Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 17:43:43

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Salto Mortale-“Μια άλλη πραγματικότητα” (ep review)

Μετά την κυκλοφορία των 2 singles ''Η Επόμενη Μέρα'' (Απρίλιος 2014) και ''Το κορίτσι του βάλτου'' (Ιούνιος 2014), οι Πατρινοί Salto Mortale κυκλοφορούν το ΕΡ ''Μια άλλη πραγματικότητα'' (Δεκέμβριος 2014) το οποίο συμπεριλαμβάνει τα δύο προηγούμενα κομμάτια, καθώς και ένα καινούριο με όνομα ''Ταξίδι δίχως τέλος''.

Μέλη:
Θανάσης Αντωνόπουλος: Φωνή,Κιθάρα

Δημήτρης Μουργελάς: Μπάσο

Γιώργος Μαρκόπουλος :Κιθάρα

Γιώργος Φούρος :Drums

 

Το πρώτο τραγούδι του δίσκου ''Η Επόμενη Μέρα'' ξεγελάει αρκετά τον ακροατή ,καθώς αναδεικνύει επιρροές stoner/southern μουσικής, πράγμα που τελικά διαψεύδεται από τη γενικότερη ατμόσφαιρα ελληνικού ροκ του δίσκου (λιτή μουσική, χαρακτηριστικοί στίχοι). Ο δίσκος συνεχίζει με το κομμάτι ''Ταξίδι δίχως τέλος'', το οποίο μας μεταφέρει σε ένα δυναμικότερο κλίμα, με περισσότερη έμφαση στη φωνή και λιγότερη στις κιθάρες (εν αντιθέσει με το προηγούμενο) προβάλλοντας τις ελληνικές επιρροές της μπάντας ( που παραπέμπουν σε Υπόγεια Ρεύματα, Ξύλινα Σπαθιά κτλ).
Το ΕΡ ολοκληρώνεται με το κομμάτι ''Το κορίτσι του βάλτου'' στο οποίο ξεχωρίζουν οι υπέροχοι στίχοι και η ταξιδιάρική μουσική, η οποία αυτή τη φορά παρουσιάζει στοιχεία από alternativerock.

Τέλος, ο δίσκος των παιδιών δημιουργεί αρκετά θετικές εντυπώσεις και φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενος για την εξέλιξη της μπάντας.

Tracklist:
1."Η επόμενη μέρα" 03:44
2."Ταξίδι δίχως τέλος" 04:21
3."Το κορίτσι του βάλτου" 06:32

Για το Southernrock.gr Raff Kritoulis