Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 12:54:25

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αποκλειστική Συνέντευξη του Γιώργου Τσιμπινουδάκη (BURNING BLOOD,VAAL)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΠΙΝΟΥΔΑΚΗ(BURNING BLOOD,VAAL)

Image 

Ο Γιώργος Τσιμπινουδάκης είναι απο τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού metal!Έχοντας παίξει με τους Vaal εκατονταδες συναυλίες και με πάνω απο 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο,ο Γιώργος έχει πραγματικα προσφέρει τα μέγιστα!Ακόμη θυμάμαι το ρίγος που ένιωσα όταν άκουσα για πρώτη φορά το “Necrology” των Vaal,απο την θρυλική συλλογη Greece Attacks.Είμαι παρα πολύ χαρούμενος που πήρα συνέντευξη απο ένα τέτοιον άνθρωπο,τον οποίο τοσο θαυμάζω και πλέον είμαστε και πολύ καλοί φίλοι.Σε αυτήν την συνέντευξη ο  Γιώργος,που έχει απίστευτη αίσθηση του χιούμορ,τα λέει όλα στα ίσια και παλικαρίσια όπως πάντα και αναλύει πλήρως όλα οσα συνέβησαν απο τις αρχές του 80 μέχρι σήμερα,βάζοντας πολλά πράγματα στην θέση τους.Απολαύστε αυτην την εφόλης της ύλης συνέντευξη της θρυλικης ελληνικης φωνής που λέγεται Γιώργος Τσιμπινουδάκης!

SR.Γιώργο πότε άρχισες να ασχολήσε με την μουσική και τι σε ώθησε σε αυτό?

Σαν μουσικός, ξεκίνησα λίγο μετά την απόλυσή μου από φαντάρος, το 1983. Θες τα λεφτά, θες οι γυναίκες, θες η δόξα, όλα τα έβλεπα.....θετικά. Δεν έβγαλα λεφτά, γυναίκες.....έβγαλα, (για αυτό δεν έβγαλα λεφτά) και δόξα.....Δράμας.

SR.Ποιά ήταν τα πρώτα συγκροτήματα που συμμετείχες?

Ξεκίνησα με τους Minister, και παίζαμε.....διασκευές. Οι μουσικοί βαριούνται τα....τετριμένα και ξεκινήσαμε τους Burning Blood, σε στυλ.....Dream Theater.  Βαρεμάρα τελείως............!!!!! Μουσικάρες, αλλά αυτή η.....επίδειξη δεν είχε νόημα για μένα! Μόνο μόστρα, για να λέμε......καμαρώστε μας!!! Τα μάζεψα και έφυγα! Ξαναγύρισα στα.......δικά μου με τους Vaal, σε στυλ Black Sabbath.

SR.Πές μας μερικές πληροφορίες για τους Burning Blood.Τι ηχογράφησες μαζί τους?

Οι Burning Blood, ήταν  μ ο υ σ ι κ ο ί . Δεν......βαρούσαν για τους άλλους, αλλά για την πάρτη τους μόνο. Άψογοι. Δεν ηχογραφήσαμε κάτι. Προέβλεπα την αποτυχία και την......έκανα, για να.....αποτύχω με τους Vaal...λιγότερο.

SR.Πότε και από ποιούς ιδρύθηκαν οι Vaal και από που εμπνευστήκατε το όνομα αυτό?

Οι Vaal, είχαν ιδρυθεί από μένα, τον Σίμο Λουκάτο, τον Μάκη Κόλλια, τον Κώστα Μανόπουλο και......δεν θυμάμαι τον πρώην ντράμερ μας. Καταστάλαξα μετά από άπειρες αλλαγές, με τον Στέφανο Παπαχαρίτο, τον Τάκη Γεωργάδη, την Μαίρη Τασούλη και τον Κώστα Ματσούκα. Ενδιάμεσα πέρασαν πολλοί εξαιρετικοί μουσικοί: Τσαμουρόπουλος, Μανουσέλης, Κυπριανός............πολλοί..........και λυπάμαι που μου διαφεύγουν.
Image


SR.Μερικές πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις του “Necrology”.

Στο Necrology, lead guitar ήταν ο Σπανόπουλος. Γάζωνε..............!!!! Δεν θυμάμαι τους άλλους, ειλικρινά.

SR.Τι άλλο ηχογράφησες μαζί τους?

Δεν ηχογραφήσαμε κάτι άλλο.
Image

SR.Σε τι αναφέρονται οι στίχοι του “Necrology” και γενικότερα τι θεματολογία είχαν οι στίχοι των κομματιών σας?

Οι στίχοι του Necrology, είχαν να κάνουν με το Necronomicon του Lovecraft. Παπα....ιές.......... ......!!!! Γενικά οι στίχοι μας είχαν αναφορές σε.....αποκρυφιστικές παπα..ιές.
 
SR.Ο τύπος εκείνης της εποχής και ειδικά το Metal Hammer σας είχε κυνηγήσει.Πώς εξηγείς αυτήν την στάση του περιοδικού?
 
Το Metal Hammer έγραφε  μ α λ.... ί ε ς , που πάντα εξυπηρετούσαν κάποιους. Συνεντεύξεις από μας.....παίρναμε εμείς, από τους Flames έπαιρναν οι.....Flames, από τους Crush έπαιρναν οι.....Crush…..και λέγαμε ανεξέλεγκτα ότι μαλ....ίες θέλαμε. Αυτό έκαναν οι πάντες, αν είχαν διασυνδέσεις. Απλά, όταν ήρθε ο Καραολίδης να παίξει πλήκτρα στους Vaal και έφαγε....π ό ρ τ α , χάθηκαν οι διασυνδέσεις μας και μας…έ θ α β ε  ως συντάκτης. Να τον.... πηδ....ξεις και να σε......ερωτευτεί? Μη λέμε μαλ....ίες!!!! Αξίζει να ρισκάρεις? Τον γράψαμε στ’αρ...δια μας. Αυτό το έχει συνηθίσει, δεν τον ενοχλεί.
 
9.Επίσης τότε είχε ακουστεί ότι είχες δηλώσει ο ίδιος ότι ασχολήσε με αποκρυφιστικές τέχνες.Τελικά τι ισχύει?
 
Όσο έχεις σχέση εσύ με τα.....ιερογλυφικά, έχω κι εγώ με τον Σατανισμό.
 
 
SR.Πώς θα χαρακτήριζες την κατάσταση του ελληνικού metal το 80,το 90 και πώς σήμερα?
Το 80, υπήρχε κοινό να έρθει να σε ακούσει και την έβρισκε. Το 90 δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα. Σήμερα δεν υπάρχει κοινό και όσοι υπάρχουνε, έρχονται και στέκονται σαν....μπάστακες για να σε  κ ρ ι τ ι κ ά ρ ο υ ν . Οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι αυτές. Δεν είναι συναυλίες.
Image

SR.Είχες παίξει support στους Black Sabbath με τους Vaal,το 1987 στην πρώτη συναυλία που είχαν κάνει στην χώρα μας.Τι θυμάσαι από εκείνη την συναυλία?

Οι Black Sabbath, είχαν ειρωνικές διαθέσεις για τα πάντα. Μας αντιμετώπιζαν επιφυλακτικά. Ο Tony Martin ήταν το κάτι άλλο. Γίναμε αμέσως φίλοι. Μ ο ν α δ ι κ ό ς . Γενικά δεν θα έπιανε η συνεργασία μας και δεν την κάναμε.

SR.Τα lives των  Vaal ήταν πραγματικοί δυναμίτες και πολύ μπροστά για την εποχή τους.Πάντα γινόταν πανικός και τα μέρη που παίζατε ήταν γεμάτα κόσμο.Πώς τα καταφέρνατε και κάνατε τόσο καλά lives?

Πάντα είχαμε πολύ κόσμο στις συναυλίες μας, γιατί ξοδεύαμε απίστευτα ποσά για να τις στηρίξουμε. Δεν θέλαμε να φύγει κανείς απογοητευμένος. Θέλαμε να ξεχωρίζουμε από τα συγκροτήματα της γειτονιάς.

SR.Τί πιστεύεις ότι ήταν αυτό πού έκανε τους Vaal να ξεχωρίζουν απο τα άλλα συγκροτήματα?

Ξεχώριζαμε? Πρώτη φορά το ακούω. Να κεράσω κάτι?

SR.Γιώργο δεν ασχολήθηκες ποτέ με κανένα συγκρότημα ούτε έκανες αρνητικά σχόλειο για κανέναν Έλληνα καλλιτέχνη.Δυστυχώς πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες έκριναν αρνητικά τους Vaal.Τί έχεις να πείε για αυτό?

Δεν συνηθίζω να κατηγορώ. Αντίθετα, έχω ζηλέψει γκρουπ. Μου άρεσαν οι Rust, αν και δεν συνεργαστήκαμε ποτέ. Μου άρεσαν οι Heaven and Hell(το ελληνικό συγκρότημα που συμμετέιχε στην συλλογή Happening 82). Α π ί σ τ ε υ τ ο ι . Οι Crush, οι Sinners, οι Spitfire, οι Deceptor………λέγανε.

SR.Πότε σταμάτησαν οι Vaal και για ποιό λόγο?

Σταματήσαμε το 2002, γιατί βλέπαμε την επερχόμενη  π α ρ α κ μ ή  της ελληνικής heavy metal σκηνής. Νομίζω πως αυτό δεν το μετάνιωσε κανείς μας. Μας λείπουν οι συναυλίες, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούμε ξανά στη σκηνή. Θα πρέπει να υπάρχει κάτι οικονομικά δελεαστικό για να το ξανακάνουμε.

SR.Έχεις κρατήσει επαφή με τα μέλη των Vaal?

Μιλάμε στο Facebook και λέμε μαλακίες. Λέμε για άλλο ένα live……αλλά μόνο λέμε. Συζητήσεις.....γερόντων.


SR.Μετά τους Vaal με τι ασχολήθηκες?

Μετά τους Vaal, ασχολήθηκα με το Wushu(Είναι οι επίσημες πολεμικές τέχνες της Κίνας).Όσα δεν κατέφερα να κάνω με την μουσική, τα κατάφερα σε αυτόν τον τομέα.

SR.Τώρα ασχολήσε με τις πολεμικές τέχνες και μάλιστα με επιτυχία!Τι σε οδήγησε στον τομέα αυτόν?

Για μένα το Wushu είναι μέρος της ζωή μου. Απλά και εκεί....όπως και στη μουσική, υπάρχει μ ι σ α λ λ ο δ ο ξ ί α .Αυτός είναι και ο λόγος, που μας θεωρούν.......π α ρ α κ α τ ι α ν ο ύ ς  στο εξωτερικό. Μόνο  θ ε ω ρ ί ε ς  είμαστε!!! Μας θεωρούν........α ν ά ξ ι ο υ ς  για κάτι καλό.

SR.Έχεις κάνει αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό,για να διδάξεις πολεμικές τέχνες.Πως ήταν η αντιμετώπιση του κόσμου στα μέρη αυτά? Υπάρχει κάποιο γεγονός που σου έχει "μείνει"?

Διδάσκω σε Ασιατικές χώρες, γιατί δεν βλέπω  π ρ ο κ ο π ή  στη χώρα μου. Πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ασία, έχουν ασχοληθεί με την δουλειά μου. Είμαι.....μισητός στους αυτοαποκαλούμενους Έλληνες  ε ι δ ή μ ο ν ε ς . Μία από τα ίδια δηλαδή. Ε λ λ η ν ά ρ ε ς..................................!!!!!
Αυτό που μου έμεινε από τις εμπειρίες μου στην Ασία, είναι πως εκεί  ε ί σ α ι  ό τ ι  κ ά ν ε ι ς . Δεν είσαι ότι λες.

SR.Έχεις σκεφτεί να γυρίσεις στο χώρο της μουσικής πάλι?

Δεν θέλω να γυρίσω στο heavy metal. Δεν μας χρειάζεται ο κόσμος πλέον.

SR.Αν βρισκόταν μια μεγάλη εταιρία και σου πρότεινε να ξαναδημιουργήσει τους Vaal με προοπτική να κυκλοφορήσετε δίσκο και να κάνετε συναυλίες,τι θα απαντούσες?

Π ό σ α  μας δίνετε?

SR.Επειδή γνωρίζω ότι λατρεύεις τους Black Sabbath,αν ο ίδιος ο Iommi σου έλεγε ότι θέλει για support τους Vaal,θα ξαναδημιουργούσες το συγκρότημα?

Δεν λέει μαλακίες ο Iommi. Χέστηκε για τους Vaal.
 
 
SRΓιώργο που σε βρίσκει τώρα το παρών και τί σχέδια έχεις για το μέλλον?

To παρών με βρίσκει να διδάσκω Wushu και για το μέλλον......τα ίδια.

SR.Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις?

Δεν έχω ξαναμιλήσει σε  κ α ν έ ν α ν  τόσο ειλικρινά. Είσαι πολύ ΟΚ.

SR.Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Southernrock.

Να’στε  μ ά γ κ ε ς . (Καραολίδη εσύ μείνε  μ α λ..... κ α ς ).
 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω παρα πολύ τον Γιώργο για αυτην την φοβερή συνέντευξη.Τον ευχαριστούμε επίσης που μας κάνει περίφανους σαν Έλληνες με την εξαιρετική πορεία στο εξωτερικό,στον χώρο των πολεμικών τεχνών και του ευχομαστε ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής του.Ελπίζουμε να τον δούμε και πάλι σε live με τους Vaal!Keep on Southernrocking George!!!!!

 

 

interview: Λεωνίδας Σγούρδας