Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 06:41:56

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

XRISTOS TSIF & THE LOST BOYS - "NEW RISING" (2018)

 
 
Υπάρχει Country Rock στην Ελλάδα;... πολλοί σίγουρα θα γελάσετε στην ιδέα και μόνο, αλλά σας πληροφορώ πως ναι υπάρχει. Ο δρόμος του Country Rock ‘N’ Roll, αλλά και του Country/ Blues Rock στην χώρα μας, δεν είναι και καμιά μεγάλη λεωφόρος αλλά ούτε καν ένας δρόμος. Είναι πραγματικά ένα κακοτράχαλο κακόφημο μονοπάτι, με κάμποσο κόσμο που το ακούει, φανατικά. Αλλά αλήθεια πόσα Ελληνικά σχήματα έπαιξαν από καταβολής Ελληνικού Rock... Country/ Southern/ Rock ‘N’ Roll, μετρημένα στα δάχτυλα θα έλεγα.
Πάντως πολλά από αυτά τα Ελληνικά σχήματα, μπορούν να σου προσφέρουν ένα πραγματικό μουσικό ταξίδι στο Νότο. Πραγματικά αξίζουν να επιβιώσουν, μέσα στην λαίλαπα που επικρατεί στην Ελληνική μουσική Rock σκηνή; Ναι κάποιοι αξίζουν και πρέπει να υπάρχουν.
Οι Lost Boys υπάρχουν από το 2005, αλλά ξαναγεννήθηκαν πάλι στις αρχές του 2013. Δημιουργήθηκαν από τον τραγουδιστή/ κιθαρίστα Χρήστο Tsif, ενώ το όνομα του συγκροτήματος είναι παρμένο από την ταινία “The Lost Boys” του 1987. Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι Lost Boys συνδυάζουν πολλά είδη μουσικής, αλλά η πιο ισχυρή επιρροή τους είναι το Country Rock/ Blues Rock, συνδέοντας και την κλασική Country μουσική, όπου δημιουργείτε ένα ενδιαφέρον (θα έλεγα), μουσικό μείγμα στη μελωδία των τραγουδιών τους. Τι είναι τελικά η Country; Η Country μουσική μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδομένη στην Ελλάδα, όμως έχει ένα πιστό και αφοσιωμένο κοινό. Ένα από τα σχεδόν «παραγνωρισμένα» και «παραμελημένα» είδη ξένης μουσικής στην χώρα μας είναι αυτό της Country. Πιστεύω πως ελάχιστοι θα αγοράζουν πια δίσκους Country ή θ’ ακούν τους καλλιτέχνες αυτής της μουσικής. Είναι αλήθεια κρίμα οι φίλοι του Rock ή της Pop μουσικής να μην ακούν και να μην γνωρίζουν τους καλλιτέχνες και την μουσική που έδωσε τόσα πολλά στο Rock γενικότερα.
Για την Country μπορεί κανείς απλά να πει ότι είναι η μουσική από τον λαό για τον λαό, έτσι είναι και η μουσική των Lost Boys. Η μεγάλη της απήχηση οφείλεται στην μεγάλη της απλότητα, στην απλότητα της μουσικής της που πάει κατευθείαν στην καρδία. Βασικά η Country μουσική των Lost Boys παρουσιάζεται πολύ εύκολα και το κοινό είναι σε θέση ν’ αναγνωρίσει τα συναισθήματα που βγαίνουν μέσα από την μουσική αυτή και τα περισσότερα τραγούδια της. Τι είναι εκείνο στην μουσική Country του group που μας ενώνει, είναι η έλξη που δημιουργούν τα τραγούδια που τις περισσότερες φορές λένε αλήθειες που χτυπάνε στο ευαίσθητο σημείο του καθενός.
Αυτός ο δίσκος που είναι ο δεύτερος που κυκλοφορεί το σχήμα, είναι αρκετά δυναμικός αλλά συνάμα κεφάτος, ποιοτικός και μελωδικός. Χωρίς να είναι αυστηρά τυπικός Country Rock δίσκος, το “New Rising” έχει κατά καιρούς διάφορα έντονα μουσικά περάσματα. Ο ήχος του συγκροτήματος έχει αρκετές Νότιες Blues Rock και Boogie επιρροές. Κυκλοφόρησαν ένα album, που είναι ένα πολύ ωραίο groovy Country με πολλά στοιχεία κι από Southern/ Country Rock. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από την πλειοψηφία της Νότιας μουσικής, ενώ η χρήση των μελωδιών μέσα στο “New Rising” είναι αρκετά ειλικρινής και δεν αποσκοπούν πουθενά. Είναι κάτι που μου αρέσει πάντα στα Country groups, δηλαδή να μην είναι επιτηδευμένα αλλά μουσικά να είναι ελεύθερα. Ο ήχος του σχήματος είναι σε ένα ελαφρώς εμπορικό Southern Rock-Country Rock, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό, ευχάριστο και αυτό μου αρέσει πραγματικά.
Η μουσική country των Lost Boys είναι να χτύπα η καρδία σου στο ρυθμό όχι μόνον ενός τραγουδιού, αλλά όλου του δίσκου. Το “New Rising” είναι να ονειρεύεσαι με τις νότες του, είναι ένα συναίσθημα, μια ιστορία που τη μοιράζεσαι με όλους.
 
 
NEW RISING: “Never, Never”, “Hear Me Calling”, “Farmer Boy”, “I Believe”, “It’s A Sin”, “There’s No You Without Me”, “Loo”, “Green Eyes”, “Bring My Life Back To Me”.
LOST BOYS: Xristos Tsif – Vocals/ Guitar, Ioannis Georgiadis – Bass and Dimocratis Dimitriadis – Drums. 
 

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook