Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 11:12:43

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Overpower - "It takes a little time" (review)

Image
Oι Θεσσαλονικείς Overpower κυκλοφόρησαν το δυναμικότατο ντεμπούτο τους "It takes a little time". Φρέσκος δίσκος, φρέσκια μπάντα και φρέσκιες ιδέες όπως συνηθίζει να μας προσφέρει η Νύφη του Βορρά.

Το συγκρότημα δηλώνει rock 'n' roll με surf στοιχεία. Ακούγοντας τον δίσκο, θεωρούμε ότι κρατούν ωραιότατα τους τίτλους που μας δηλώνουν, προσθέτοντας και κάποια πιο σύγχρονα rock στοιχεία, που θυμίζουν σύγχρονη βρετανική σκηνή.

Οι επιρροές τους περιλαμβάνουν μπάντες όπως οι Airbourne, Hellacopters, RHCP, και τους Neil Young, Eddie Vedder και Jack London.

O πρώτος τους δίσκος, προσεγμένος στο σύνολό του ακούγεται ευχάριστα και πανεύκολα. Τα κομμάτια είναι ρυθμικά, με έξυπνα riffs. Drums και μπάσο κρατάνε το τέμπο με προσοχή και στυλ και τα ρέμπελα φωνητικά προσδίδουν στον ήχο το ύφος που του ταιριάζει. Ταχύτητα και ηρεμία συνδιάζονται ωραιότατα και κάνουν το "It takes a little time" μια αξιοσημείωτη δουλειά και το συγκρότημα πολλά υποσχόμενο.

Προσωπικά ξεχωρίσαμε τα "Are you Ready", "It's a new day" και το μελωδικότατο "It's up to you".

Αξίζει να πούμε για το τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στους Overpower όχι μόνο για τη δουλειά τους, αλλά και για την προσπάθεια που έκαναν, αφού το "It takes a little time" κατάφεραν να το κυκλοφορήσουν μόνοι τους. Τους ευχόμαστε ολόψυχα, καλή αρχή!

Δείτε το videoclip του "Frap's Time" εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=Mwx3QXMCI0U


Tracklist:

1. Are you Ready
2. Frap's Time
3. On the Way to the Top
4. It's a new day
5. Nothing to Loose
6. Back to Keros
7. That's Me
8. Can't Run Away
9. Takes a little time
10. It's up to you
11. Feels good yeah


Οι Overpower είναι:
Stefan Oz – vocals, guitar
Alex Vlash – guitar, vocals
Petros Christo – bass
Nick Ditch – drums

Contact address:
Stefanos Ouzounis
Nachtigalstr. 1
24149 Kiel
mobile: 01771911826
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Κείμενο: Άννα Γκίκα