Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 06:57:21

Τελικά αποφάσισε να φτιάξει τη δική του μουσική και να καταθέσει τα δικά του βιώματα στο blues rock ιδίωμα.
Το στυλ του μπορεί να περιγραφεί ως βαρύ, επιθετικό blues rock, φορώντας επιρροές από Jimi Hendrix, Guns ‘n’ Roses, Gary Moore, AC/DC, Aerosmith, Led Zeppelin, Spiritual Beggars, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan, Tinsley Ellis, Dave Meniketti, σε ένα συμπαγές αμάλγαμα που φέρει τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα, ισορροπώντας ανάμεσα στα δύο είδη με αγάπη και σεβασμό εκατέρωθεν.

Όλα άρχισαν ένα βράδυ που άκουγε το δίσκο του Meniketti “On the blue side”, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του, που πήρε την κιθάρα και ξεκίνησε να σφυρηλατεί τον δικό του ήχο, rock με έντονο blues άρωμα. Στους μήνες που ακολούθησαν πήρε και πολύ σοβαρές αποφάσεις στη ζωή του. Σαν κατάληξη είχαν να γυρίσει στη Σκάλα Λακωνίας και να αναλάβει την αγροτική περιουσία της οικογένειάς του, να αποζητήσει την απλή και όμορφη ζωή της επαρχίας και να αφοσιωθεί στη μουσική του με μεγαλύτερο ζήλο.

Στις 26 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το πρώτο του ΕΡ με τίτλο George Blue Galanos, το οποίο αποτελείται από τέσσερα τραγούδια. Μέχρι στιγμής έχει λάβει από πολύ θετικές έως διθυραμβικές κριτικές από περιοδικά από όλο τον κόσμο, ενώ έχει κερδίσει οπαδούς σε πάρα πολλές χώρες.
Το επόμενο βήμα: Νέα τραγούδια και πολλές εμφανίσεις. Ήδη έφτιαξε ένα power trio με δύο εξαιρετικούς Λάκωνες μουσικούς, το Δημήτρη Ρουβέλλα στα τύμπανα και το Γιώργο Σάκκαρη στο μπάσο και προβάρουν σε δικό τους χώρο. Σύντομα θα τους δείτε ζωντανά, με ένα playlist που θα περιλαμβάνει τα τραγούδια του δίσκου αλλά και δυναμικές διασκευές από τραγούδια της rock και blues ιστορίας.

Web Links

Official website: https://www.georgebluegalanos.com

Facebook: https://www.facebook.com/georgebluegalanospage

Spotifyhttps://open.spotify.com/artist/53e85m64TISObpRvNOV6VB?si=3ArqsOFnQimBvtaPz8EOuw

Bandcamp: https://georgebluegalanos.bandcamp.com/releases

Reverbnation: https://www.reverbnation.com/georgebluegalanos

Instagram: https://www.instagram.com/george_blue_galanos

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC0tK4dy6GVVW6bHze7MRJqg?view_as=subscriber

Official video clip “I’m Dead Inside”: https://www.youtube.com/watch?v=VmUvya2a0yA

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-709192301

Twitter: https://twitter.com/BlueGalanos

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook