Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 19:02:50

Track list:
01. Cities walk on fire
02. The river and the town
03. Story of my life
04. Burning desire
05. Walking
06. Actress
07. Devil's road
08. Burn you bridges
09. Shiny summer

Να μια ξεχωριστή περίπτωση μπάντας και το γεγονός ότι είναι εγχώρια το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Οι Mr.Highway Band είναι μια νέα μπάντα, με λίγα χρόνια ζωής αλλά με πολλές δράσεις. Πέρα από το ντεμπούτο album "Is That Myself", που προβλημάτισε κόσμο (και αυτό κάτι δείχνει), έχουμε πολλές ζωντανές εμφανίσεις (εδώ ξεχωρίζω την σχετικά πρόσφατη ακουστική εκδοχή, που έδειξαν στο Γκάζι), καθώς και τη διοργάνωση, του πολύ πετυχημένου (ειδικά για τα ελληνικά live ροκ στερεότυπα) Music Highway Festival.

Τέλος τα εύκολα, πάμε στα δύσκολα και όπου δύσκολα βλέπε η μουσική, τα τραγούδια. Τι παίζουν οι Mr.Highway Band? Ας δούμε το puzzle λοιπόν.
Θα ξεκινήσω από την αρχή των πάντων, τα Blues. Όχι δεν είναι blues μπάντα, αλλά υπάρχουν τα στοιχεία των blues κυρίως όσον αφορά την αίσθηση. Απλές, μικρές σε διάρκεια συνθέσεις, που μπορούν να αποδοθούν υπέροχα είτε με μια ακουστική κιθάρα, είτε ηλεκτρικά. Και αν δεν είναι Blues, σίγουρα υπάρχει το αμερικάνικο μουσικό υπόβαθρο των 60's. Εδώ παίζουν ρόλο τα φωνητικά, που έχουν μια αίσθηση μεταξύ Johnny Cash και stoner σκηνής . Να, το δεύτερο κομμάτι του puzzle.
Stoner, λοιπόν. Θα μπορούσαν να είναι stoner , και ειδικά στο παρών cd, όπου είναι πιο «ηλεκτρικό» από το προηγούμενο, αλλά και πάλι δεν βασίζονται τα τραγούδια στο μεγάλο Sabbath riff, αλλά στην σπιρτάδα της ακουστικής. Αν οι Clutch είναι stoner (δεν νομίζω!), τότε ίσως έχουν και από δαύτο.
Κομμάτι no.3, Clutch. Όπως οι φοβεροί τύποι από το Maryland έχουν ρίξει στο καζάνι τις μουσικές του επιρροές και τις έχουν αναμείξει με το προσωπικό τους στυλ , κάπως έτσι έχουν κάνει και τα παιδιά των Mr.Highway Band. Προηγείται το προσωπικό ύφος της μπάντας από τις επιδράσεις άλλων και αυτό είναι σπάνιο, ίσως γι' αυτό παραξένεψε το ντεμπούτο τους.

Αν ακόμα δεν έχετε βγάλει άκρη, ακούστε τη φυσαρμόνικα του 'The river and the town' και ταξιδέψτε μέσω του 'Devil's road', μέχρι να φτάσετε στη δικιά σας ' Burning desire'. Από κει 'Walking' μέσα στα στενά των ' Cities walk on fire' για να καταλάβετε ότι τελικά δεν ήταν μόνο μια επιθυμία ,αλλά και μια 'Actress' . Και όσο και ανάποδα να κατέληξε η ιστορία, δεν πειράζει «θα περάσουν τα χρόνια, άλλωστε όλα είναι απλώς rock 'n roll».

Για το SouthernRock.gr Λαμπρόπουλος Γιώργος

Υγ: η τελευταία παράγραφος αποτελεί hint για το λύσιμο του puzzle.καλή τύχη.

Last Updated ( Monday, 09 June 2014 )

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook