Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 12:33:57

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

daNny

Ο Βρετανός bluesman Danny Bryant 2 χρόνια μετά το εξαιρετικό "Temperature Rising"
(ήταν μάλιστα ανάμεσα στα δέκα καλύτερα albums του southernrock.gr για το 2014)
επιστρέφει με νέο δίσκο. Το όνομα αυτού "Blood Money" και το αποτέλεσμα για ακόμη
μία φορα απολαυστικό.

Το song writing του δημιουργού παραμένει σε υψηλά επίπεδα παραθέτοντας
μας απολαυστικά blues rock διαμαντάκια. Αυτή τη φορά έχει στο πλευρό του και
υψηλούς καλεσμένους με το "δάσκαλο" Walter Trout να συμμετέχει στο ομώνυμο
κομμάτι και να μας προσφέρει ίσως το highlight του δίσκου και τον
Bernie Marsden στο "Just won't burn".

Δε στηρίζεται όμως στους guests για να δημιουργήσει πυροτεχνήματα αλλά τους εναρμονίζει
στο γενικότερο κλίμα δίνοντας έμφαση στη σύνθεση καθεαυτή παίρνοντας από τον καθένα
στοιχεία που κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το συνολικό αποτέλεσμα. Σαν γενική εικόνα το
"Blood Money" φαντάζει λίγο πιο "σκληρό" από τον προκάτοχό του. Για πολλούς φίλους του
ίσως να αποτελεί και το κορυφαίο δείγμα της μέχρι τώρα πορείας του. Ποικιλόμορφο,
με διαφορετική υφή" σε κάθε τραγούδι είτε έχουμε να κάνουμε με πιο funk σημεία
("Unchained") είτε με έντονο rock/blues στοιχείο (όπως στο ομώνυμο) είτε με
πιο slow κομμάτια ("Slow Suicide"). Η παραγωγή είναι και πάλι του Richard Hammerton
και το γεγονός ότι είναι η 3η φορά που συνεργάζονται δείχνει πως ο Danny έχει
βρει το στουντιακό ήχο που επιθυμεί.

Παρόλο που είναι ακόμα νωρίς μέσα στη χρονιά το "Blood Money" θέτει σοβαρή
υποψηφιότητα για έναν από τους καλύτερους δίσκους του είδους από ένα συνθέτη
που βρίσκεται ίσως στην καλύερη του φάση. Μέχρι να επισκεφτεί κάποια στιγμή
την Ελλάδα (φαντάζει αρκετά δύσκολο είναι η αλήθεια) ανακαλύψτε τον μέσα
από τις δουλειές του. Ο συγκεκριμένος δίσκος θα αποτελέσει μια ιδανική αρχή.

Track listing:
1. Blood money
2. Master plan
3. Slow suicide
4. Unchained
5. On the rocks
6. Sugar sweet
7. Fool’s game
8. Holding all the cards
9. Just won’t burn
10. Sara Jayne

 

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

gary clark jr the story of sonny boy slim album cover art

Gary Clark Jr., "The Story of Sonny Boy Slim""Η ευστροφία ειναι ευλογία και κατάρα μαζί"

Ενας νεαρός μουσικός μόλις 31 ετών απο το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίζεται και πάλι στον χώρο της δισκογραφίας με το νεο του άλμπουμ "The Story of Sonny Boy Slim"που κυκλοφόρησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2015) απο το Label της Warner Bros.

Αγριο κιθαριστικό ταλέντο και οχι μόνο ο GCjr στο άλμπουμ του "Blak and Blu" του 2012 που περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στύλ .Απο soul και hip -hop/R&B μέχρι Rock & Roll και Blues, τα οποία κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως καταφέρνει και τα ενωνει.

Τρία χρόνια αργότερα εξελίσσεται ακόμα περισσότερο φιλοξενώντας κι άλλα διαφορετικά στυλ όπως funk-soul και gospel.
Κάνοντας είσοδο στο άλμπουμ με το κομματι "The healing ", ο Clark τραγουδά πως η μουσική θεραπεύει ψάχνοντας παρηγοριά μέσα σε αυτές τις άσχημες εποχές προσωπικών και κοινωνικών κρίσεων.

Το τραγούδι " Hold on" είναι ένας ύμνος στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε ,με τη μουσική του να είναι έντονα πιο αιχμηρή σε σχέση με τους στίχους του.
Ξεχωρίζουν επίσης ο βαθύς ρυθμός στο τραγούδι "Wings" ,ενα ντουέτο με την Tameca Jones και το "Church " ενα διαλογιστικό κομμάτι που ξεδιπλώνει το δράμα μέσα στις προσευχές .

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολα τα τραγούδια του άλμπουμ

Track Listings
1. The Healing
2. Grinder
3. Star
4. Our Love
5. Church
6. Hold On
7. Cold Blooded
8. Wings
9. BYOB
10. Can't Sleep
11. Stay
12. Shake
13. Down To Ride

Για το SouthernRock.gr Αννα Λαζάρου

smallbldownload

Small blues trap...μικρή μπλουζ παγίδα...μια τόσο γλυκιά παγίδα γεμάτη με το μέλι των μπλουζ...σε τραβάει και τσουπ!!!Αυτό ήταν,παει...ΚΟΛΛΗΣΕΣ!!!

Με έντεκα χρόνια παρουσίας στη σκηνή των μπλουζ και τέσσερα άλμπουμ οι Παύλος Καραπιπέρης,φωνή, φυσαρμόνικα, ρυθμική & resonator κιθάρα, κρουστά, Παναγιώτης Δάρας στη ρυθμική & lead κιθάρα, βιολί, φωνή, κρουστά και Λευτέρης Μπέσιος στο μπάσο στήνουν για άλλη μια φορά την εξαίσια παγίδα τους που ονομάζεται Time Tricks στην οποία πέφτουμε με μεγάλη χαρά και προθυμία.

Απολαυστικά τραγούδια που δείχνουν ότι η μπάντα τούτη αγαπά τα μπλουζ αλλά έχει επηρεαστεί κι από άλλα μουσικά ιδιώματα.

Η καινούργια δισκογραφική δουλειά τους καταφέρνει να μας μεταφέρει σε άλλη χώρα...σε ένα σκηνικό ερήμου που η ζέστη κυριαρχεί κι ο χρόνος κυλά αργά.
Το άλμπουμ ξεκινάει με το Gambling...όπου ο τζογαδόρος μας έχει μαζί του ακόμα κι έναν lodestone που προσελκύει το χρήμα κι ελπίζει τούτη τη φορά η τύχη να του χαμογελάσει κι η ζωή του να αλλάξει.Αργός και υπνωτικός ο ρυθμός σε βάζει στη θέση του gambler μας...νιώθεις την αγωνία για τη σωστή ζαριά, το κατάλληλο φύλλο...για το πόσο ολόκληρη η ζωή του εξαρτάται από το σωστό ποντάρισμα.

Κι αυτό το μικρό τραγουδάκι που ακολουθεί...μικρό μόνο στον τίτλο.Με μια μελωδία που ευχαριστεί την ψυχή και κιθάρες που κεντάνε.This little tune λέγεται και δεν είναι ούτε σκιά ούτε μπουκέτο όπως λένε και οι στίχοι...μόνο μια προσπάθεια να ευχαριστήσει την ψυχή των ακροατών...προσπάθεια τόσο επιτυχημένη που άθελα ξεφεύγει ένα...άφεριμ!

Καθαρόαιμο μπλουζ το τρίτο τραγούδι...τα κόλπα του χρόνου...σε φέρνουν πίσω και σε κάνουν να γυρνοβολάς χωρίς σκοπό χωρίς προορισμό...ανατριχιαστική η φυσαρμόνικα...σα να βλέπω το σαρκαστικό χαμόγελο του χρόνου να μου υπενθυμίζει ότι αυτά που ΝΟΜΙΖΑ ότι άφησα πίσω είναι εδώ μπροστά μου...αυτή η κιθάρα!!!Σε κάνει να χάνεσαι όλο και πιο πολύ στην απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψεις στο παρόν και να συνεχίσεις.

Γρήγορος ρυθμός στο I wish I could fly και ναι...πάντα ήθελα να μπορέσω να πετάξω και μόλις βρήκα τον τρόπο!!!Ο ρυθμός του τραγουδιού δίνει φτερά,ακίνητος δε μένεις και σας διαβεβαιώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να πληκτρολογείς...χορεύοντας!!!Αρκούντως ανεβαστικό,αυτό που χρειαζόταν μετά το time tricks και τη βαθιά μελαγχολία του.

Και ξαφνικά όλα βάφονται...ΚΟΚΚΙΝΑ!!!Μια περίεργη κόκκινη απόχρωση...γεμάτη σκόνη της ερήμου...κι ένα ποτάμι σκέψεων μέσα στο κεφάλι...είναι η κουνιστή καρέκλα στη βεράντα ο ήχος που ακούγεται στο βάθος ή ο κροταλίας που σέρνεται στην καυτή άμμο;Εικόνες από την άγρια Δύση,σκέψεις και συναισθήματα που ξεπετάγονται υπό την καθοδήγηση των μουσικών που απαρτίζουν τους small blues trap...

Φτιάχνω άλλο ένα ποτό και φοράω τα παπούτσια μου...I'm leaving this town baby...αρκετά με τα χαμένα όνειρα,λεω να πάω να βρω ένα μέρος που θα κάνω πάλι όνειρα και θα τα κάνω αληθινά...έλα μαζί μου αν θες...πώς να αντισταθείς ακούγοντας αυτό το τραγούδι...δε θες πολύ να ετοιμάσεις βαλίτσα...ο προορισμός δεν έχει καμία σημασία...το μόνο που μετράει είναι η ελπίδα να ξαναρχίσεις.

Στο τελευταίο κομμάτι έχουμε μια...υπέροχη έκπληξη.Ο Τζέσε Τζέημς ανασταίνεται και επιστρέφει σπίτι για να τακτοποιήσει κάτι δουλειές που άφησε στη μέση...κάποια απλήρωτα χρέη γιατί ο Τζεσε δεν είναι τύπος που την κάνει με ελαφρά ξεχνώντας.

Δεν έχω παραισθήσεις...διατηρώ τα λογικά μου ακέραια προς το παρόν.Ετσι λέγεται το τραγούδι που κλείνει το άλμπουμ των Small Blues Trap...Resurrected Jesse James Returns Back Home -From The Land Of The Dead- To Take Care Of Unpaid Matters!!!

Aυτό ακριβώς που λεει το τραγουδι...το βλεπεις να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου.Ο Τζέσε επιστρέφει σπίτι του...λίγο κουρασμένος στην αρχή,γρήγορα όμως βρίσκει το βήμα του κι επιταχύνει...ο προδότης Robert Ford δεν πήρε την αμοιβή του άλλωστε ποτέ...κάτι ψιχουλάκια μόνο...τα πολλά τα πήραν οι σερίφηδες...όμως δεν ανησυχεί...έχει χρόνο πια για να πληρώσει τον καθένα με το νόμισμα που του αξίζει...

Ο ήχος των Small Blues Trap γεμίζει το μυαλό εικόνες...το γκρουπ από τη Φθιώτιδα σε στέλνει ταξίδι στη Δύση,σε βάζει σε σκέψεις,σε οδηγεί σε περισυλλογή...γλυκαίνει την ψυχή με τις μουσικές του...βοηθά τα θηρία να ησυχάσουν...αφού τα ταρακουνήσει πρώτα ελαφρώς...

Καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα...στη βεράντα κατά προτιμηση.Βαλτε ένα ποτό κι ανάψτε ένα τσιγάρο...αφεθείτε...τα παιδιά ξέρουν πολύ κάλα πού και πώς να σας οδηγήσουν...θα περάσετε ΠΑΡΑ πολύ καλά...ίσως και να βρείτε την απάντηση στα μακροχρόνια ερωτήματα που σας βασανίζουν...μη σας τρομάξει ο Τζεσε...καμιά δουλειά δε μένει στη μέση κι αυτό σίγουρα θα σας το δείξουν οι Small Blues Trap που οδεύουν στην καταξίωση...έχουμε πολλά ταξίδια να κάνουμε μαζι...

Track list
1.Gamblin’
2.This Little Tune
3.Time Tricks
4.I Wish I Could Fly
5.A Strange Shade Of Red
6.I ’m Leavin’ This Town

Eυα Ζευγουλά για το SouthernRock.gr

Τους Picturebooks τους ανακάλυψα πρόσφατα εντελώς τυχαία και μπορώ να πω πως με τα πρώτα ακούσματα μου άφησαν μια πολύ θετική εντύπωση.Το "Imaginary Horse" είναι το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας και για όσουςθέλουν να τους γνωρίσουν μέσω αυτής της κυκλοφορίας τα πράγματα έχουν ως εξής:

Σε γενικές γραμμές μουσικά κινούνται στο ύφος συγκροτημάτων όπως οι Rival Sons και οι Black Keys.Garage rock,classic rock & blues στοιχεία μπλέκονται πετυχημένα και αποτελούν τη βάση των κομματιών τους.H μπάντα κατάγεται από τη Γερμανία αλλά ο ήχος τους θυμίζει καθαρά Αμερικανική Δύση.Το άλμπουμ μπορεί να γίνει το soundtrack των τεμπέλικων καλοκαιρινών ημερών σου,πίνοντας μπύρα στο μπαλκόνι του σπιτιού σου.

Οι κιθάρες σε όλο το δίσκο έχουν ένα "παχύ" ήχο,τα τύμπανα είναι παιγμένα με μεγάλη ένταση-Bonham style,ενώ η χρήση reverb δίνει τέτοια αίσθηση-σχεδόν σαν να χρησιμοποιείται ένα έξτρα όργανο.(Στο σημείο αυτό να επισημάνω πως η μπάντα αποτελείται απο 2(!) μόνο μέλη,τους:Fynn Claus Grabke - φωνή, κιθάρα & Philipp Mirtschink - Drums).

Η φωνή άκρως κατάλληλη για τέτοιου είδους υλικό-υλικό που στο σύνολο του κινείται σε απλές ροκ φόρμες και παρά το σκοτεινό οριμένες φορές vibe καταφέρνει εν τέλει να ανεβάσει τη διάθεση του ακροατή(όπως για παράδειγμα το "Your kisses burn like fire").

To στοιχείο που τους διαφοροποιεί από άλλες μπάντες του είδους είναι το γεγονός πως διοχετεύουν σε blues rock φόρμες ένα punk attitude που δίνει στα τραγούδια ιδιαίτερη ένταση( "The Rabbit and the Wolf").

Στιχουργικά φαίνεται πως είναι επηρεασμένοι από την πειροδεία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και από κλασσικά all time θέματα όπως η ελευθερία και η αγάπη.

Αυτή η μπάντα δείχνει να ξεφύτρωσε από το πουθενά και έχει ήδη δημιουργήσει αρκετό ντόρο γύρω από το όνομα της.Χαρακτηριστικό είναι πως έχουν ήδη κανονισμένη μίνι περιοδεία με τους Turbonegro και θεωρώ σίγουρο πως θα αρχίσουν να απασχολούν ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα κόσμου.

Όπως διάβασα και σε ένα εύστοχο σχόλιο "οι Picturebooks είναι σαν να μεγάλωναν οι Black Keys ακούγοντας Black Sabbath και να μην είχαν αρχίσει φιλίες με το Johnny Depp".

Αν όλα τα παραπάνω ιντρίγκαραν έστω και λίγο το ενδιαφέρον σας για τo συγκρότημα δώστε μια ευκαιρία στο "Imaginary Horse".

Tracklist:

1.Imaginary Horse

2.Your kisses burn like fire

3.PCH Diamond

4.1000 years of doing nothing

5.E.L.I.Z.A.B.E.T.H

6.The rabbit and the wolf

7.Learn it the hard way

8.These bridges i must burn

9.Fever

10.All of my life

11.Hail these words

12.Woman (Tears of gold)

13.Make it last

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

Ο θρυλικός frontman των King's X Dug Pinnick ενώνει τις δυνάμεις του με τους βραβευμενους με Emmy blues rockers Bihlman Bros. για ένα μουσικό προσκύνημα που ενώνει μπλουζ και ροκ σ'αυτο το πάρτυ/γκρούπ που ειναι γνωστό ως Grinder Blues.

Μετά τη συνεργασία τους από κοινού για την παραγωγή μουσικής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η συνθετική ομάδα Pinnick /Scot Bihlman /Jabo Bihlman έχει επεκτείνει το πεδίο του έργου και εγγυάται να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ακροατή!

Ο Doug Pinnick είναι μια αποκάλυψη στα φωνητικά,που ανασύρει πολύ βαθιά απο την ψυχη του με την δική του υπογραφή και τον ιδιαίτερο "βαθύ" τόνο του,σκληρό όσο ποτέ.Ο Scot "Little" Bihlman στα τύμπανα, κρουστά, φωνητικά φέρνει ένα βαρύ groove, γεμίζοντας τον αέρα μέ μουσικά είδη από το Μισισιπή. Ο Jabo Bihlman στις κιθάρες και στα φωνητικά, φέρνει ένα βαρύ ήχο με εκπληκτικά λεπτές αποχρώσεις των παραδοσιακών μπλουζ σε συνδυασμό με το καυτο και βρώμικο ηχο.

Η μπάντα έχει ξεκινήσει ένα μουσικό ταξίδι που έχει γίνει γνωστό ως Grinder Blues μαζί με τον παραγωγό / μηχανικό Miles Fulwider (Γουίντον Μαρσάλις, Norah Jones, Willie Nelson, τον Chick Corea, τον Rob Mathes) και τον Barry Mork.

«Κάναμε ένα low-fi μπλουζ δίσκο με τις παραδοσιακές πτυχές της σκηνής του Σικάγο Blues που υπήρχε τη δεκαετία του '50, αλλά με ένα κάτι παραπάνω».δηλώνει ο Doug Pinnick

TRACK LISTING

1. Don't Go Home
2. Wild One
3. Burn The Bridge
4. Grinder Blues
5. Train
6. Worried Mind
7. It Ain't Easy
8. Woke Up This Morning
9. Chuck Berry
10. Texas To California

Για το SouthernRock.gr Eυα Ζευγουλά

Ο Simon Kennedy γεννήθηκε στο Dundee,της Σκωτίας το 1981. Μεγάλωσε ακούγοντας μουσική μέσα από τη συλλογή βινυλίων του πατέρα του. Επίσης, στην ακουστική κιθάρα του πατέρα του, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι, προτιμώντας τους ήχους του Hendrix και των Cream από τη μουσική των συγχρόνων του. Όπως "βυθιζόταν" βαθύτερα μέσα στη μουσική του παρελθόντος, οι τρεις βασιλιάδες, ο Φρέντι, ο Albert και ο ΒΒ, τον ενέπνευσαν να εξερευνήσει τα μπλουζ πιο βαθιά. Μέχρι τα είκοσπεντε του είχε ενταχθεί στην πρώτη μπλουζ μπάντα του παίζοντας σε φεστιβάλ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων του Maryport, του Εδιμβούργου και του Dundee, με αποκορύφωμα την εμφανισή του με τους Animals στο μπαρ του Jools Holland στο Εδιμβούργο.Προχωρώντας ,συμμετέχει και σε άλλες τοπικές μπλουζ μπάντες, δουλεύει και ως session μουσικος και τελικά αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του μπάντα το 2014 εξασφαλίζοντας τη βοήθεια μερικών από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της περιοχής.

Αναλυτικά το γκρούπ αποτελέιται απο τους

Simon Kennedy (Guitar & Vocals)
Mirek Hodun (Keys)
Kenny Gair (Bass)
Carl Taylor (Drums)

Το ντεμπούτο άλμπουμ "MAKE UP YOUR MIND" έχει οριστεί να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2014, παρουσιάζοντας μας μερικές μελωδίες χρωματισμένες με gospel,και funky blues κιθάρες.

MAKE UP YOUR MIND - TRACK LISTING
1. THE KING SHOWS YOU WHO'S BOSS
2. LORD I PRAY
3. GIVE ME A BREAK
4. DON'T LET THEM TURN YOU AROUND
5. I AIN'T OPENING THE DOOR
6. KEEP ME KEEPING ON
7. SHOW THEM IT'S TRUE
8. HANDS ON THE WHEEL
9. END OF THE SUNRISE
10. MAKE UP YOUR MIND

Για το SouthernRock.gr Eυα Ζευγουλά

Μετά από μια σειρά άλμπουμ με τους W.I.N.D ,o Jimi Barbiani μας προσφέρει το 2ο προσωπικό του άλμπουμ ονόματι "Blue Slide".Η μπάντα του αποτελείται από τους Daniele Vicario (Bass) & Gianluca Zavan (Drums) και ενώ πληθώρα τραγουδιστών συμμετέχουν στα φωνητικά του άλμπουμ η επικοινωνία με τον ακροατή επιτυγχάνεται κυρίως μέσω των δεξιοτήτων του Jimi στη slide κιθάρα.

To album ξεκινά με το instrumental "Ten o'clock train" που όπως μαρτυρά και ο τίτλος του σου δίνει την αίσθηση και τον ήχο μιας μηχανής τρένου σε λειτουργία με τα ανεβοκατεβάσματα στην ταστιέρα της κιθάρας και το πολύ «σφιχτό» rhythm section.Συνέχεια με το boogie "Sixty Nine" στου οποίου τα credits αλλά και στα φωνητικά βρίσκουμε (εκτός από τον Barbiani) και τον Johnny Neel(keybordίστας σε Allman Brothers Band & Gov't Mule).To "Angel of mercy" είναι ένα straight rock κομμάτι με southern vibe και με ένα εξαιρετικό σόλο φυσαρμόνικας από τον Gianni Massarutto ενώ στα φωνητικά o Piero Pattay (τον οποίο συναντάμε και στο "Don't lie to me") «βγάζει ψυχή».

Ο δίσκος γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρων με την εξαιρετική διασκευή στο "Going Down" του Freddie King.Ο Alessio Velliscic «δίνει» τη φωνή του σε τούτο εδώ και ταιριάζει τέλεια σε αυτή τη rocking εκδοχή ενός κλασσικού κομματιού.Το "Bad Soul" είναι ένα αργό instrumental ενώ άλλη μια διασκευή έρχεται να σε ταρακουνήσει,αυτή στο θρυλικό "La Grange"(ZZ Top) όπου συναντάμε και πάλι τον Massarutto στη φυσαρμόνικα.Το άλμπουμ κλείνει με τρία εξίσου καλά κομμάτια.Στο "Can't ask for more" o Pattay είναι και πάλι πίσω από το μικρόφωνο,το "Aint' But One of Two Ways" μας προσφέρει άλλη μια δόση από southern rock (το οποίο συνυπογράφει και τραγουδά ο Cameron Williams των Tishamingo) καταλήγοντας έτσι στο "Looking Good"-διασκευή σε Magic Sam.

Το σύνολο τραγουδιών-μαζί με τις διασκευές που προσφέρει ο Barbiani είναι αρκετά εντυπωσιακό ακόμα και για αυτούς που δε θεωρούνται φανς της slide κιθάρας.Το κιθαριστικό παίξιμο φυσικά είναι υψηλού επιπέδου,το rhythm section δεμένο και παρά τους πολλούς καλεσμένους δε χάνεται η συνοχή.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πολύ καλή δουλειά από έναν όχι τόσο γνωστό μουσικό,που αξίζει προσοχής.

"Blue Slide" Tracklist:

1. Ten O'clock Train (4:39)

2. Sixty Nine (5:34)

3. Angel Of Mercy (6:01)

4. Don't Lie To Me (5:46)

5. Going Down (3:38)

6. Sad Soul (4:13)

7. La Grange (4:42)

8. Can't Ask For More (4:00)

9. Ain't But One Of Two Ways (6:33)

10. Looking Good (2:54)

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

Η αλήθεια είναι πως πλέον τα live albums έχουν χάσει την «αίγλη» που είχαν στο παρελθόν καθώς με την εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο όλοι μπορούν να θαυμάσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη ή συγκρότημα σε live περιβάλλον από τα σχετικά βιντεάκια που κυκλοφορούν. Προσεγμένες κυκλοφορίες όμως όπως αυτή της live εμφάνισης του τεράστιου Gary Moore στο Bush Hall στο Λονδίνο σίγουρα αξίζουν τον οβολό σας.Μάλιστα τέτοιες κυκλοφορίες αποκτούν και ιδιαίτερη αξία για όσους δεν μπόρεσαν να τον ακούσουν ζωντανά ποτέ και έχουν τώρα την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση μέσα από το άλμπουμ «Live at the Bush Hall 2007».

Πίσω στο 2007 λοιπόν ο Gary Moore είχε κυκλοφορήσει τον δίσκο "Close as you get" και σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Planet Rock οργάνωσαν μια ιδιαίτερη συναυλία στο σχετικά μικρό (400 ατόμων) Bush Hall στο Λονδίνο με σκοπό να πραγματοποιηθεί μια βραδιά όπου οι θεατές θα βρεθούν σε ένα μικρό ζεστό περιβάλλον με τον θρύλο των blues.
Ένα καινούριο άλμπουμ στην πλάτη (παίχτηκαν ζωντανά 7 τραγούδια του),3 πανάξιοι συμπαραστάτες ( Brian Downey -drums, Pete Rees-μπάσο, Vic Martin-keyboards) και μια απαραίτητη δόση από τα κλασσικά ("Don't believe a word", "Still got the blues") μετέτρεψαν μια συναυλία σε εμπειρία ζωής για τους παρευρισκόμενους.
Και το αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά μας όμως 7 χρόνια μετά (ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 22/9 από την Eagle Records) είναι αντάξιο των προσδοκιών.Άψογος ήχος,ο Moore σε κέφια και ικανοποιητικότατο setlist(ειδικά για τους φανατικούς οπαδούς του).
Το εύρος των blues (boogie,rockin',slow) που μας προσφέρει είναι ακόμη μία απόδειξη του πως ένας master του είδους μπορεί να διασκεδάσει και να κρατήσει σε εγρήγορση το κοινό του.

Το «Live at the Bush Hall 2007» είναι από τους δίσκους που ζηλεύεις όταν τους ακούς.Ζηλεύεις γιατί θα ήθελες να ήσουν εκεί να τον απολαύσεις στην παθιασμένη εκτέλεση του "Trouble at home",να κάνεις ησυχία στα αισθαντικά και αργά σόλο του,να καμαρώσεις επί σκηνής την κληρονομιά του Phil Lynott ("Don't Believe a word),να χαθείς στον κόσμο που ο ίδιος δημιουργεί και σε παίρνει μαζί του στο "Still got the blues" κ.ο.κ.
Και σου θυμίζει επίσης,για ακόμη μια χρονιά το τι έχασε ολάκερος ο κόσμος της μουσικής (και όχι μόνο) το Φεβρουάριο του '11 όταν ο Gary έφυγε από τη ζωή.
Γι'αυτό και τέτοια δισκάκια όσα χρόνια και αν περάσουν,όποια τραγούδια του και αν περιέχουν θα είναι άξια προσοχής και αναφοράς.

"Live At Bush Hall 2007" tracklist
1.If the Devil Made Whiskey
2.Thirty Days
3.Trouble At Home
4.Hard Times
5.Eyesight To the Blind
6.I Had a Dream
7.Too Tired
8.Gary's Blues 1
9.Don't Believe a word
10.Still Got the Blues
11.Walking By Myself
12.The Blues is Alright
13.Sundown

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

O Murali Coryell,γιος του θρυλικού τζαζ-ροκ κιθαρίστα Larry Coryell,είναι ένας soul-blues μουσικός,ιδιαίτερος στο είδος του.Διαθέτει μια βαθιά φωνή τενόρου που μαζί με το κιθαριστικό του παίξιμο αποτελούν τα χαρακτηριστικά στοιχεία της νέας του δουλειάς.Το "Restless Mind" έρχεται 5 χρόνια μετά το τελευταίο του στούντιο άλμπουμ ( "Sugar Lips"-2009) και είναι μια προσπάθεια που αξίζει προσοχής.
H αλήθεια πάντως είναι πως ο δίσκος ξεκινάει λίγο «περίεργα» καθώς τα 3 πρώτα τραγούδια δεν είναι και ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Coryell σαν συνθέτης.Άνευρες κατ'εμέ πάντα δημιουργίες χωρίς να έχουν κάτι το ιδιαίτερο.Γρήγορα πάντως αυτό αλλάζει καθώς το "I'm so happy" έρχεται για να επαναφέρει την τάξη.Το κομμάτι είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει και νομίζω πως περιέχει και το καλύτερο σόλο του στο δίσκο.Η συνέχεια επιφυλάσσει επίσης πολύ καλά κομμάτια.Το "I Can't Give You Up" και το "Lonely Eyes" ξεχωρίζουν ενώ κατά πόδας ακολουθεί και το "Lets get it on"(Μarvin Gaye cover).Το άλμπουμ κατά τη διάρκεια του δεν έχει κάτι που θα σε ξαφνιάσει αλλά ούτε και κάτι με το οποίο θα δυσαρεστηθείς.Ο Coryell διαθέτει μια πολύ καλή φωνή,ξέρει πώς να τη χρησιμοποιεί έτσι ώστε να την αναδείξει μέσα από τις συνθέσεις του ενώ και κιθαριστικά αναδεικνύεται η πιο τραχειά πτυχή μιας κατά τα άλλα soul-blues προσωπικότητας.Στιχουργικά τώρα κινείται πολύ σε ερωτικά θέματα,φυσικά όχι υπό το πρίσμα ενός ροκ σταρ αλλά υπό μια αρκετά παθητική στάση-μιλά δηλαδή αρκετά για ερωτικές απογοητεύσεις.Σίγουρα τα μπλουζ είναι ένα είδος μουσικής που ο στίχος πάντα περιέχει πόνο,αγωνία,απογοήτευση,προσπάθεια κτλ αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως είναι λίγο «γλυκανάλατος».
Όπως και να έχει πάντως δε θα αλλάξει τον κόσμο σας αλλά περιέχει πολλά καλά στοιχεία.

"Restless Mind" tracklist
1.Waiting and wasting away
2.Kiss me first
3.Restless Mind
4.I'm so happy
5.Sex maniac
6.Crime of opportunity
7.I can't give you up
8.Tag along
9.I need someone to love
10.Lonely eyes
11.Everyday is a struggle
12.Let's get it on

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

 

Έχουμε και λέμε.Νέος δίσκος για τον ταλαντούχο συνθέτη
Danny Bryant που από την πρώτη ακρόαση καταλαβαίνεις πως
πρόκειται για μία αξιοπρόσεκτη δουλειά που αναδεικνύει τις
πολύπλευρες δυνατότητες του δημιουργού.Το "Temperature Rising"
αποτελεί ένα υβρίδιο blues και hard rock,με heavy μπασογραμμές
και ουσιώδη κιθαριστική δουλειά.Γενικότερα αποτελεί μια προσπάθεια
έκφρασης πέραν της πεπατημένης.
Τα "Guntown","Razor Sharp" & "Mystery" θα σας συναρπάσουν.
Στα ίδια υψηλά επίπεδα κινούνται και τα "Nothing at all"
& "Take me higher".
Ο Bryant στήνει τα τραγούδια του έξυπνα βγάζοντας παράλληλα
και έντονο συναίσθημα,στοιχείο απαραίτητο για μουσική βασισμένη
στα blues.
H παραγωγή είναι "γυαλισμένη" και καθαρή αναδεικνύοντας
όπως ακριβώς πρέπει το υλικό.
Τα up beat κομμάτια είναι groovy και άκρως "διασκεδαστικά"
ενώ οι μπαλάντες απόλυτα συναισθηματικές,ικανές να σε συγκινήσουν
και να σε αφήσουν μόνο με τις σκέψεις σου.
Νομίζω πως ότι ακριβώς έχει στο μυαλό του να κάνει σε τούτο εδώ το
δίσκο το καταφέρνει και θεωρώ πως πρόκειται για μερικά από τα καλύτερα
δείγματα γραφής που έχει να μας παρουσιάσει,όχι μόνο ο Bryant ως κιθαρίστας
και συνθέτης αλλά και το σύγχρονο blues rock σαν είδος.

Tracklist
1.Best of me
2.Take me higher
3.Nothing at all
4.Together through life
5.Razor Sharp
6.Temperature rising
7.Time
8.Mystery
9.Guntown

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

5 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους οι Rival Sons μας παραδίδουν τον
4ο στούντιο δίσκο τους έχοντας πλέον κατακτήσει παγκόσμια αναγνώριση
και αποδοχή.10 νέα τραγούδια,φρέσκος ροκ ήχος και "κοφτεροί" στίχοι,
αυτό είναι με λίγες λέξεις το "Great Western Valkyrie".

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά θεωρώ πως το συγκρότημα βρίσκεται στην
καλύτερη του φάση τόσο δημιουργικά όσο και "εμπορικά".Παρά την αλλαγή στο line up
το περασμένο καλοκαίρι (ο μπασσίστας Dave Beste στη θέση του Robin Everhart)
οι Rival Sons ακούγονται το ίδιο δεμένοι όσο και το 2011 όταν το καταπληκτικό
"Pressure & Time" πλημμύρισε τα ράφια των δισκοπωλείων.

Το υλικό του νέου δίσκου θα ικανοποιήσει τόσο τους οπαδούς τους,όσο και αυτούς
που ίσως τους ακούσουν για πρώτη φορά.Στο πρώτο μισό έχουμε να κάνουμε με δυνατά
ροκ κομμάτια,γεμάτα ενέργεια με τα χαρακτηριστικά πλέον catchy riffs και φωνητικά
των Rival Sons.Στη συνέχεια του άλμπουμ θα βρούμε κάποια πιο low tempo τραγούδια
καθώς και μερικά αρκετά μεγάλα σε διάρκεια.
Το "Good Things" είναι το προσωπικό μου αγαπημένο ενώ ξεχώρισα επίσης τα
"Open my eyes","Good Luck","Destination on course" & "Play the Fool".

H κιθαριστική δουλειά είναι καταπληκτική για άλλη μια φορά το ίδιο και το rythm section
που προσδίδει σταθερότητα στο όλο αποτέλεσμα.Στο προαναφερθέν "Destination on Course"
πραγματικά με εντυπωσίασαν με το jamming στο τέλος του κομματιού,με τα εφφέ και την ατμόσφαιρα
που δημιουργούν και όλα αυτά τα στοιχεία είναι δείγματα της εξέλιξης του συγκροτήματος,
κάτι που παρατηρείς σχεδόν σε όλα τα τραγούδια.

Αυτό που καταφέρνουν καταπληκτικά και σε αυτό το δίσκο είναι να γράφουν κολλητικά
hard rockin' blues riffs που σε συνδυασμό με τα δυνατά ρεφραίν νομίζω πως αποτελούν
και τη "συνταγή" της επιτυχίας τους (αν μπορείς να το πεις έτσι).
Πάρε για παράδειγμα το riff του "Electric Man" η του "Good Luck" και θα καταλάβεις
τι εννοώ.

Πίστευα πως θα είναι δύσκολο να μείνουν στα πολύ υψηλά στάνταρ των "Pressure & Time"
και "Head Down" όμως για μια ακόμη φορά οι Rival Sons εντυπωσιάζουν.
Το "Great Western Valkyrie" περιέχει λοιπόν ένα σύνολο ταργουδιών υψηλού επιπέδου
,με αρκετά νέα στοιχεία και πειραματισμούς και θα σταθεί πολύ ψηλά στη δισκογραφία τους.

Tracklist
1. Electric Man
2. Good Luck
3. Secret
4. Play The fool
5. Good Things
6. Open My Eyes
7. Rich and the Poor
8. Belle Starr
9. Where I've Been
10. Destination On Course

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

To "All in" είναι και γαμώ τα δισκάκια!Πρόκειται για το 4ο άλμπουμ
του Νεο-Υορκέζου Dave Fields ο οποίος επιδίδεται σε hard rockin' blues
τραγουδάρες με πιο μοντέρνο όμως ύφος(κάτι που για μένα είναι πολύ σημαντικό
να συμβαίνει στους σύγχρονους μπλουζ δίσκους).

O Fields αυτή τη φορά δούλεψε με πολλούς μουσικούς όπως οι Andy Huenerberg & Tony Tino
στο μπάσο,ο Kenny Soule στα τύμπανα,ο Dave Keys στο πιάνο και ο Vladimir Barsky
στα πλήκτρα.

Όλα τα τραγούδια είναι καταπληκτικά και ειδικά τα "Voodoo Eyes" & "Not Going To Let You
Get Away" δείχνουν τη συνθετική ικανότητα και το εύρος του καλλιτέχνη.
Στο "All in" περιέχονται επίσης και 2 διασκευές στα "Crossroads" (Cream) & "Black Dog"
(Led Zepellin).

Γενικά θεωρώ πως πρόκειται για ένα δημιουργό που αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και που
δε στοχεύει σε πυροτεχνήματα αλλά προσπαθεί δίσκο με δίσκο και με πολλή δουλειά να χτίσει
το κοινό του.Ακούστε το και είμαι σίγουρος πως μετά την πρώτη ακρόαση θα αναζητήσετε και
παλαιότερες δουλειές του.

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

Παίζόντας από μικρή ηλικία και φτάνοντας αισίως στο 5ο στούντιο άλμπουμ του ο Eli Cook
μάλλον είναι ένας από τους καλύτερους μπλουζ κιθαρίστες που δεν έχετε ακούσει.
"Primitive Son" ονομάζεται το τελευταίο του δημιούργημα το οποίο "ξεχειλίζει" από ποιοτικότατο
southern blues με το βλέμμα και την καρδιά στραμμένα σε masters του είδους όπως οι J.L Hooker,
Muddy Waters,Bukka White κτλ.

Μοντέρνα γενικότερα προσέγγιση πάνω στα blues με ολίγον τι από πιο "βρώμικο" hard rock.
Τα "Sweet Thang","Shake the Devil Down"& "Burying Ground" είναι τραγούδια που πρέπει όπωςδήποτε
να ακούσετε ενω τα πιο ακουστικά "Swing A Little Harder" και "Won't be Long" είναι απολαυστικά.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως ο Cook επίσης τραγουδάει,και τραγουδάει καλά.
Η βαθιά φωνή του δένει άριστα με το υλικό του και δημιουργεί ένα συμπαγές αποτέλεσμα,στο οποίο
αποτέλεσμα όμως σημαντικότατη είναι και η προσφορά καλεσμένων όπως οι Artimus Pyle(Lynyrd Skynyrd),
Vinny Apice(Black Sabbath) & Leslie West (Mountain) μεταξύ άλλων.

Groove-άτο και τσαχπίνικο λοιπόν,το "Primitive Son" προτείνεται ανεπιφύλακτα.

"Primitive Son" Tracklist
1. War Horse
2. Revelator feat. Vinny Appice & Jorgen Carlsson
3. Sweet Thang feat. Tinsley Ellis
4. High In The Morning feat. Sonny Landreth & Reese Wynans
5. Won t Be Long
6. Motor Queen feat. Leslie West
7. Be Your Fool feat. Rod Piazza
8. Swing A Little Harder
9. Shake The Devil Down feat. Harvey Mandel
10. Tall & Twisted
11. The Great Southern Love Kill feat. Pat Travers & Artimus Pyle
12. Amphetamine Saint feat. Eric Gales
13. Primitive Son
14. Burying Ground

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

Ο Pontus Snibb είναι ένας Σουηδός κιθαρίστας και τραγουδιστής,frontman των Bonafide(Σουηδική hard rock μπάντα).
Για το νέο του σόλο δίσκο συνεργάζεται με full band ώστε να πάει τη μουσική του ένα βήμα παραπέρα.Στα τύμπανα λοιπόν έχουμε τον Hakan Nyberg και στο μπάσο τον Micke Nilsson.
Το "Wreck of Blues" είναι ένας "βρώμικος" αλλά και funky μπλουζ δίσκος.
Είναι πολύ εύκολος στο άκουσμα και διοχετεύει κλασσικά μπλουζ και ροκ στοιχεία
σε πιο μοντέρνα όμως καλούπια αποφεύγοντας έτσι να ακουστεί ρετρό.
Το "No piece of mind" αποτελεί το μεγάλο "hit" και τα "Same Same","Longing for You",
"I'm Walking" και "No Peace of Mind" συμπληρώνουν μία πεντάδα πραγματικά αξιόλογων
κομματιών.
Ο Snibb έχει μια καθαρή και απαλή φωνη και η παραγωγή αποφεύγει να είναι
υπερβολικά γυαλισμένη.Επίσης παρά το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με έναν
πραγματικά καλό κιθαρίστα στο άλμπουμ το rythm section λάμπει.
Το μόνο αρνητικό σημείο θεωρώ την παρουσία του instrumental "Lightnin' change" που
πρόκειται περισσότερο για ένα ελεύθερο jamm παρά για μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση.
Όπως και να 'χει πάντως μιλάμε για ένα άκρως ενδιαφέρον άλμπουμ από έναν ενδιαφέρον καλλιτέχνη.

Track listing:
01. More blues and blue sounds
02. Same Same
03. No peace of mind
04. Boogie man
05. Longing for you
06. As I please
07. Lightnin' change
08. I'm walking
09. Turning back the clock
10. One's too many
11. Keep on loving me

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς