Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 02:22:34

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΦΩΤΗΣ ΤΑΜΠΑΣ - Πολικό Σέλας Ε.Ρ. (review)

ΦΩΤΗΣ ΤΑΜΠΑΣ: ΠΟΛΙΚΟ ΣΕΛΑΣ Ε.Ρ.

Όταν έπεσε στα χέρια μου το e.p. του Φώτη Ταμπα να σας πω την αλήθεια δεν ήξερα τι πραγματικά να περιμένω. Η ελληνική ροκ σκηνή, ιδιαίτερα αυτή με τους ελληνικούς στίχους, βιώνει στις μέρες που ζούμε μία έντονη απαξίωση. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, ίσως ο τρόπος που προσεγγίζουμε την μουσική σήμερα, ο τρόπος που βιώνουμε τις καταστάσεις γύρω μας και πως θέλουμε να εκφραστούμε !
Ο Φώτης Τάμπας από την Ηγουμενίτσα μας αποδεικνύει ότι υπάρχει φώς σε αυτό το τούνελ που λέγεται ελληνική ροκ σκηνή. Με το καινούριο του E.P. προσπαθεί να μας υπενθυμίσει εποχές όπου όλοι ζούσαμε για να ακούμε τέτοια κομμάτια με μία πολύ καλή προσωπική πινελιά καθώς προσπαθεί να δώσει την χροιά που χρειάζεται στην μουσική σήμερα.
Φανερές οι επιρροές από τα blues, αλλά και το heavy metal ( κάτι για το ποίο χαίρομαι ιδιαίτερα ). Το Ε.Ρ. ξεκινάει με μία πολύ blues εισαγωγή θα έλεγα η οποία κεντρίζει τοπ ενδιαφέρον του ακροατή για τη συνέχεια. Τα υπόλοιπα κομμάτια συνεχίζουνε με πολύ δυνατούς ρυθμούς, δυνατά riff, γεμάτες μελωδίες και την φωνή του Φώτη να ταιριάζει άψογα στο στυλ της συγκεκριμένης μουσικής.
Αν μη τι άλλο, η προσπάθεια που κάνει ο Φώτης είναι πολύ καλή, το παιδί έχει ταλέντο, έχει, κατά πως φαίνεται από την νέα δουλειά του, να δώσει πάρα πολλά στην μουσική σκηνή και το Πολικό Σέλας αξίζει την προσοχή μας.

tracklist:

1.Anthem for the sun
2.Αποκλεισμός
3. Ένα παιδί που δεν ήξερε να ζήσει
4.Πολικό Σέλας
5. Των Αισθήσεων σκοτάδι


ΜΠΟΣΜΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ