Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 12:57:45

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Planet of Zeus - "Vigilante"

 Αναμονή τέλος λοιπόν!Ο νέος δίσκος των Ελλήνων heavy rockers Planet Of Zeus βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στα ράφια των δισκοπωλείων και οι οπαδοί τους μπορούν επιτέλους να ηρεμήσουν.Αυτό που έχουν καταφέρει εδώ και μερικά χρόνια οι Planet θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις νέες μπάντες.Δισκάρες,sold out live,ευρωπαϊκές περιοδείες και μαθήματα λιτού αλλά απόλυτα αποτελεσματικού management.Χωρίς ιδιαίτερες φιοριτούρες έχουν κατορθώσει με την ποιότητα της μουσικής τους σαν βάση να θεωρούνται από τα πιο hot ονόματα της ευρωπαϊκής heavy rock και stoner σκηνης.Καταφέρνει λοιπόν το «Vigilante» να αντέξει το μεγάλο βάρος των προηγούμενων δίσκων αλλά και των προσδοκιών?Η γνώμη μου είναι πως ναι.

Οι Planet συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν με το Macho Libre με μικρές διαφοροποιήσεις από κομμάτι σε κομμάτι.Ο δίσκος διακατέχεται από ένα ωμό rock feeling(ηχογραφήθηκε ζωντανά χωρίς μετρονόμο) και η παραγωγή είναι πάρα πολύ καλή.Προσωπικά ένιωσα μια πιο southern χροιά στη φωνή του Μπάμπη(κυρίως στα κουπλέ) ενώ όπου χρησιμοποιεί την πιο brutal φωνή του νομίζω πως είναι λίγο πιο επιθετική από ότι στο Macho Libre.

Οι riffares υπάρχουν φυσικά σε όλη την έκταση του δίσκου και κομμάτια όπως το" A girl named greed","Sky high heels" και το ομώνυμο θα γίνουν τα νέα συναυλιακά hitακια.

Επίσης ξεχώρισα τα "The beast within","Second Coming" και "Burn this city down" αλλά ο καθένας μάλλον θα βρει τα δικά του αγαπημένα ανάμεσα στα τραγούδια κάτι που φανερώνει και την ποικιλομορφία που υπάρχει.

Συνολικά πρόκειται για μία πολύ προσεγμένη δουλειά που θα ευχαριστήσει τους οπαδούς και θα φέρει στις τάξεις τους καινούριους.

Η περιοδεία έχει ξεκινήσει,οι πόλεις γκρεμίζονται η μία μετά την άλλη και οι Planet of Zeus δείχνουν πιο πεινασμένοι από ποτέ.Πάρτε θέση γιατί σίγουρα θα περάσουν και από την πόλη σας,αγοράστε το δίσκο και κάντε το δώρο στον εαυτό σας να απολαύσετε μία από τις καλύτερες ροκ μπάντες στα ντουζένια της.

Vigilante Tracklisting:
1.The Great Dandolos
2.Second Coming
3.A Girl Named Greed
4.Burn this City Down
5.Sky High Heels
6.Tornado
7.No Tomorrow
8.Vigilante
9.disappointment-blues
10.The Beast Within

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς