Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:27:04

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

1000Mods-"Vultures" (review)

 

Το "Vultures" δε χρειάζεται μια γλαφυρή και λογοτεχνική παρουσίαση.Ο δίσκος σπέρνει.Πολύ απλά.Οι Χιλιομοδίτες ρόκερς με το 2ο προσωπικό τους δίσκο τραβάνε επάνω τους τα βλέμματα και απαιτούν την προσοχή σου.
Ήδη με τα πρώτα δείγματα που είχαν βγει στη δημοσιότητα πριν λίγες εβδομάδες (Claws,Vultures & Low) οι φίλοι της μπάντας καταλάβαιναν πως κάτι πολύ καλό μας έχουν ετοιμάσει.Ακούγοντας τον όμως στην ολότητα του ομολογώ πως ήταν ακόμα καλύτερος από αυτό που περίμενα.
Συνεχίζοντας από εκεί που ξεκίνησαν με το φανταστικό «Super Van Vacation» δίνουν ακόμα περισσότερη έμφαση στο να γράψουν προσεγμένα και ολοκληρωμένα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ που το καθένα έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον ακροατή(κάτι που έκαναν και οι Planet of Zeus στο πρόσφατο Vigilante).Δημιουργώντας με απλά υλικά και συνεχίζοντας την Kyuss κληρονομιά οι 1000Mods έχουν καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν το δικό τους ήχο και να λειτουργούν σαν μια αυτόνομη μονάδα στο (παγκόσμιο) heavy rock γίγνεσθαι χωρίς να χρωστάνε σε κανέναν τελικά.
Παραγωγή που εξυπηρετεί απόλυτα τον ήχο τους,εξωφυλλάρα(να τα λέμε και αυτά) και ακόμα μεγαλύτερη ποικιλομορφία από το ντεμπούτο τους ανάμεσα στα κομμάτια.Από τo πιο bluesy "She" στο κτήνος "Vultures" και από εναρκτήριο "Claws" έως το "Reverb of the new world" που κλείνει το δίσκο κάθε κομμάτι έχει το δικό του χαρακτήρα και όλα μαζί αποτελούν αυτό που λέει και ο τίτλος του.Το αρπακτικό που θα σε πιάσει από την αρχή και δε θα σε αφήσει παρά μόνο όταν αυτό θελήσει.
Θεωρώ πως τα παιδιά έχουν καταφέρει να κάνουν ένα πολύ μεγάλο βήμα με το άλμπουμ αυτό και πραγματικά είναι θέμα χρόνου και η υπόλοιπη Ευρώπη να γίνει θύμα του αρπακτικού(ετοιμάζουν ευρωπαϊκή περιοδεία για το φθινόπωρο).
Να πούμε πως ο δίσκος κυκλοφορεί από την "The Lab records"( οι φίλοι της ροκ ψυχεδέλειας ας τσεκάρουν και το «Valley of sand» ep που κυκλοφόρησε η μπάντα μέσω της ίδιας εταιρίας το Δεκέμβρη του '12).
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στo Shakti Sound Studio σε παραγωγή του Γιώργου Λεώδη.

«Vultures» tracklisting
1.Claws
2.Big Beautiful
3.She
4.Horse's Green
5.Low
6.Vultures
7.Modesty
8.Reverb of the new world

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς