Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 15:52:55

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

SOUNDTRUCK - "Soundtruck" 2012

Μια ακόμα μπάντα απο την Αθήνα που αναταράσει τα λημνάζοντα μουσικά νερά της πόλης η καλύτερα, μαρσάρει στους δρόμους με πολλά watt ενέργειας και κοφτών riffs. Ετσι κάπως με "λακωνικό" τρόπο θα χαρακτήριζα αυτή την παρέα των μουσικών και το πρώτο της έργο.

Μετά απο αρκετή αναμονή είναι κοντά μας το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των "SOUNDTRUCK". Πρίν πάρω στα χέρια μου το cd πηρα σε κάποιο live τους ενα single cd -limited edition promo που κυκλοφόρησαν τα παιδία, με τα δυο καλύτερα τραγούδια τους κατά την γνώμη μου, το κεραυνάτο hit (Straight to Hell) και το κοφτοριφτάτο (Take It Easy).

Να σημειώσω βέβαια οτι αυτό δεν σημαίνει οτι τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ βλέπε (ride on) είναι μικρότερης αξίας αρκεί κάποιος να το ακούσει για να καταλάβει τι εννοώ.

Ο δίσκος είναι μια ιδιαίτερα δυνατή παρουσία στον μουσικό χώρο γενικότερα ξεπερνώντας κατά πολύ τα Ελληνικά δεδομένα αφού σέβεται τον ακροατή και στέκεται πολύ καλύτερα μουσικά, απο αρκετές μπάντες του εξωτερικού.

Ενα γκρούπ που δημιούργησε μια απο τις καλύτερες μουσικές "συνταγές", κατάφερε να ενσωματώσει το boogie στύλ των Αγγλοαυστραλών ΑC/DC,(έντονη επιρροή) με την σπιρτάδα των αμερικανών ΖΖtop και την μελωδικότητα των Lynyrd Skynyrd , σε αυτό το σημείο να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε, οτι το γκρούπ άνοιξε και την συναυλία τους), με μοναδικό τρόπο.

Εξυπνη ενορχήστρωση που σε κερδίζει απο το πρώτο λεπτό σε κάνει να ξεφορτωθείς την αρνητική σου ενέργεια εύκολα και να νιώσεις οτι το hard rock με το Southern rock μπορεί να γίνει (ενα) μέσα απο την πενταμελή Αθηναική μπάντα που λέγεται "SOUNDTRUCK".

Ενα άλμπουμ με τις κιθάρες να μην υπερβάλουν,αλλά να ισσοροπούν εξαιρετικά καλά, με μια μπασογραμμή που γεφυρώνει την μελωδία, με τα τύμπανα,και με μια ιδιαίτερα καλή φωνή να κάνουν μια απο τις πιο αξιόλογες δισκογραφικές δουλειές εδω και αρκετά χρόνια.

Σε επίπεδο παραγωγής εδω είναι που το βγάζω το καουμπόικο καπέλλο ,τα παιδιά ηταν υπερτυχερά, γιατί δούλεψαν με ενα εξαιρετικά καλό δίδυμο των Γιώργηδων,δεν λέω περισσότερα, είναι αφορμή για να το ψάξετε καλύτερα, (ιδιαίτερα τα γκρούπς).

Για το εξώφυλλό πρέπει να πω εαν και θα φανεί υπερβολή,είναι παράδειγμα προς μίμηση ταιριάζει εξαιρετικά καλά με το consept του άλμπουμ αλλά και με το όνομα του γκρούπ.

Μια πολύ δεμένη μπάντα,ενα μουσικό φορτηγό που "φοράει" τον πολύ καλό κινητήρα μεγάλης υποδύναμης και που κουβαλάει την μουσική ικανότητα μαζί με το ταλέντο.

Μα καλά θα πεί κάποιος κάτι αρνητικό δεν υπάρχει;

Επειδή μου αρέσει να είμαι ειλικρινής μια μικρή διαφωνία σε στιχουργικό επίπεδο και η έλλειψη ισως, ακόμα δυο τριών τραγουδιών στο άλμπουμ θα ηταν οτι καλύτερο

Συμπερασματικά, αγοράστε το cd και ενα είναι σίγουρο, οτι δεν θα μείνει σε καμία περίπτωση σκονισμένο

Tracks

1. Straight to Hell - 5:09

2. God Damned - 3:35

3. High - 3:41
4. On the Run - 4:14
5. Take It Easy - 4:23
6. Sweet Little Babe - 3:57
7. Ride On - 4:53
8. Feels Like Home - 4:37
9. Goliath - 3:01

Σάββας Συνοδινός

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook