Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 18:08:29

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Τεράστια μουσική απώλεια για το Southern rock

 Dickey Betts, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας της Allman Brothers Band, του οποίου τα διαπεραστικά σόλο και τα τραγούδια καθόρισαν το συγκρότημα και το southern rock γενικότερα, ταξίδεψε στην γειτονιά των αγγέλων το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 80 ετών. Αιτία ήταν ο καρκίνος και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, όπως επιβεβαίωσε στο Rolling Stone ο μάνατζερ του.

«Με βαθιά θλίψη και βαριά καρδιά η οικογένεια Betts ανακοινώνει τον θάνατο του Forrest Richard 'Dickey' Betts (12 Δεκεμβρίου 1943 - 18 Απριλίου 2024) σε ηλικία 80 ετών», ανακοίνωσε η οικογένεια Betts σε δήλωσή της στο Rolling Stone.

Country & Southern Rock Pita Party

Το CAFÉ ESCOBA παρουσιάζει τους GREEKCOWBOYS & COUNTRY GIRLS σε μία βραδιά γεμάτη κάντρι (country) χορό και μουσική και για τη κοπή τη πίτα!

Η κοπή της πίτας θα γίνει στις 20:00 ώρα με πολλές εκπλήξεις και πολλά δώρα!

Κατά τις 21:30 ώρα θα αρχίσει το πάρτι με Greekcowboys & Country Girls που θα σας κρατήσουν παρέα με χορούς τους αλλά και θα σας "εκπαιδεύσουν" ταυτόχρονα μαθαίνοντας χορευτικές κινήσεις για line dancing.

Καουμπόικα καπέλα και μπότες, γιλέκα, bandanas, σπιρούνια, κέφι, μουσική, χορός θα σας μεταφέρουν στην άγρια δύση.

Στα decks DJ Southern Man με Country μουσική, Southern rock, Classic rock και άλλες μουσικές εκπλήξεις.

Οπλιστείτε με όρεξη και ελάτε να περάσουμε μαζί μια ξεχωριστή βράδια με πολύ κέφι.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 23 Φεβρουάριου ώρα: 20:00

ESCOBA, Πατριάρχου Μαξίμου 1,
Κεφαλάρι – Κηφισιά
Τηλ.: 210 – 623 3550
Σας περιμένουμε!

Αυτό είναι το νεο τραγούδι του Billy Joel

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας William Martin Joel  γνωστός με το όνομα Billy Joel κυκλοφόρησ ε  το νεο του τραγούδι "Turn The Lights Back On" με με διαφορά 17 περίπου ετων  απο το "All My Life" σε παραγωγή του διάσημου καλλιτέχνη Phil Ramone.

Ο δημοφιλής μουσικός με το παρατσούκλι "Piano Man ", μεταξύ του 1970 και 1993, κυκλοφορούσε ένα νέο άλμπουμ κάθε 12 έως 16 μήνες, συνθέτοντας περισσότερα από 120 τραγούδια.

Στο νεο του τραγούδι που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, η παραγωγή είναι του Freddy Wexler και φέρει την υπογραφή πέρα του Joel και των Wexler, Wayne Hector, και του Arthur Bacon 

Οι αξιόλογοι Southern Country rockers Robert Jon & The Wreck κυκλοφόρησαν το single "Help Yourself" (video)

Οι αξιόλογοι Southern Country rockers Robert Jon & The Wreck κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους single "Help Yourself", προσθέτοντας ένα νέο κεφάλαιο στην επεκτεινόμενη κληρονομιά τους στον μουσικό κόσμο. Διαθέσιμο τώρα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, το "Help Yourself" είναι ένα ήρεμο, ρομαντικό κομμάτι με στυλ Country rock που θυμίζει τα κλασικά τροπάρια της αγάπης ως θεραπευτική δύναμη. Με τον κλασικό ήχο του, το τραγούδι προκαλεί το πνεύμα μιας σειράς κλασικών και σύγχρονων καλλιτεχνών όπως οι Lynyrd Skynyrd, Allman Brothers Band και Zac Brown Band, συνδυάζοντας τη νοσταλγική ουσία του Southern rock με μια σύγχρονη πινελιά.

Το «Help Yourself» είναι ένα τραγούδι για τη σημασία της αυτοβοήθειας και της φροντίδας του εαυτού σου», σχολιάζει ο frontman Robert Jon. «Είναι δύσκολο να βοηθάς τους άλλους εκτός κι αν βοηθήσεις τον εαυτό σου και φροντίσεις πρώτα τον εαυτό σου». Παρακολουθήστε το επίσημο μουσικό βίντεο, ένα νεύμα στη κωμική σειρά των 70's "Three's Company".
Η μπαντα από τη Νότια Καλιφόρνια, οι Robert Jon & The Wreck παίρνουν τον Southern rock ροκ ήχο από την ανατολική ακτή και τον κάνουν δικό τους. Από την έναρξή τους το 2011, αυτοί οι ιθαγενείς Καλιφορνέζοι Ο Robert Jon Burrison (κορυφαία φωνητικά, κιθάρα), ο Andrew Espantman (ντραμς, φωνητικά υπόκρουση), ο Henry James Schneekluth (πρωταγωνίστρια κιθάρα, φωνητικά)
και ο Warren Murrel (μπάσο) ηλεκτρίζουν το κοινό σε όλο τον κόσμο με τους ανερχόμενες πλούσιες φωνητικές αρμονίες και αξέχαστες μελωδίες. Πρόσφατα, ο πληκτράς Jake Abernathie εντάχθηκε στο συγκρότημα ως επίσημο μέλος καθώς συνεχίζουν να περιοδεύουν και να ηχογραφούν στο στούντιο.

Aκούστε εδω το νεο single 

Οι Αμερικανοί ρόκερς Aerosmith ανακοίνωσαν την αναβολή των συναυλιών τους

Οι Αμερικανοί ρόκερς Aerosmith ανακοίνωσαν την αναβολή των συναυλιών τους λόγω προβήματος των φωνητικών χορδών του τραγουδιστή τους Steven Tyler.O  75 ετών Steven, αιμοράγησε στις φωνητικές χορδές του και πρέπει να παραμείνει για ενα μηνα εκτός εμφανίσεων 

Στην δήλωση του μουσικού αναφέρει

«Έπαθα βλάβη στις φωνητικές χορδές κατά τη διάρκεια του σόου του Σαββάτου που οδήγησε σε αιμορραγία. Θα χρειαστεί να αναβάλουμε μερικές ημερομηνίες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να σας δώσουμε την απόδοση που σας αξίζει».

Ακούστε ενα ακυκλοφόρητο κομμάτι απο τους Rolling Stones

ROLLING STONES Leave Me Alone (unreleased, 1963) - YouTube

Eνα ακυκλοφόρητο τραγούδι απο του γερόλυκους της ροκ γραμμένο απο τους Jagger και Richard καιηχογραφημένο στα  Regent Sounds Studios,στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 20-21 και στις 7 Δεκεβρίου του 1963, που μοιάζει βέβαια αρκετά με Ray Charles

Ο Gary Rossington, ο ιδρυτής κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd στην γειτονιά των αγγέλων

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός και μουσικός ενας απο τους ιδρυτές  των Lynyrd Skynyrd, πέρασε στην αιωνιότητα  σε ηλικία 71 ετών.

Όπως επιβεβαιώθηκε στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, ο Rossington πέθανε την Κυριακή (5 Μαρτίου). «Με τη βαθύτατη συμπαράστασή μας και τη λύπη μας πρέπει να συμβουλεύσουμε, ότι χάσαμε τον αδερφό, τον φίλο, μέλος της οικογένειάς μας, τραγουδοποιό και κιθαρίστα, Γκάρι Ρόσινγκτον, σήμερα», ξεκίνησε η δήλωση.

«Ο Γκάρι είναι τώρα με τους αδερφούς Skynyrd και την οικογένειά του στον παράδεισο και το παίζει όμορφα, όπως κάνει πάντα. Παρακαλώ κρατήστε τον Dale, τη Mary, την Annie και ολόκληρη την οικογένεια Rossington στις προσευχές σας και σεβαστείτε το απόρρητο της οικογένειας αυτή τη δύσκολη στιγμή»

Να αναφέρουμε οτι ο δημοφιλής κιθαρίστας αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας αρκετά χρόνια,περισσότερο καρδιακά και είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς το 2021.

Οι Guns N’ Roses τον Ιούλιο στην Ελλάδα

Οι Guns N’ Roses επιστρέφουν με μία μεγάλη παγκόσμια περιοδεία για το 2023 σε παραγωγή της Live Nation, με headline show σε στάδια, φεστιβάλ και αρένες, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Το εμβληματικό rock συγκρότημα ξεκινάει το ταξίδι του στις 5 Ιουνίου από το Park Hayarkon - Tel Aviv, Israel και συνεχίζει δυναμικά στην Ευρώπη, κλείνοντας τις συναυλίες στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Η μπάντα θα συνεχίσει προς τη Βόρεια Αμερική, με αφετηρία το Medavie Blue Cross Stadium του Moncton, NB το Σάββατο 5 Αυγούστου και θα επισκεφτεί ιστορικούς συναυλιακούς χώρους, όπως το Fenway Park - Boston, MA στις 21 Αυγούστου και το Wrigley Field - Chicago, IL στις 24 Αυγούστου. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στο BC Place - Vancouver, BC στις 14 Οκτωβρίου.

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα ξεκινώντας με την προπώληση του Nightrain Fan Club του συγκροτήματος την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 10:00 από την ticketmaster.gr.

Αυτό είναι το νέο τραγούδι των Manowar

 

Οι αγαπημένοι του Ελληνικού μέταλ κοινού έβγαλαν νεο τραγούδι με γερμανικό τίιλο (Laut Und Hart Stark Und Schnell).,αφιέρωμα στους Γερμανούς fans
Το Laut Und Hart Stark Und Schnell που μπορείτε να το ακόυσετε παρακάτω είναι σε μορφή lyric video και θα ακουστεί σήμερα 11 Φεβρουαρίου στην συναυλία της μπάντας το Σάββατο,στην Νυρεμβέργη.
Σε αυτό το τραγούδι συμετέχουν και δυο νεα μέλη ο κιθαρίστας Michael Angelo Batio και ο Dave Chedrick στα ντράμς Το τραγούδι το έγραψε ο Joey De Maio και έκανε και την παραγωγή
Η κυκλοφορία σε ψηφιακή μορφή εγινε στις 10 Φεβρουαρίου σε όλες τις μουσικές παλτφόρμες και η εμπορική κυκλοφορία θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου.

 

O Paul Gilbert κυκλοφορεί άλμπουμ αφιέρωμα στον Dio (περιέχει audio)

O δημοφιλής Αμερικάνός κιθαρίστας των Mr. Big και των Racer X , Paul Gilbert ανακοίνωσε οτι θα κυκλοφορήσει ενα δίσκο αφιέρωμα στον ανεπανάληπτο Dio
Ο δίσκος θα περιλαμβάνει διασκευές πανω σε 12 τραγούδια του Ronnie James Dio με ημερομηνία κυκλοφορίας 7 Απριλίου, σεεποχές Black Sabbath Rainbow αλλά και προσωπικές δουλειές του