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Περισσότερα...

Συνέντευξη των Alkonost

Οι Alkonost είναι μια ρωσική folk metal μπάντα και από τις παλαιότερες της χωράς της. Εχοντας 20 χρόνια πορείας και πολλές εναλλαγές μελών , παραμένουν όρθιοι και πριν λίγο κυκλοφορήσαν ένα πολύ κάλο δίσκο. Ο ιδρυτής τους και βασικός σύνθετης τους Andrey Losev μας απαντάει σε όλες μας τις ερωτήσεις σχετικά με το συγκρότημα. Ας τον ακούσουμε!

SR. Γεια σου Andrey!Πως είσαι?Συγχαρητήρια για το νέο σας πολύ καλό δίσκο!Πες μας μερικά λόγια για τις ηχογραφήσεις?Ποιο είναι το θέμα τον στίχων των τραγουδιών?

ΑL. Γεια σου!Σε ευχαριστώ,όλα είναι εξαιρετικά!Το νέο μας album ονομάζεται "Songs of the white lily".Είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα μας,είναι αφιερωμένο περισσότερο στη φύση και την μαγεία της. Το κάθε τραγούδι έχει την δίκη του παραμυθένια ιστορία με παραδοσιακούς μυθικούς ήρωες σαν την γοργόνα,το πνεύμα του δάσους ή απλά φυσικά στοιχεία. Αρχίσαμε να ηχογραφούμε τις κιθάρες για τον δίσκο το 2014,άλλα οι στίχοι δεν ήταν έτοιμοι εκείνη την εποχή,έτσι έπρεπε να τους προσαρμόσουμε στα μέρη της κιθάρας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να η διαδικασία της ηχογράφησης να αργήσει λίγο,άλλα μας επέτρεψε να επιλέξουμε τον ήχο που θέλουμε.

SR. Αυτός ο δίσκος είναι ο δεύτερος με την φοβερή τραγουδίστρια Ksenia. Τα άλλα μέλη είναι καινούργιοι. Πες μας μερικές πληροφορίες για αυτούς?

ΑL .Ο μπατίστας μας Rustem Shagitov ήρθε από την folk-metal μπάντα από το Καζάν τους Baradj, που εκεί έπαιζε κιθάρα. Είναι πολύ κάλος μουσικός και έχουμε παρόμοιες φιλοδοξίες. Ο Pavel Kosolapov που είναι ο δεύτερος κιθαρίστας μας,κάνει back vocals και τα growls είναι ένας χαριτωμένος τύπος. Ήρθε στο συγκρότημα χάρις την πρόταση του Rustem. Προσαρμόστηκαν και οι δυο πολύ εύκολα στο συγκρότημα και στις συναυλίες μας. Έχουμε παίξει μαζί ήδη κάποιες συναυλίες στην Ρωσία,Πολωνία και την Γερμανία και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι επίσης φιλικοί και χαρισματικοί. Αυτό μπορείς να το νιώσεις όταν μας επισκευτείς στα lives μας.

SR. Από το "Tales of Wanderings" του 2013 και μετά οι Alkonost έχουν σχεδόν μόνο καθαρά φωνητικά με ελάχιστα death φωνητικά και περισσότερα folk στοιχεία,σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης έχετε λιγότερα οπερετικά φωνητικά. Ήταν δική σου επιλογή όλα αυτά ή ο ερχομός της Ksenia βοήθησε σε αυτήν την αλλαγή?

ΑL. Ο ερχομός της Ksenia σίγουρα άλλαξε τα πάντα. Ο folk τρόπος που τραγουδάει είναι πολύ λαμπερός και ξεχωριστός και φυσικά αυτό θέλαμε να το αναδείξουμε όσο γινόταν περισσότερο. Αυτό φαίνεται και στον νέο μας δίσκο όπου τα φωνητικά της είναι η καρδιά του κάθε τραγουδιού. Τα growling φωνητικά δεν είναι πλέον απαραίτητα επειδή τα κομμάτια μας γίνονται όλο και περισσότερο σαν ιστορίες ενός ανθρώπου. Χρησιμοποιούμε growl μόνο τον είναι απαραίτητα για να τονίσουν την επιθετικότητα της στιγμής.

SR.Εισαι ο ιδρυτης και το μονο σταθερο μελος της μπάντας. Το πιστεύεις ότι έχουν περάσει 20 χρονιά από το ξεκίνημα σας?Ήταν ένας δύσκολος δρόμος?Ποιος ήταν ο στόχος συ τότε και ποιος τώρα?

ΑL. Επειδή είμαι ο ιδρυτής της μπάντας,είμαι και το πιο σταθερό μέλος.20 χρόνια είναι μια μεγάλη περίοδος για ένα φαινόμενο σαν τους Alkonost. Δεν πίστευε ότι οι Alkonost θα έπαιζαν τόσο καιρό. Έχουμε ακόμα σχέδια για το μέλλον!Σαν μουσικοί από την ρωσική ενδοχώρα,έχουμε περάσει ένα μεγάλο και δύσκολο δρόμο. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να επιβιώσουμε από την έλλειψη ενδιαφέροντος προς εμάς και να επιστρέψουμε πάλι πίσω, κάνοντας όλους να πιστέψουν σε εμάς. Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει, το ακροατήριο έχει αλλάξει, η μουσική έχει αλλάξει και οι μουσικοί έχουν αλλάξει. Άλλα εμείς συνεχίζουμε στην ίδια πορεία.

SR. Είστε μια από τις παλαιότερες metal μπάντες στην Ρωσία. Ποιες είναι οι συνθήκες στη metal σκηνή στην Ρωσία τότε και τώρα?

ΑL. Η metal σκηνή άλλαξε εξαιρετικά από πλευράς ποιότητας. Άωρα υπάρχουν πολλοί τεχνικά άρτιοι κιθαρίστες, επαγγελματικός εξοπλισμός για πρόβες και ηχογραφήσεις είναι διαθέσιμος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλο και πιο πολλές μπάντες να παίζουν ποιοτική μουσική. Από την άλλη όμως έχουμε έλλειψη από πρωτότυπες και ιδιαίτερες μπάντες. Αυτό όμως ίσχυε και στο παρελθόν.

SR. Γιατί γράφετε σχεδόν πάντα τους στίχους στα ρωσική και όχι στα αγγλικά?Έχετε κυκλοφορήσει δίσκους στα αγγλικά στο παρελθόν. Σκέφτεστε να αλλάξετε από τα ρωσική στα αγγλικά μόνιμα?

ΑL. Ξεκινήσαμε ακριβώς με αγγλικό στίχο επειδή θέλαμε να είμαστε κατανοητοί από μεγαλύτερο κοινό. Η μεταφορά μας σε ρώσικα ήταν επιθυμία κάποιον παλαιών μελών μας, άλλα την ίδια εποχή συνεχίζαμε να κυκλοφορούμε αγγλικές εκδοχές των δίσκων μας. Για αυτό ο νέο μας δίσκος κυκλοφόρησε και στις δύο γλώσσες. Η αγγλική εκδοσή είναι ήδη ηχογραφημένη.

SR. Έχεις επαφές με τα παλαιότερα μέλη?Τι συνέβη σε αυτούς?

AL. Φυσικά και έχουμε επικοινωνία. Κάθε χρόνο στης 30 Αυγούστου συγκεντρωνόμαστε στο γενέθλιο πάρτι του συγκροτήματος .Τώρα όλοι μαζί (παλαιά και νέα μέλη) προετοιμαζόμαστε για μια συναυλία αφιερωμένη στα 20 χρονιά μας. Φυσικά οι ζωές τους είναι διαφορετικές τώρα: Κάποιοι έχουν τις οικογένειες τους, άλλοι έχουν τις δουλείες τους και δεν έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν με την μουσική όπως παλαιότερα. Αλλά την ίδια στιγμή εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τις υποθέσεις μας και να ανησυχούν για εμάς.

SR. Ποιά ηταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σου όλα αυτά τα χρονιά?

ΑL. Η χειρότερη στιγμή σχετίζεται με τα οικονομικά και δεν θέλω να την θυμάμαι. Η καλύτερη στιγμή είναι η κυκλοφορία του δίσκου μας "Songs of white lily" και η περιοδεία για αυτό, όπου θα επιστεφτούμε την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές εντυπώσεις και θετικά συναισθήματα σε όλο αυτό.

SR. Σχέδια για το μέλλον?

AL. Σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε ένα παράξενο και μη τυπικό για μας δίσκο με όλα τ hits της μπάντας,άλλα σε ακουστική μορφή. Φυσικά θα συνεχίσουμε το ταξίδι στη χωρά μας για την παρουσίαση του δίσκου μας.

SR. Andrey ήταν τιμή μου να κάνουμε αυτήν την συνέντευξη. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι και να στείλεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας.

AL. Σε ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σου!Ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες του Southernrock.gr καλή υγειά και καλές εντυπώσεις από την ακρόαση των δίσκων μας!Stay metal !!!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Alkonost κοιτάξτε στο επίσημο site τους εδώ και στο metal-archives.Επίσης κριτική του νέου τους δίσκου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι Alkonost είναι:

Andrey "Elk" Losev – κιθάρα
Ksenia Pobuzhanskaya - φωνή
Rustem Shagitov - μπάσο
Pavel Kosolapov - κιθάρα

Συνέντευξη Rickey Medlocke (Βlackfoot, Lynyrd Skynrd)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ

Περισσότερα...

Συνέντευξη Brit Turner (Blackberry Smoke)

 
Talking with drummer Brit Turner of Blackberry Smoke.
Life’s too short to not do what you love to do.
"I feel like the 70’s were probably a great time to discover music without feeling like you were being forced to watch a commercial about it."
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ
 

Περισσότερα...

Συνέντευξη Sterling Koch

STERLING KOCH

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΗΜΝΙΟ
 

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες