Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 00:42:20

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Trendy Hooliguns – "Rise of the HooliGuns IV" (review)

Image
Trendy Hooliguns – Rise of the HooliGuns IV


Ο τελευταίος δίσκος των Trendy hooligans με τίτλο “Rise of the Hooliguns IV”, μόνο με διάθεση αποστασιοποιημένη από τα συνήθη μουσικά κριτήρια μπορεί να ακροασθεί. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά δισκογραφική προσπάθεια του συγκροτήματος.
Οι – σαφώς – «μεταλίζουσες» επιρροές στη σύνθεση με εμφανή επίδραση από hip hop -  άλλωστε ο ερμηνευτής και κύριος στιχουργός Βασίλης Παρασκευάς έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με τα Ημισκούμπρια - δημιουργούν ένα πάντρεμα που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο ήχος είναι πιο hardcore σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές και παρόλο που δεν είμαι λάτρης του είδους, διέκρινα κάποιες ενδιαφέρουσες μελωδικές γραμμές στα τραγούδια «Λεκές», “Blood tears & sweat”, «Οφειλές» και κυρίως στο μόνο «καθαρό» τραγούδι του δίσκου με τίτλο «Σοκολάτα παρφέ», το οποίο εξαρχής ξεχώρισα και μουσικά διαφέρει άρδην σε σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια.
 
Το διακριτό στοιχείο των Trendy Hooliguns είναι αναμφισβήτητα η στιχουργική που με διάθεση – για τους αλύγιστα σοβαροφανείς, ίσως χοντροκομμένη – διακωμώδησης και με έντονο αυτοσαρκασμό αναφέρεται σε μία θεματολογία που ποικίλει, προερχόμενη από απλές αληθινές ιστορίες προσωπικές, φίλων(«Σοκολάτα παρφέ», «Κάγκουρας»).
Ακόμη, η θεματολογία τους είναι προσεκτικά επιλεγμένη, σατιρίζοντας καταστάσεις, ως αποτέλεσμα της παρατήρησης και αξιολόγησης της κοινωνικής πραγματικότητας από τα μέλη της μπάντας («Έχω τα conne», «Κύριέ μου», «Λεκές»).
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά της μπάντας λειτουργούν απολύτως συλλογικά και αποστρέφονται την όποια εμπορευματοποίηση, τόσο σε ότι αφορά τη δική τους προσπάθεια όσο και στο τρόπο που βλέπουν την ελληνική μουσική και διεθνή πραγματικότητα. Εναντιωμένοι φανατικά στη λαϊκοπόπ τσιφτετελαρία, δεν διστάζουν να ντυθούν «σκυλούδες» γκόμενες στο επίσημο βίντεο του τραγουδιού «Δεν ταιριάζετε» για να καυτηριάσουν την μουσική, ενδυματολογική και γενικότερη αισθητική του αχταρμά που λειτουργεί άνευ ορίων με σκοπό την κραυγαλέα προβολή και εύκολη διαφήμιση.
 
Για τους ενδιαφερόμενους, οι Trendy Hooliguns έχουν φροντίσει να μη σας κουράσουν, αφού το δίσκο τους μπορείτε να κατεβάσετε γρήγορα μέσα από την ιστοσελίδα τους http://www.trendyhooliguns.gr/

Καλή ακρόαση!
 
Tracklist:

01.    Intro
02.    Δεν ταιριάζετε
03.    Έκλασα από τον πόνο
04.    Κάγκουρας
05.    Κύστη στο πέος
06.    Blood tears & sweat
07.    Σοκολάτα παρφέ
08.    Έχω τα conne
09.    Alzheimer’s
10.    Κύριέ μου
11.    Οφειλές
12.    Ο Λεκές
13.    Come to Greece
14.    Rise of the Hooliguns

Γράφει ο Παναγιώτης Κοτσώνης για το Southernrock.gr