Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 19:10:36

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

BIG BAD WOLVES “Dangerous Freak” (2016)

7dc6c9bbc0eb72b26f3c6f1eccadf155 XL

BIG BAD WOLVES

“Dangerous Freak”

(2016)

Θα ήταν ατόπημα αν δεν υποστηρίζαμε (σαν site) την καλή Hard Rock και Metal σκηνή της χώρας μας, που είναι τόσο ποιοτική αλλά και τόσο υποτιμημένη. Έτσι σας παρουσιάζω τους Big Bad Wolves, αφού κινούνται στα μονοπάτια του καλού Hard Rock, έτσι ώστε να σας δώσω την ευκαιρία να τους ακούσετε. Οπότε θεωρώ λοιπόν χρέος μου, να παρέχω τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από το site, σε σχήματα ή μουσικούς που πιστεύω ότι πραγματικά το αξίζουν.

Το συγκρότημα των Big Bad Wolves δημιουργήθηκε το 2012 από τον Κώστα Μπαντούνα (κιθάρα) και τον Ορέστη Μυτιληναίο (τύμπανα). Λίγο αργότερα προστέθηκαν και οι Στέργιος Σκοπιανός (μπάσο) και Γιώργος Νούσιας (τραγούδι), έτσι ένωσαν τις μουσικές εμπειρίες, όπου οδήγησαν στη δημιουργία του ντεμπούτου album τους “Dangerous Freak” τον Φεβρουάριο του 2016.

Το “Dangerous Freak”, με το Hard Rock ήχο να είναι ο κεντρικός πυρήνας, είναι το αμάλγαμα των μελών από τις μουσικές εμπειρίες και προτιμήσεις που έχουν.

Τα παιδιά από την ακριτική Κομοτηνή, (με αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο CDτους), μας έδωσαν ένα αρκετά καλό album με σκληρό ήχο και όμορφη παραγωγή, αλλά και τραγούδια που έχουν αρχή, μέση και τέλος, όλα γύρω από το γνήσιο 70’s Hard Rock ήχο. Χωρίς να έχουν όμως πίσω τους κάποιο ακριβοπληρωμένοstudio (όπως της Αθήνας), ηχογράφησαν ένα σκληρό δίσκο, με ψυχή και πάθος.

Αυτή είναι η μαγεία του να ακούς ξανά τη μουσική από νέα συγκροτήματα, με την οποία ανδρώθηκες. Τώρα που δυστυχώς όμως χανόμαστε στο κυκεώνα νέων ηλίθιων ακουσμάτων, η οικειότητα και η απόλαυση της ακρόασης ενός παλιού αγαπημένου σκληρού ήχου, από νεαρούς Hard Rock καλλιτέχνες, όπως είναι στην προκείμενη περίπτωση οι Big Bad Wolves, απλά δε συγκρίνεται. Έχουν σαν σχήμα ακούσματα από το ένδοξο παρελθόν της σκληρής μουσικής, καθώς όμως κοιτούν και πατούν πίσω στον κλασικό-γνήσιο ήχο, αναπαράγουν αυτό το εκρηκτικό μουσικό μοτίβο, μπολιασμένο με νέες ιδέες.

Συνολικά, για το συγκρότημα αυτό ακριβώς το album είναι μια φυσική εξέλιξη, που δείχνει ότι εξακολουθούν να εμπνέονται και εύχομαι στο μέλλον να εξελιχθούν μέσα από νέες μουσικές σφαίρες.

Από τα 8 τραγούδια του CD, αυτά που μου έκαναν εντύπωση ήταν τα “DrinkingLike A Devil”, “Like Fear And Love”, “A Way To Be Free” και “Yelp” σε αρκετά τραγούδια πάντως εντόπισα και κάποια ψήγματα Stoner Rock.

Αν θέλετε να τους γνωρίσετε μπείτε εδώ…

https://www.facebook.com/TheBigBadWolvesGreece/

 

Για το SouthernRock.GR: Ηλίας Κωστόπουλος.