Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 11:31:26

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνένετευξη "Accelerator"

 

acceln

 

Οι Accelerator είναι ένα νέο metal συγκρότημα απο την Αθήνα.Έχοντας κυκλοφορήσει ένα πολύ καλο ντέμο με το όνομα Demo 2010,οι Accelerator είναι απο τα ανερχόμενα metal συγκροτήματα που είμαι σίγουρος πως θα μας εντυπωσιάσουν!

SR. Πότε και απο ποιούς ιδρύθηκε το συγκρότημα?

Το συγκρότημα ιδρύθηκε τέλη του 2007, από το Μιχάλη (φωνητικά), το Νίκο (κιθάρα), τον Γιώργο (τύμπανα) και τον τότε μπασίστα, Σπύρο. Το καλοκαίρι του 2009 ο Σπύρος αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη.

SR. Από που εμπνευστήκατε το όνομα του συγκροτήματος?
Θέλαμε κάτι που να αντιπροσωπεύει τον ήχο του συγκροτήματος, και επειδή στα κομμάτια μας η ταχύτητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, σκεφτήκαμε το Accelerator.


SR. Ποιές είναι οι μουσικές επιρροές σας?
Επιρροές... Τα πάντα, από speed και heavy μπάντες μέχρι πιό extreme πράγματα. Βοηθάει και το γεγονός ότι και οι 4 έχουμε
τελείως διαφορετικά ακούσματα. Κοινός γνώμονας είναι οι Judas Priest, Queensryche, Savage Grace, και από νεότερα ονόματα οι
Enforcer.

SR.Πείτε μας λίγες πληροφορίες για το demo σας?

To demo περιλαμβάνει τα 3 πρώτα κομμάτια που έγραψε το συγκρότημα. Πλέον απ'αυτά τα κομμάτια μόνο το Higher Than The
Sky έχει παραμείνει στην αρχική του μορφή. Παρ'όλο που ονομάζεται "Demo 2010", τα κομμάτια γράφτηκαν το 2008, άρα δε ξέρω
κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του στυλ μας, πλέον.
Φυσικά όποιος θέλει, μπορει να μας το ζητήσει και να του το στείλουμε δωρεάν, στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

SR. Τι γνώμη έχετε για την σημερινή κατασταση του ελληνικού metal και τι προβλέπετε για το μέλλον?

Ε, τα γνωστά - υπάρχουν φοβερές μπάντες σε όλα τα είδη, όπως οι Heathendom, οι Tardive Dyskinesia, οι Ravencult - αλλά από 'κει και πέρα, οι πιό μικρές μπάντες υστερούν σε αφοσίωση, οπότε ελάχιστοι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν.

 

accelerator

 



SR. Αυτή τη στιγμή με τι ασχολήστε?

Γράφουμε! Έχουμε ολοκληρώσει 8 κομμάτια προς το παρόν, και οι πρόβες τελευταία έχουν γίνει πιό εντατικές, ώστε τέλη του 2011
να έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο μας full-length.

SR. Ποιά τα  σχέδια σας για το μέλλον?...

το προαναφερθέν full-length. Τίποτε άλλο.

 

SR. Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις?

Ναι, παίζουμε δύο live στο άμεσο μέλλον - ένα στις 27 Φεβρουαρίου, στο Club Camelot, με τους Reinventing Hell και τους Beating Bianca, και ένα στις 13 Μαρτίου, στο 7sins, παίζοντας support στους Heathendom, κάτι για το οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι, αφού πραγματικά είναι φοβερή μπάντα.

 

SR. Κάτι που θα ήθελες να πεις για τους αναγνώστες του Southernrock.gr?

Χμ. Αν γουστάρετε το συγκρότημα, έχουμε βγάλει t-shirts με το logo μας, είναι ο καλύτερος τρόπος να στηρίξει κάποιος τη μπάντα.
περισσότερα info στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

ή στο myspace μας, www.myspace.com/acceleratortheband.

Ευχαριστούμε τους Accelerator για αυτην την συνέντευξη και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον! Keep on Southernrocking guys!

interview: Λεωνίδας Σγούρδας