Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 13:01:44

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A Lonely Rider - Συνέντευξη του Eddie D. Kerveros

Τα one man project είναι αρκετά συνηθισμένα στις μέρες μας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι πληθώρα επιλογών, η πτώση των τιμών και η εύκολη εύρεση της πληροφορίας, λύνουν τα χέρια του καλλιτέχνη και μπορεί μόνος να δημιουργήσει ότι θέλει και να το διανέμει μόνος του, κάνοντας τη δημιουργία του προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο. Ο Eddie D. Kerveros είναι από τους πρωτεργάτες αυτού του είδους και μάλιστα αρκετά μπροστά για την εποχή του, καθώς το ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 90, όταν οι συγκεκριμένες τεχνολογίες ήταν πρωτόγονες.Σε αυτή την συνέντευξη έχουμε την τιμή να τον έχουμε κοντά μας και να μας περιγράφει λεπτομερώς την πορεία του και τα projects το.

 

S.R. Πες μας λίγα λογια για τον εαυτό σου; Ποτέ και πώς ξεκίνησες;

E.D.K. Ξεκίνησα το 1986 με 2 φίλους, είχαμε πιει και ο ένας είχε ηλεκτρική κιθάρα, εγώ έκατσα στα ντραμς(ένα σκαμπό και για μπαγκέτες ένα γαλλικό κλειδί και ένα μεγάλο μαρκαδόρο) Τον τρίτο της παρέας τον βάλαμε να τραγουδάει και απλά πατήσαμε το rec και γράψαμε τα πρώτα μας τραγούδια, τα οποία ήταν όλα αυτοσχέδια της στιγμής όπως και το όνομα του συγκροτήματος, "Φαλακροί Καπεταναιοί" Είχε πολύ πλάκα το όλο πράγμα και το επαναλάβαμε πολλές φορές καταλήγοντας να συνεχίσουμε τη συγκεκριμενη πλάκα μέχρι και το 1992,βγαζοντας πάρα πολλά τραγούδια και πάντα με τον ίδιο τρόπο. Όλα της στιγμής, απλά πατούσαμε το rec. Όλα τα τραγούδια εκείνης της φάσης τα ηχογράφησα μόνος μου στο άλμπουμ "Φαλακροί Καπεταναίοι The Anthology"υπό του "Βαρναβας" project το 2019.
Παράλληλα βεβαια για να ξαναγυρίσω πίσω στα 80ς ξεκίνησαμε και ένα αγγλόφωνο project στο οποίο εγώ έπαιζα μπάσο και τραγουδούσα. Εκείνο το project ονομάστηκε "Greetings of devil" και είχε και αυτό διάρκεια ζωής την περιοδο1987-1992.Τα τραγούδια αυτού του project τα ηχογράφησα πάλι μόνος μου πριν κάνα 2 χρόνια με το τωρινό αγγλόφωνο project μου "Skin Eruption".
Από το 1992 μέχρι και το 1997 φτιάξαμε μια ελληνόφωνη σατυρική μπάντα με το όνομα "Χυδαίοι Χλευασταί" στην οποία ήμουν τραγουδιστης. Το ρεπερτόριο αποτελούταν κυρίως από τα τραγουδια των "Φαλακρών Καπεταναίων". Με αυτή τη μπάντα έχουμε δωσει ανεπανάληπτα lives στα Πανεπιστήμια, σε κάποια μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και ένα live στη Βέροια μαζί με πολλά άλλα συγκροτήματα τα Χριστούγεννα του 1995.Επισης έχουμε γυρίσει σκετσάκια, ταινίες μικρού μήκους όπως το" Αρετσου ώρα μηδέν"(1992),αλλά και ντοκυμαντερ που άφησαν εποχή όπως το "Η ωραία Αρετσου" (1994).
Επισης συμμετείχα ως τραγουδιστής σε μια techno/rave μπάντα της Θεσσαλονίκης τους "Fly Noise" με τους οποίους έχω κάνει αρκετές εμφανίσεις σε club της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής κατα την περίοδο 1994-1997. Ένα άλλο αγγλόφωνο project που ήταν και πρωτοποριακό για την εποχή του ήταν οι "The Other Side" στους οποίους ήμουν ένας εκ των 2 τραγουδιστων. Παίζαμε electro cyberpunk κάτι που δεν ήταν ευρέως διαδεδομένο εκείνη την εποχή. Με αυτό το σχήμα βγάλαμε ένα άλμπουμ το 1995 το "Unrealized Desires" αλλά live δεν βγήκαμε ποτέ. Ξανακάναμε μια προσπάθεια επανασύνδεσης το 2000 και γράψαμε κάποια ωραία τραγούδια αλλά δυστυχώς δεν είχαν καλή παραγωγή και μείναν στο ράφι καθώς το διαλύσαμε μετά. Και έκτοτε, από το 2000 και μετά δεν έχω ξανασυνεργαστεί με άλλους μουσικούς και ασχολούμαι μόνος μου.

S.R. Την εποχή που άρχισες πώς ήταν τα πράγματα;

E.D.K. Ήταν φτωχικα, να φανταστείς το μόνο όργανο που υπήρχε ήταν η ηλεκτρική κιθάρα. Distortion παίρναμε δανεικά από φίλους για να ηχογραφήσουν, και όταν αρχίσαμε να πηγαίνουμε Studio, εγώ νοικιάζω μπάσο, και ηχογραφούσαμε με φορητό κασετοφωνο που το βάζαμε σε σημείο ώστε να παίρνει ισόποσα όσο το δυνατό όλα τα όργανα. Κάποιες φορές κάναμε και μερικές κονσολικες ηχογραφήσεις όταν μας περίσσευαν φράγκα, γιατί ήταν ακριβές. Είχαν όμως πλάκα όλα αυτά, περνούσαμε καλα.

S.R. Είσαι one man show! Παραγωγή , μουσική , βιντεοκλίπ όλα. Δεν είναι ευκολο. Πώς αποφάσισες να κινηθείς με αυτόν τον τρόπο;

E.D.K. Δεν είναι ευκολο, είναι πολύ χρονοβόρο, ιδίως τα βιντεοκλίπ, γυρίσματα επεξεργασία κτλ, αλλά μου αρέσει γιατι περνάω καλά φτιάχνοντας τα όλα αυτα. Όταν κάτι σε γεμίζει και σε διασκεδάζει, δεν βλέπεις τη δυσκολία πάρα μόνο την ευχαρίστηση. Αποφάσισα να τα κάνω όλα μόνος μου, γιατί έχω παρά πολλές ιδέες και για μουσική και για οπτικό υλικό, που άμα συνεργαζόμουνα και με άλλους ούτε τα μισά δε θα είχα κάνει, διοτι σίγουρα όταν συνεργάζονται πολλοί, υπάρχουν πολλές απόψεις, διαφωνίες, μουσικές διάφορες κτλ. Οπότε προτιμώ να το κάνω μόνος μου όλο αυτο.

S.R. Μιλησε μας λίγο για τα project σου λίγο όπως τους Βαρνάβας και Skin Eruption?

E.D.K. Ας ξεκινήσω από τους Skin Eruption.Είναι το παλιότερο και μακροβιότερο project μου. Το όνομα δόθηκε το 1999 αλλά στη ουσία το είχα ξεκινήσει από το 1996.Στην αρχή με ένα sampler και ένα τετρακαναλο κασετοφωνο, έπαιρνα loops από όπου μπορείς να φανταστείς και έφτιαχνα τραγούδια. Λίγο αργότερα το 1999 αγόρασα από ένα φίλο ένα groove box με το οποιο μπορούσες να γράψεις εύκολα μουσικη. Και τότε ξεκίνησε η μαζική παραγωγή. Μονο το 1999 έβγαλα 3 άλμπουμ να το πω έτσι. Συνεχίστηκε όλο αυτό μέχρι το 2005. Επειδή όμως η μουσική προερχόταν από groove box ο ήχος παρέπεμπε σε new wave. Παράλληλα με αυτό το 1999 αγόρασα και την πρώτη μου κιθάρα και έφτιαξα και ένα πιο punk project με την ονομασία Eddache. Από το 2005 μέχρι το 2011 ειχα ένα κενό, ελάχιστα μουσικά πράγματα έκανα, αλλά τότε ασχολήθηκα με photoshop και βίντεο προγράμματα,έμαθα πάρα πολλά πράγματα εκείνη την περιοδο τα οποία μου δίνουν σήμερα τη τη δυνατότητα να κάνω αυτά που κάνω. Από το 2012 και μετά συγχώνευσα και τα 2 project σε ένα και από τότε υπάρχει μόνο το "Skin Eruption" σε πιο crust punk rock μορφή. Έχω βγάλει πλέον άπειρα κομμάτια με αυτό το project και συνεχίζω μέχρι και τώρα ασταμάτητα. Μονο το 2023 έβγαλα 3 άλμπουμ, τα 2 εκ των οποίων γράφτηκαν μέσα σε 2 εβδομάδες.
Τώρα, όσον αφορά το κεφάλαιο "Βαρναβας"..το όλο πράγμα ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από κάποια κομμάτια που δεν ταίριαζαν στο αγγλόφωνο project μου.
Προσπάθησα να δώσω μια πιο χιουμοριστικη προσεγγιση σε αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχα και πιο "σοβαρό" στίχο σε κάποια. Αφού με ικανοποίησε το αποτέλεσμα του πρώτου άλμπουμ, αποφάσισα να συνεχίσω σε αυτό το μοτίβο και να μην τα πολυλογώ έφτασα τα 10 άλμπουμ μέχρι το 2022 συν τις διασκευές στα σκυλάδικα που τα έκανα σε punk, metal εκδοχές.Καθώς και ένα άλμπουμ με διασκευές στις πιο γνωστές διαφημησεις των 80s και αυτά σε punk εκδοχές.Ολα υπάρχουν στο youtube ως full albums και τα αγγλόφωνα και τα ελληνόφωνα.

S.R. Έχεις και αλλά project γενικά;

 

E.D.K. Όχι. Πλέον μόνο οι Skin Eruption.Το ελληνόφωνο (Βαρνάβας) αποφάσισα να το σταματήσω, καθώς δε με ενδιαφέρει πλέον να ξανασχοληθώ με ελληνικό στιχο.

S.R. Από που εμπνεεσαι τους στίχους και ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου;

E.D.K. Κάποιοι Στιχοι προέρχονται από προσωπικά βιώματα, κάποιοι από φανταστικά σενάρια και κάποιοι άλλοι, δεν ξέρω, έτσι μου'ρχονται.
Μουσικές επιρροές :Black sabbath, Venom, Exploited, Nirvana,διάφορα new wave, electro.

S.R. Πώς θα χαρακτήριζες την metal σκηνή σήμερα σε σύγκριση με την εποχή που άρχισες;

 

E.D.K. Σίγουρα πολύ πιο πλούσια. Προσωπική μου άποψη είναι ότι βγαίνει πολύ καλή μουσική, αρκεί να ξέρεις πού να την ψάξεις. Παλιά ήταν 10,20 συγκροτήματα και όλοι ασχολούμαστε με αυτα. Τώρα είναι άπειρα, δεν είναι όλα καλά βέβαια, αλλά έχω ανακαλύψει πολλά διαμάντια που αν είχαν βγει στα 80ς θα είχαν κάνει θραύση. Βεβαια πατάνε πάνω σε αυτά που έχουν δημιουργήσει οι παλιότεροι αλλά για μένα αυτό δε μειώνει την αξία τους.

S.R. Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις; 

 

E.D.K. Θα ήθελα να προσθέσω τους συνδεσμους από τα κανάλια μου, τις σελίδες και το Bandcamp για όποιον ενδιαφερεται:

Skin Eruption Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063553003321
Cafrila Productions Facebook:
https://www.facebook.com/CP.EddieD
Instagram:
https://instagram.com/skineruption?igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==
Bandcamp:
https://varnavasvarnavas.bandcamp.com/
YouTube channel 1:
https://www.youtube.com/@EddieDKerveros
YouTube channel 2:(Skin eruption)
https://www.youtube.com/@Kerveros365

S.R. Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Southernrock.gr ?


E.D.K. Να ακούνε μουσικη. Είναι το μόνο πράγμα που αξίζει σε αυτό τον κοσμο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Eddie για αυτήν την υπέροχη συνέντευξη  και να του ευχηθώ τα καλύτερα για το μέλλον. Keep on Southernrocking Eddie!!!

Υ.γ. Το "Σατανικό Ροκ" και το "Παίξ' το Δυνατά" είναι μόνιμοι κάτοικοι στη playlist μου, ενώ κάθε καλοκαίρι πάιζει standard το "Ζέστη" !!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook