Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 06:02:05

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη των "BLACK AMARANTH"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ BLACK AMARANTH

 

Image

Οι Black Amaranth είναι ένα καινούργιο ελληνικό συγκρότημα που κινήται στο χώρο του Gothic metal. Μπορεί να είναι καινούργιο συγκρότημα άλλα τα μέλη υπηρετούν αρκετό χρόνο την ελληνική μουσική σκηνή. Εχουν μέχρι στιγμής ηχογραφήσει ένα promo single,με το όνομα Ancient Winds, το οποίο περιέχει  3 κοματια,τα οποία είναι πάρα πολύ καλά και δείχνουν ότι οι Black Amaranth είναι μια πάρα πολύ καλή μπάντα που μπορεί να προσφέρει πολλά στο ελληνικό metal.Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει ο Celestian για την μπάντα.

 

SR.Πες μας ένα σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος.

Το Amaranth(Αμάρανθος στα ελληνικά), καθώς και το Black Amaranth είναι ένα μακρύ λουλούδι που ανθίζει και φυτρώνει σε πολύ σκληρά και απόμακρα για να το φτάσετε μέρη και πραγματικά σημαίνει «Ρόδον». Χρησιμοποιείται συχνά σε μύθους ποίηση, και ιστορίες με τη μαγεία και το μυστήριο και συμβολίζει την αθανασία. Η ιδέα του συγκροτήματος γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2009.Εμπνευσμένο από τον ορισμό της,αποφάσισα ότι θα ήταν ένα εξαιρετικό και κατάλληλο όνομα για την εκπροσώπηση της μουσικής που θα φιλοδοξούσε να δημιουργήσει.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι πολυπολιτισμικές (Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος και Ελλάδα), καθώς και των διαφορετικών μουσικών στυλ backgrounds. Προκύπτουν από τη συνεργασία αυτή είναι ένα μείγμα από ήχους που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «Gothic Metal Εναλλακτικό».Τα δυο πρώτα τραγούδια έχουν καταγραφεί μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου το ντεμπούτο σινγκλ άλμπουμ 2010. Το album θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2011.

ΕΠΙΡΡΟΕΣ. Συμφωνική Alternative Rock

ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ. Rock / Metal

 

SR.Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας?

Nightwish, Within Temptation,  Evanescence, Epica!!

 

SR.Πείτε μας μερικά λόγια για τις ηχογραφήσεις του promo single.

Η ηχογράφηση έγινε στα studios Sierra και κράτησε 15 ημέρες και περάσαμε τέλεια!

 Image

 

 

SR.Έχετε δηλώσει συμμετοχή σαν support του Bon Jovi.Πως πήρατε μια τέτοια απόφαση?

Απλά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε,μόνο να κερδίσουμε και να δούμε το δυναμικό των fans που πραγματικά θέλουμε να μας ψηφίσουν!!!Και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει!!!

 

SR.Επίσης έχετε κάνει 2 διασκευές(δεν περιλαμβάνονται στο single) σε κοματια ενός άλλου θρυλικού συγκροτήματος,των Magna Carta.Πως σας ήρθε αυτη η ιδέα?

Πρώτα από ολα δεν τα έχουμε κάνει ακομα,ειμαστε στην παραγωγη σε αυτην την φάση.Ο Παναγιώτης Λαλής(ex Magna Carta,Burning Blood,Βασιλης Παπακωνσταντινου κ.α) είναι στους Black Amaranth πλέον,ήταν ηγετικό στέλεχος των Magna Carta,είχε τα τραγούδια και σε μια συζήτηση του είπα γιατί να μην κάνουμε μια νέα παράγωγη σε κάποια τραγούδια που είναι του Παναγιώτη και να τα κυκλοφορήσουμε ξανά σε νέα ενορχήστρωση κτλ. Οπως επίσης 2 ελληνικά να τα κάνουμε με αγγλικό στίχο.

 

SR.Celestial έχεις μια μακροχρόνια πορεία στην ελληνική μουσική σκηνη. Πως θα χαρακτήριζες την κατάσταση του ελληνικού rock/metal σήμερα?

Υπάρχουν ταλέντα με κάλους μουσικούς και τραγούδια..κατά την δικιά μου άποψη είναι λίγοι...άλλα καλοι. Η κατάσταση είναι πως δεν έχουμε πολλά μέρη(clubs)με σωστές υποδομές για να μπορέσουμε να κάνουμε καλά lives..άλλα μπορώ να πω πως πάμε καλύτερα από παλιά και αυτό είναι μια ελπίδα για όλους μας.

 

SR.Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχεδία?

Τα σχεδία μας είναι μια tour στις σκανδιναβικές χώρες και επίσης σε festivals που γίνονται στην Ευρώπη στην rock/metal σκηνή.

Image

SR.Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις?

Όχι πολλα. Απλα για να πετύχεις το όνειρο θέλει αφοσίωση και πείσμα..και να το κυνηγάς σαν τρελός!!!Αν δεν το πιστεύουνε όλοι μέσα στη μπάντα,με ρηχά πράγματα όσο ταλέντο και να έχουμε δεν θα καταφέρουμε τίποτα δυστυχώς...σε μια μπάντα δεν υπάρχουν μονάδες άλλα μια ομάδα!Αν δεν υπάρχει αυτό και  ο καθένας νομίζει ότι είναι “κάποιος”,έχει ημερομηνία λήξεις αυτό.


SR.Κάτι που θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες του Southernrock.gr?

Θέλω να τους πω πως σύντομα θα ακούσουνε τα νέα μας τραγούδια και ευχομενα σας αρέσουν και ευχαριστώ τους  μέχρι τώρα fans  που μας ψηφίσαν στο διαγωνισμό!!!

 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Celestian για αυτήν την συνέντευξη και να ευχηθώ ότι καλύτερο σε αυτόν και τους Black Amaranth!Keep on Southernrocking guys!!!!

 

                                               LINKS

http://www.black-amaranth.com/  Το επίσημο site του συγκροτήματος

http://www.reverbnation.com/blackamaranth Reverbnation profile του συγκροτήματος

Και στα δυο αυτά sites μπορείτε να ακούσετε τα κοματια τους.

http://www.jumpingfish.gr/BlackAmaranth Εδώ μπορείτε να ακούσετε τα κοματια τους και να τους ψηφίσετε σαν support band των Bon Jovi.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000682967421 Facebook profile

 

interview: Λεωνίδας Σγούρδας