Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 05:52:41

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ(ΕXHUMATION,NIGHTRAGE)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ(ΕXHUMATION,NIGHTRAGE) ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

 

ng
Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ένας από τους καλυτέρους Έλληνες κιθαριστες,με 22 χρόνια συνεχής παρουσίας στο χώρο του metal και έχοντας κάνει διεθνής καριέρα με τους Exhumation και Nightrage κάνοντας μας περιφανούς σαν Ελληνες.Ο Μάριος είναι ένας καλλιτέχνης που εκτιμώ και σέβομαι παρά πολύ και η πρόσφορα του στο ελληνικό και όχι μόνο metal είναι πιστεύω ανεκτίμητη.Χαίρομαι παρά πολύ που έχω την τιμή να πάρω συνέντευξη από τον Μάριο και  πιστεύω ότι θα απολύσετε όλοι σας αυτήν την εφ’ολης της ύλης συνέντευξη του Μάριου για το Southernrock.gr .

 

1.Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική και ποίες ήταν οι επιρροές σου?

Ξεκίνησα να παίζω μουσική στα 14 μου και οι μπάντες που με επηρέασαν είναι οι Iron Maiden, Metallica, Def leppard, Venom, Testament, Mercyful Fate. Την πρώτη φορά που άκουσα τους  Iron Maiden ήταν σαν κάτι να άλλαξε μέσα μου και κατάλαβα τι είναι αυτό που θέλω να κάνω με την ζωή μου, Η κιθάρα έγινε τρόπος ζωής για μένα και ήθελα να ακολουθήσω μια επαγγελματική καριέρα στην μουσική. Από νωρίς είχα καταλάβει ότι μπορώ να γράψω δίκες μου ιδέες και να κάνω κομμάτια και αυτό ήταν πιστεύω για μένα το κλειδί για να μπορέσω να σταθώ στην μουσική βιομηχανία τόσα χρονια.

2.Ποιό ήταν το πρώτο συγκρότημα που έπαιξες?

Η πρώτη μπάντα που είχα κάνει ήταν οι The Force με τον Γιώργο Μπαχαρίδη(Ex-Deceptor, Ex-Breaking Silence) στα φωνητικά και στην άλλη κιθάρα, είχαμε πολύ καλή χημεία και δικά μας songs, Η μπάντα έγινε το 1988-89 και ήμασταν από τότε πολύ σοβαροί με αυτό που κάναμε, αλλά δυστυχώς η ελληνική πραγματικότητα τότε δεν μας άφησε να προχωρήσουμε, θέλεις ο στρατός, το οικονομικό, και πολλά άλλα       

exhumation

3.Ποτε και από ποίους ιδρύθηκαν οι Exhumation και τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο?

Οι Exhumation δημιουργήθηκαν από τον Πάνο Γιατζόγλου και τον Γιάννη Νοκτεριδη το 1989 ενώ εγώ ακόμα δεν ήμουνα στην μπάντα, είχαν βγάλει το 1990 και το πρώτο τους demo το Rebirth ηχογραφημένο στα Rock studio του Παντελή Δεληγιαννίδη, και τους είχα βοηθήσει και εγώ στην παραγωγή αυτού του demo. Μετά το 1991 με έκαναν πρόταση και μπήκα και εγώ στην μπάντα, και κάναμε το επόμενο demo το Deepest Side Of Fear στα Magnanimus studio το 1993, το οποιο στέφθηκε από πολύ καλά reviews, εξώφυλλο τότε σε zine τις εποχής, και πολύ underground press, πολύ tape trading,  πράματα που ίσως οι μπάντες οι σημερινές μάλλον δεν καταλαβαίνουν τι λέμε χάχα.Θέλαμε να κάνουμε   το καλύτερο για την μπάντα και δεν θέλαμε να ηχογραφήσουμε σε ελληνικό studio ή να υπογράψουμε με ελληνικό label γιατί ξέραμε την κατάληξη αυτής ιστορίας, χαλια ήχος και μηδέν υποστήριξη από label και για αυτό περιμέναμε να βρούμε label από το εξωτερικό και ψάχναμε να βρούμε studio έξω από την Ελλάδα, και όπως και έγινε το 1996 όταν υπογράψαμε με την δανέζικη Die Hard/Emanzipation records και πήγαμε στην Σουηδία στο Örebro να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας album “Seas Of Eternal Silence” με τον διασημο παραγωγό γκουρού Dan Swanö(Edge Of Sanity, Dissection, Κatatonia, Opeth), και μετά κάναμε άλλα 2 full length albums, υπογράψαμε στην Γαλλική Holy records και ηχογραφήσαμε με τον master Fredrik Νördstrom(In Flames, Soilwork, Dimmu Borgir, At The Gates, Dark Tranquillity, Opeth, Hammerfall The Haunted) τα “Dance Across The Past” και Traumaticon,παίξαμε και στο Rockwave το 1999 support στους Manowar, Immortal,Mercyful Fate, Sodom και μετά διαλύσαμε άδικα το 2000, αφού τα αλλα παιδιά στην μπάντα δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την μπάντα  στο επόμενο level, είναι κρίμα που έφυγε αυτή η μπάντα έτσι γιατί πιστεύω είχε πολλά να προσφέρει ακόμα.

                                

nightrage

 

4.Ποτε ιδρύθηκαν οι Nightrage και από ποίους?

Οι Nightrage ιδρύθηκαν το 2000 από  μένα και τον καλύτερο μου φίλο Gus G(Ex Dream Evil,Mystic Prophecy και νυν Firewind/Ozzy Osbourne) μετά ακριβώς την διάλυση των Exhumation, ήθελα να συνεχίσω να παίζω την αγαπημένη μου μουσική και στο πρόσωπο του Gus τότε είχα βρει τον τέλειο συνεργάτη.

5.Πως γνωριστήκατε με τον Gus G?

Βασικά γνωριστήκαμε με τον Gus αφού ήρθε και με βρήκε αυτός σε μια καφετέρια, ήταν μεγάλος οπαδός των Exhumation, και πραγματικά είχε εντυπωσιαστεί τότε με εμάς και μου είχε πει όταν γνωριστήκαμε ότι νόμιζε ότι ήμασταν μπάντα από το εξωτερικό όταν μας είχε πρωτοακούσει. Αμέσως γίναμε φίλοι και δέσαμε σαν παρέα και είχα δει από τότε το απίστευτο μέγεθος ταλέντου που διέθετε στην κιθάρα, είδη από τότε έπαιζε φοβερα, και αυτός είναι και ο λόγος που τον βοήθησα και τον έμπασα μέσα στην μουσική βιομηχανία, και μετά κάναμε και τους NR μαζί αφού είχαμε φοβερή χημεία στο παίξιμο και στην σύνθεση τραγουδιών.

                                                    gus_g

6.Τι θυμάσαι από τα πρώτα βήματα τον Nightrage και πως προέκυψε η μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Σουηδία?

Θυμάμαι το ποσό αφοσιωμένοι ήμασταν στο να κάνουμε την μπάντα και να δώσουμε μια ευκαιρία στα όνειρα που είχαμε για την μουσική, ακόμα το θυμάμαι λες και ήταν εχτές που κάναμε τα demo με τον Gus στο σπίτι του. Είχαμε κάνει τότε 4 songs και τα στείλαμε στον Fredrik Νördstrom και του άρεσαν πολύ και μας προέτρεψε να γράψουμε και αλλά και να του στείλουμε. Έφυγα από την Ελλάδα γιατί ένιωθα ότι δεν θα μπορούσα να πραγματοποιήσω τα όνειρα που είχα για την μουσική στην Ελλάδα, και αποφάσισα να μετακομίσω μόνιμα στην Σουηδία και να κυνηγήσω το όνειρο των NR.

 

7.Στην Σουηδία πως είναι η συνθήκες όσο αφορά την μουσική και ειδικά το metal?

Κοίτα δεν είναι και παράδεισος εκεί, πολλοί νομίζουν ότι πας εκεί και σου δίνουν μια κιθάρα και σου λένε «έλα μεγάλε»  ή πουλάνε το metal και στα super markets χαχα,δυστυχώς είναι απίστευτα δύσκολο να βρεις δουλειά και σπίτι και να εγκλιματιστείς εκεί, η μουσική σκηνή ευδοκιμεί μιας και είναι χωρά μοντέλο που ξέρει να δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και ειδικά στην μουσική. Πέρασα απίστευτες δυσκολίες ώστε να τα καταφέρω να στήσω την μπάντα σαν ξένος εκεί, αλλά είμαι χαρούμενος που στο τέλος τα κατάφερα και καλύτερα από κάτι Σουηδούς και στάθηκα στα πόδια μου, η τύχη ευνοεί τους γενναίους  και αν δεν πάρεις ρίσκα και δεν τολμήσεις στην ζωή σου, δεν πρόκειται να  να γίνει και τίποτα.

 

8.Υπάρχουν κομμάτια από την εποχή τον Exhumation και Nightrage που δεν κυκλοφόρησαν και αν ναι,υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν στο μέλλον?

Από την εποχή των Exhumation δεν υπάρχουν κάποια songs μόνο αυτά ίσως που βγήκαν στην Ιαπωνία σαν bonus tracks Από τους NR υπάρχει κάποιο ακυκλοφόρητο song από τα sessions του descent Into Chaos album με τον Michael Stanne των Dark Tranquillity στα φωνητικά  και θα βγει σαν bonus από την Century Media στα re-releases του Sweet Vengeance και Descent Into chaos  albums, πιθανά τον Σεπτέμβριο του 2010.

 

9.Τωρινά σχέδια όσο αφορά εσένα και το συγκρότημα?

Γράφουμε καινούργια songs για το επόμενο μας album και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μέχρι τώρα, θέλουμε να το κυκλοφορήσουμε την επομενη χρόνια, και επίσης να κάνουμε πολλά live, έχουμε κάποια offers που τα εξετάζουμε για Οκτώβριο και Νοέμβριο να κάνουμε european tour.

 

10.Υπάρχει περίπτωση να δούμε επανένωση τον Exhumation?

Δεν το νομίζω να γίνει ποτέ μιας και έχουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας πάνω από 10 χρόνια, χαχαχα δυστυχώς δεν εξαρτάται μονο από μένα θα ήταν όμορφα όμως αν κάναμε κάποια reunion shows και να περνούσαμε καλά και να δίναμε χαρά σε όλους τους fans μας.

 

11.Σχέδια για το μέλλον?

Να γίνουν οι NR ακόμα πιο δυνατοί και να κάνουμε ακόμα καλύτερα και πιο καλά albums, να συνεχίσουμε απλά να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να μείνουμε σταθεροί στις αξιες και στα όνειρα που έχουμε βάλει.

 

12.Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες του Southernrock.gr?

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που μας στηρίζουν και μας αγαπάν, θα θέλαμε να τους δούμε πολύ σύντομα ξανά και στα live μας και να περάσουμε όλοι καλά, hail και τα λέμε σύντομα παιδιά, σας ευχαριστώ για την παραχώρηση του Interview και συνεχίστε την καλή δουλειά.

Σ’αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον Μάριο για αυτήν την συνέντευξη που πολύ ευγενικά μας παραχώρησε και του ευχόμαστε ότι καλύτερο σε εκείνον και το συγκρότημα του!

Sites

http://www.nightrage.com/

http://www.myspace.com/nightrage

http://metal-archives.com/  (Εγκυκλοπαίδεια του metal)

 

                                               Δισκογραφία

 

Exhumation

Deepest Side of Fear(demo)

Seas of Eternal Silence

Dance Across the Past

Traumaticon

Nightrage

Demo

Demo 2

Demo 3

Sweet Vengeance

Descent into Chaos

A New Disease is Born

Wearing a Martyr's Crown

Συνέντευξη: Λεωνίδας Σγούρδας