Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 13:04:01

Πριν λίγες ημέρες είχαμε κάνει μια παρουσίαση του εξαιρετικού δίσκου και ντεμπούτου των Distorted Reflection με τίτλο "Doom Rules Eternally". Σίγουρα δεν υπήρχε πιο ταιριαστός τίτλος για να περιγράψει αυτό το αριστούργημα!Τώρα όμως έχουμε την τιμή να έχουμε στο περιοδικό μας τον φίλο, εξαιρετικό καλλιτέχνη και ιδρυτή τους των Κώστα Σαλωμίδη , ο οποίος μας παραχώρησε μια εξαιρετική συνέντευξη. Ας τον απολαύσουμε! 

 

SR Γειά σου Κώστα! Είναι τιμή μας που σε έχουμε στο περιοδικό. Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που τα είχαμε πει και τώρα σε βλέπουμε με καινούργιο συγκρότημα. Πες μας λίγα λόγια για τη νέα σου αρχή αυτή.


Η χαρά και η τιμή είναι όλη δική μου, μιας και το Southern Rock έχει μια σταθερή και σοβαρή πορεία για συναπτά έτη. Πέρασε δυστυχώς καιρός γιατί υπήρξαν μουσικές διαφωνίες που όχι μόνο καθυστέρησαν το πέμπτο άλμπουμ των Sorrows Path, αλλά εν τέλει οδήγησαν στην αποχώρησή μου, ώστε να γίνει αυτή η νέα αρχή τον Αύγουστο του 2022. Η απόφασή μου να δημιουργήσω τους Distorted Reflection ήταν ειλημμένη αρκετούς μήνες πριν, με αποτέλεσμα να μπούμε ζεστά και απευθείας για ηχογραφήσεις του ντεμπούτου άλμπουμ τον αμέσως επόμενο μήνα. Είχα στο μυαλό μου κάποιους μουσικούς και το ευχάριστο ήταν ότι και αυτοί όταν έμαθαν ότι κάνω νέα μπάντα, το ήθελαν και οι ίδιοι να συμμετέχουν. Μια από κοινού απόφαση λοιπόν με τον Βαγγέλη Γιαλαμά για τη θέση του μπάσου, όπως και με τον Στέλιου Παύλου για τη θέση των τυμπάνων, που έκανε τα πράγματα πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα. Επαγγελματίες μουσικοί που γνώριζα και προσωπικά.
 
SR Πες μας μερικά πράγματα για την ηχογράφηση και γενικά τη δημιουργία του νέου δίσκου.


Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε, όπως και έγινε μίξη και mastering στο Fragile Studio, του μπασίστα και παραγωγού της μπάντας Βαγγέλη Γιαλαμά. Μια υπέροχη και πολύ ευχάριστη διαδικασία, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στο CFN Recordings Studio από τον Διονύση Χριστοδουλάτο. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και όλα κύλησαν ομαλά.
 
SR  Ο δίσκος σας έχει πολλά κοινά στον ήχο με τους δίσκους των Sorrows Path. Φυσικό είναι αφού ήσουν βασικό μέλος σε εκείνους. Υπάρχει υλικό που δε χρησιμοποιήθηκε στους Sorrows Path και μπήκε εδώ;


Από τη στιγμή που είχα ιδρύσει τη μπάντα αυτή και ήμουν βασικός τραγουδοποιός είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τραγουδοποιός με την έννοια του συνθέτη που ετοιμάζει μουσική, στίχους και φωνητικές μελωδίες, όχι μια σειρά από κιθαριστικά riff που δουλεύει όλη η μπάντα μαζί, κάτι που συνηθίζεται στο metal. Οπότε είναι ακόμα μεγαλύτερο το στίγμα και σίγουρα μικρότερα τα περιθώρια ομαδικής δουλειάς. Με τους Distorted Reflection πήγαμε σε ακόμα περισσότερο heavy δρόμους, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού που επρόκειτο να είναι το πέμπτο άλμπουμ των Sorrows Path, εν τέλει αποτέλεσε το ντεμπούτο των Distorted Reflection.
 
SR Έχετε και εκλεκτούς καλεσμένους στο νέο δίσκο. Πώς προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;


Μια μεγάλη στιγμή του άλμπουμ ήταν οι 3 καλεσμένοι που αναφέρεις! Η ευχάριστη διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αποδοχή του Νικόλα Λεπτού που είναι ο αγαπημένος μου Έλληνας metal τραγουδιστής, αλλά και του Γιάννη Δρόλαπα, επίσης αγαπημένου μου Έλληνα rock κιθαρίστα, δάσκαλου και φίλου, να συμμετέχουν ως καλεσμένοι στο άλμπουμ. Τέλος, ήρθε η απόλυτη αγαλλίαση, όταν και ο Ross The Boss, ο κιθαρίστας και ιδρυτής της κορυφαίας metal μπάντας των 80s, έκανε το ίδιο. Ιδανικό το σενάριο σε όλα για τους Distorted Reflection και μου έκατσαν σχεδόν όλες οι πρώτες μου επιλογές ή εκεί που δεν έκατσε κάτι βρέθηκε κάτι πολύ καλύτερο. Σκοπεύω και στο μέλλον να υπάρχουν κάποιοι καλεσμένοι, αλλά σίγουρα λιγότεροι από το ντεμπούτο, αφού έχει ήδη δοθεί ένα στίγμα από τη μπάντα.
 
SR Πώς προέκυψε η συνεργασία με την γερμανική  Iron Shield Records;


Ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία, την τυπικότητα και κυρίως την τιμιότητα της συγκεκριμένης εταιρείας στα 2 τελευταία άλμπουμ των Sorrows Path. Όλα αυτά λείπουν στις μέρες μας, όπως και η αληθινή και άδολη αγάπη στο metal χώρο, Από τη στιγμή μάλιστα που ακούγοντας το υλικό συμφώνησαν ότι είναι με διαφορά ό,τι πιο catchy και ποιοτικό έχω γράψει ποτέ, απλά έπλεα σε πελάγη ευτυχίας και ετοιμάσαμε τα συμβόλαια με συνοπτικές διαδικασίες!
 
SR Το εξώφυλλο και το logo της μπάντας επιμελήθηκε άλλος ένας θρύλος της σκηνής ο  Tomas Arfert. Πες μας κάτι για αυτό.


Όλο το καλλιτεχνικό κομμάτι του άλμπουμ, λογότυπο, εξώφυλλο και cd artwork ανήκει στον Σουηδό Tomas Arfert, γνωστό από τις δουλειές του για τους Candlemass και τους Krux. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ελπίζω και στο επόμενο άλμπουμ να συνεχίσουμε ακριβώς έτσι! Είχαμε επικοινωνία εδώ και πολύ καιρό με τον Tomas και μάλιστα αυτός και η κόρη του (που την έχει βαφτίσει ο Leif Edling!) γούσταραν πολύ Sorrows Path, ειδικά το άλμπουμ “Doom Philosophy”!
 
SR Κώστα τόσα χρόνια σε ακούμε σε doom metal κυκλοφορίες. Σκέφτηκες πότε να κάνεις ένα project με άλλο ήχο;


Παρότι θα μπορούσα να με χαρακτηρίσω αθεράπευτα ρομαντικό μουσικόφιλο και λατρεύω πολλά και ετερόκλητα ακούσματα εντός και εκτός metal, όταν έρχεται η ώρα να εκφραστώ, εκεί είναι μόνο το doom metal. Δε μπορώ να το διαπραγματευτώ, ούτε να το αλλάξω αυτό. Και για να φτάσω στο σημείο να αποχωρήσω για αυτό το λόγο από τη μπάντα όπου ήμουν ο συνιδρυτής και βασικός συνθέτης από την αρχή, είμαι απόλυτος σε αυτό το θέμα. Πάντα και μόνο metal.
 
SR  Προοπτικές για συναυλίες υπάρχουν;


Δε θα δείτε τους Distorted Reflection ζωντανά. Θα κρατήσουμε μια στάση χαμηλού προφίλ, λαμβάνοντας την απόφαση να μην εμφανιστούμε ζωντανά και ούτε καν να δώσουμε συνεντεύξεις ήχου ή βίντεο. Όλα τα μέλη της μπάντας είναι πραγματικά έμπειρα σε μεγάλες και σημαντικές ζωντανές εμφανίσεις. Όλοι έχουμε παίξει σε τεράστια live και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τις μπάντες μας Fragile Vastness, Sorrowful Angels και Sorrows Path.
 
SR Μελλοντικά σχέδια;


Η μπάντα ήρθε για να μείνει και αφού απαλλάχτηκα από ποικίλες μουσικές διαφορές, ο σκοπός είναι σταθερές και ποιοτικές κυκλοφορίες που θα ευχαριστήσουν πάνω από όλα τους μουσικούς που συμμετέχουν στη μπάντα. Επίσης, ευελπιστώ να αγκαλιαστούν από το metal κοινό, στο οποίο αφιέρωσα τη μουσική μου πορεία από τα 16 μου χρόνια που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική.
 
SR Πώς σου φαίνεται η όλη φάση με τη δημιουργία, αλλά και τη προώθηση της μουσικής με ψηφιακά μέσα;


Είναι πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του μουσικού και γενικότερα του ανθρώπου, αλλά όπως καθετί απαιτεί γνώση, ωριμότητα, μέτρο και παιδεία.
 
SR Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις;


Να είστε αληθινοί προς τον εαυτό σας και τους ανθρώπους σας.
Doom Rules = D.R.
Distorted Reflection = D.R.
Eternally...
 
SR  Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Southernrock.gr.


Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε αυτή τη συνέντευξη! Υποστηρίξτε μας αγοράζοντας merch. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσεις να ακούς νέες δουλειές της μπάντας που σου αρέσει!

Ευχαριστούμε τον Κώστα για αυτή την υπέροχη συνέντευξη και του ευχόμαστε τα καλύτερα στο νέο του αυτό ξεκίνημα! Είμαι σίγουρος ότι μας περιμένουν πολλές και καλές εκπλήξεις από εκείνον στο άμεσο μέλλον!Keep on Southernrocking guys!!!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook