Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 14:28:46

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη της ROBERTA "MORGANA" DELAUDE για πρώτη φορά σε ελληνικό site

ROBERTA "MORGANA" DELAUDE
                                     
roberta_delaude

Η Morgana είναι η απολυτή Ιταλίδα metal queen της δεκαετίας του 80!Εχοντας κυκλοφορήσει ένα demo με τους Hurtful Witch καθώς και ένα EP και μια συλλογή με τους Morgana,άφησε για τα καλά το στίγμα της στο χώρο  του metal.Περισσότερα για την  Morgana μπορείτε να βρείτε στο αφιέρωμα που είχε γίνει στο site μας πριν λίγο καιρο.Ειναι πολύ μεγάλη τιμή για μενα,καθως είμαι μεγάλος οπαδός της, να είμαι εγώ που θα πάρω συνέντευξη από την Morgana για ΠΡΩΤΗ φορά σε ελληνικό μουσικό μεσο.Αυτη η συνέντευξη είναι η πρώτη συνέντευξη της Morgana σε Έλληνα συντάκτη περιοδικού και είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  του Southernrock.gr!!! Λοιπόν ας ακούσουμε όσα έχει να μας πει η Roberta σε μια αρκετά αναλυτική συνέντευξη που μας παραχώρησε με παρά πολύ ευγενικό τρόπο.

 

1.Απο ποια ηλικία άρχισες να τραγουδάς;

Όταν ήμουν ένα 16χρονο,λευκο και αθώο κοριτσάκι!

 

2.Ποιες είναι οι επιρροές σου;

Είμαι αρκετά κλασσική. Κυρίως έχω επιρροές από hard rock και blues,όπως Led Zeppelin,Ted Nugent και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

 

3.Ποιο ήταν το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχες και κυκλοφόρησες τίποτα μ'αυτους;

Το πρώτο μου συγκρότημα ήταν οι Damnath με τους οποίους κάναμε κάποιες συναυλίες αλλά δεν ηχογραφήσαμε τιποτα.Μετα από λίγους μήνες πήγα σε μια μπάντα που την έλεγαν Jester Beast.Ήμουν μια από τις πρώτες γυναίκες που τραγουδούσαν σε hardcore συγκροτημα!Περασα ένα υπέροχο χρονικό διάστημα μαζί τους και συνεχίζουν να είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες.

 

4.Μπορεις να μου πεις μερικές πληροφορίες για τους Hurtful Witch;

Ο μπατίστας Fabrizio Francese και εγώ αποχωρήσαμε από τους Jester Beast και δημιουργήσαμε τους Hurtful Witch, οι όποιοι είχαν μια πιο σκοτεινή φιλοσοφια.Ο drummer Max Careddu μπήκε στο συγκρότημα

Και μερικοί κιθαριστές ήρθαν και αποχώρησαν κατά καιρούς από αυτό.Κυκλοφορησαμε ένα demo το "Spectra"  το όποιο έλαβε πολύ καλές κριτικες.Παιξαμε σαν support στους Saxon στην περιοδεία που έκανα στην Ιταλία και μετά διαλύσαμε για διαφόρους λόγους.

 

5.Απο που προσήλθε το Morgana το όποιο είναι ψευδώνυμο σου και όνομα της μπάντας σου;

Εκείνο  τον καιρό διάβαζα ένα όμορφο κόκκινο βιβλίο του Marion Zimmer Bradley με το όνομα  "Avalons' fog" και ανακάλυψα το χαρακτήρα  της Morgana, τον όποιο είδα από άλλη οπτική γωνία. Όχι απλά μια μάγισσα η νεράιδα, αλλά μια πραγματική γυναίκα με πραγματικά αισθήματα και πονεμένη καρδια.Με κάποιο τρόπο έκανα ένα παραλληλισμό με τον εαυτό μου.

 

6.Ποτε και από ποιους δημιουργήθηκαν οι Morgana;

Ω Θεέ μου, δημιουργήθηκαν κάπου το 1985 αλλά από τότε πάει πολύ καιρός και δεν θυμάμαι το πώς/τι/γιατί.

7.Ποιο τραγούδι από το συγκρότημα σου σε εκφράζει περισσότερο;

To "Lady Winter".Αυτό πιστεύω περισσότερο και δουλεύω πάνω σε μια ακουστική έκδοση του για τον νέο μου δίσκο.

 

8.Υπαρχουν κομμάτια τα όποια δεν κυκλοφόρησαν για κάποιο λόγο;

Όχι,αλλα υπάρχει ένα CD το όποιο κυκλοφόρησε χωρίς την έγκριση μου και το λένε ‘'Two Faces''.Περιέχει κομμάτια που ηχογράφησα το 1992 στην Γερμάνια και είναι από ένα side project που είχα δημιουργήσει με τους High Tension.Προσπάθησα να σταματήσω αυτήν την κυκλοφορία αλλά δεν τα κατάφερα...

 

9.Μετα την διάλυση των Morgana τι έκανες και σκέφτεσαι να επανέλθεις με μια κυκλοφορία;

Απλά έκλεισα την πόρτα πίσω μου και συνέχισα την ζωή μου.Αλλα είναι πολύ δύσκολο για μένα να μείνω μακριά από τη μουσική γι' αυτό και δουλεύω τώρα για την επαναφορά μου στα μουσικά δρωμενα.Ειναι δύσκολο αλλά το παλεύω.

 

10.Σε ποια μέρη έπαιξες συναυλίες και ποια θάμασε περισσότερο;

Τα φεστιβάλ είναι καλυτέρα να παίζεις πρώτα και μετά τα clubs.Δε μπορώ να ξεχάσω μια συναυλία που κάναμε με τους Jester Beast στον τόπο καταγωγής μου, το Τορίνο, μπροστά σε πάνω από 600 άτομα που είχαν έρθει για μας. Ήταν απλά ουαου!!!

 

11.Μπορεις να μου πεις μερικές πληροφορίες για τις κυκλοφορίες σου;

Δεν έχω πολλά να πω.Απλα πιστεύω ότι το καλύτερο μου είναι το επόμενο μου!

 

12.Εχεις κρατήσει επαφή με τα μελή της μπάντας σου;

Όχι.

 

13.Οι στίχοι από τα κομμάτια σου από πού είναι εμπνευσμένοι;

Από την περιπλοκή ζωή μου....οι περισσότεροι είναι μεταφορές από την περιπλοκή ζωή μου.

 

14.Εχεις επισκεφτεί ποτέ την Ελλαδα;Σκεφτεσαι να το κάνεις στο μέλλον;

Δεν έχω έρθει στο όμορφο μέρος σου.Αλλα ελπίζω να έρθω παρόλο εάν και είμαι λίγο  φοβισμένη για την πολύ υψηλή θερμοκρασία που έχει το καλοκαίρι.

 

15.Grazie mile Roberta!Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να πάρω συνέντευξη από σένα για το site μας!Θελεις να πεις κάτι για τους Έλληνες οπαδούς σου;

Ήταν δική μου ευχαρίστηση και δική μου τιμή να μιλήσω με σένα. Το μόνο που έχω να πω είναι να έχετε το νου σας γιατί θα επιστρέψω συντομα!Σε ευχαριστώ Λεωνίδα!

 

Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι την Roberta για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε και για την συνέντευξη που πολύ ευγενικά και καλοσυνάτα μας παραχωρησε.Της ευχόμαστε ότι καλύτερο σε προσωπικό και μουσικό επίπεδο και αναμένουμε με αγωνιά την επαναφορά της στα μουσικά δρώμενα.

Εδω μπορείτε να δείτε και το αφιέρωμα στην ROBERTA "MORGANA" DELAUDE 

Συνέντευξη  Λεωνίδας Σγούρδας