Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 07:01:42

Στέλιος Σαλβαδόρ & Μωρά στη Φωτιά – Το Χρυσό Κλειδί

Μία από τις πιο ιστορικές μπάντες της Ελληνικής Rock Σκηνής, τα Μωρά στη Φωτιά, με πορεία 30+ χρόνια στο χώρο, επανέρχονται δισκογραφικά με τον δίσκο τους «Το Χρυσό Κλειδί».

Με πορεία που ξεκινάει από τα σκοτεινά ‘80s φθάνουν μέχρι σήμερα, στα πρόθυρα του ‘20s να αποδείξουν ότι όταν κάτι αξίζει αντέχει στο χρόνο παρ’ όλες τις αναποδιές.

Ο Σαλβαδόρ ωσάν ένας παλιός ναυτικός με έναν παπαγάλο στον ώμο μας ταξιδεύει μέσα στα πελάγη από την δύση στην ανατολή με μουσικές πολυποίκιλες. Από το ‘80s rock και post rock σε ethnic ανατολίτικα μέχρι και reggae. Οι ρυθμοί και οι ταχύτητες είναι πιο πεσμένες από παλιά, πιο μελωδικός ο ήχος, δίνοντας όμως όπως πάντα μία χορευτική αίσθηση κάτι που τους χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Έχει δοθεί περισσότερο βάρος στην τεχνική πλευρά της μουσικής, με πιο μακρόσυρτα riffs και έντονη συμμετοχή της τρομπέτας και του σαξόφωνου.

Οι στίχοι έχουν έντονο το στοιχείο του νερού. Υποθέτω για την αγάπη προς την θάλασσα και τα ταξίδια αλλά και διότι το νερό είναι το σήμα κατατεθέν της καθαρότητας της ψυχής και της αγνότητας. Κάθε κομμάτι μια μικρή ιστορία, ένα ταξίδι, μία πάλη μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, θλίψης και αισιοδοξίας!

Θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στο δεύτερο κομμάτι της Β πλευρά του δίσκου με τίτλο «Ο Ράφτης» που το ξεχώρισα. Ιδιαίτερο κομμάτι, ύμνος για την ζωή και τον θάνατο, την αλήθεια και το ψέμα.

Τελειώνοντας, δεν θα ήθελα να μπω σε κριτική διάθεση, δεν χρειάζεται πιστεύω. Τα Μωρά στη Φωτιά είναι πλέον κλασική μπάντα, με συνέπεια και αναζήτηση ώστε να μην παρουσιάζουν κάθε φορά ένα ανάλογο αποτέλεσμα του προηγουμένου album, αλλά να εξελίσσονται και να ψάχνονται μουσικά και στιχουργικά. Το αποτέλεσμα είναι άκρος ικανοποιητικό που θα ευχαριστήσει τους fan του συγκροτήματος.

Κυκλοφορεί από την Plus Rec σε: Βινύλιο, CD και Digital

Track list:
Side A
1. Ο Παπαγάλος
2. Η Ρουλέτα
3. To Νησί “Του Κρυμμένου Θησαυρού”
4. Το Δικό Μου Καλοκαίρι
5. Christine
Side B
1. Το Χρυσό Κλειδί
2. Ο Ράφτης
3. Όνειρο
4. Σκιές Στη Σελήνη
5. Άσσος Κούπα

https://www.facebook.com/morastifotia/

Για το SouthernRock.gr  Αντώνης Δριβελόπουλος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook