Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 02:17:50

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

THE LOST BOYS - "I Wonder" (2015)

THE LOST BOYS
I WONDER
(2015)
 
 
Υπάρχει Country Rock στην Ελλάδα;... πολλοί σίγουρα θα γελάσετε στην ιδέα και μόνο, αλλά σας πληροφορώ πως ναι υπάρχει. Κάποτε ήταν οι Replete Bros που έπαιζαν Country, μετά οι Soundtruck και οι Jessica’s Theme Band με πιο Southern πινελιές και τέλος οι Free Soul και οι The Lost Boys με πολλά Country/ Rock ’N’ Roll μουσικά στοιχεία.
Ο δρόμος του Country Rock ‘N’ Roll, αλλά και του Country/ Blues Rock στην χώρα μας, δεν είναι και καμιά μεγάλη λεωφόρος αλλά ούτε καν ένας δρόμος. Είναι πραγματικά ένα κακοτράχαλο κακόφημο μονοπάτι, με κάμποσο κόσμο που το ακούει. Αλλά αλήθεια πόσα Ελληνικά σχήματα έπαιξαν από καταβολής Ελληνικού Ροκ... Country/ Southern/ Rock ‘N’ Roll, μετρημένα στα δάχτυλα θα έλεγα. Πάντως πολλά από αυτά τα Ελληνικά σχήματα, μπορούν σου προσφέρουν ένα πραγματικό μουσικό Νότιο ταξίδι.
Πραγματικά αξίζουν να επιβιώσουν, μέσα στην λαίλαπα που επικρατεί στην Ελληνική μουσική Ροκ σκηνή; Ναι κάποιοι αξίζουν και πρέπει να υπάρχουν, άλλοι πάλι όχι…
Οι The Lost Boys υπάρχουν από το 2005, αλλά ξαναγεννήθηκαν πάλι στις αρχές του 2013. Δημιουργήθηκαν από τον τραγουδιστή/ κιθαρίστα Χρήστο Tsif, το όνομα του συγκροτήματος είναι παρμένο από την ταινία “The Lost Boys” του 1987.
Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι The Lost Boys συνδυάζουν πολλά είδη μουσικής, ισχυρή επιρροή τους είναι το Country Rock/ Blues Rock, συνδέοντας και την κλασική Country, όπου δημιουργείτε ένα ενδιαφέρον μείγμα στη μελωδία των τραγουδιών. Ο ήχος τους φλερτάρει αλλά και τιμά τον παραδοσιακό Αμερικάνικο Νότο, νομίζω πως είναι έτοιμοι να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους, σε αυτή την πολύπαθη σκηνή του Ελληνικού Ροκ.
Η ραχοκοκαλιά της μουσικής τους είναι κυρίως το Country Rock σε κοινό παρανομαστή με το σκληρό Νότιο Rock 'N’ Roll, αλλά και κάποιες πινελιές από Southern Rock/ Honkly Tonk/ Tex Mex.
Αλήθεια οι The Lost Boys είναι ένα Ελληνικό σχήμα, όπου παίζει για πολλούς αυτό το «μακρινό» Νότιο Αμερικανικό Rock, ένα κάπως «ξένο» μουσικό είδος για τη χώρα μας, που πολλοί αδαείς το χαρακτηρίζουν ελαφρά τη καρδία «βλάχικο», εμένα πάντως μου αρέσει και χαίρομαι που προσπαθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Το σχήμα από τη Θεσσαλονίκη λοιπόν, κυκλοφόρησε το πρώτο του Country/ Southern δίσκο “I Wonder” το 2015 και τα καταφέρνουν αρκετά καλά θα έλεγα, αν όμως μετακόμιζαν στον Αμερικανικό Νότο σίγουρα θα είχαν περισσότερους οπαδούς , από ότι στη χώρα μας, άντε ο επόμενος δίσκος να βγει στο Nashville.
Το "I Wonder" όμως δεν είναι ένα ακριβώς καθαρόαιμο Country Rock album, αλλά περιέχει και Blues Rock, αλλά και δόσεις Southern Rock ‘N’ Roll.
Καλοπαιγμένα είναι όλα τα τραγούδια τους, αυτά που εγώ ξεχώρισα αμέσως ήταν τα… “Losing My Mind”, “I Wonder”, “I Want You”, “Barfly” και το “Through The Stars”.
Η γνώμη μου είναι πως αν θέλετε να στηρίξετε έμπρακτα την πολύπαθη Ελληνική σκηνή, πρέπει να πάρετε το CD τους, σε φυσικό προϊόν… για να το ακούσετε. Η μουσική δεν είναι το ανώδυνο παιχνιδάκι το οποίο διασκεδάζει διαφόρους εκεί έξω, μην αντιμετωπίζετε τη μουσική με μερικά κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, που θα σας γεμίσουν με αέρα κοπανιστό.
 
 
I WONDER: “All I Want Is To Stay”, “Barfly”, “I Want You”, “Balland For Roy”, “Poker Is My Love”, “Same Street”, “I Wonder”, “Losing My Mind”, “Through The Stars”.
THE LOST BOYS: Xristos Tsif – Vocals/ Guitar, Antonis Moustakas – Bass, Dimocratis Dimitriadis – Drums and Dr. Johnny Harmonica – Harmonica.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (CD), έτσι ώστε να στηρίξουμε το group.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook