Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 12:30:26

 

Mια έκπληξη μας περίμενε αυτές τις μέρες, να γνωρίσουμε αυτή τη νέα μπάντα από Ελλάδα και να μας ενθουσιάσει τόσο. 

Redeye Caravan Κυρίες και Κύριοι, ένα φοβερό σχήμα που ήρθε ν΄αφήσει εποχή

Παιδιά, μεγάλη μου τιμή που σας γνωρίζω.

Η τιμή είναι όλη δική μας! Χαιρόμαστε πολύ που σας γνωρίζουμε και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας φιλοξενείτε στη σελίδα σας.

Πείτε μας ποιοι κρύβονται πίσω από τους REDEYE CARAVAN.

Το Καραβάνι μας είναι επταμελές και αποτελείται από τον Άκη Κοσμίδη (φωνή, ακουστική κιθάρα), τον Πάνο Μακούλη (ηλεκτρική, slide, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), τον Βαλάντη Δάφκο (μπάσο, φωνή), την Ελένη Παρασκευοπούλου (φωνή), τον Στέφανο Στρογγύλη (φυσαρμόνικα), τον Θάνο Γιαμαρέλο (βιολί) και τον Πάρη Γάτσιο (τύμπανα, κρουστά).

Πως συναντηθήκατε και πως καταφέρατε το σημερινό αποτέλεσμα σαν ομάδα.

Συνυπήρχαμε πολλά χρόνια σε διάφορα σχήματα και μας ενώνει φιλία ετών. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Άκης κι ο Βαλάντης βρεθήκαμε με κοινή ανάγκη για κάτι νέο, ανταλλάξαμε μουσικές και στιχουργικές ιδέες κι αμέσως φάνηκε πως κάτι ιδιαίτερο άρχιζε να δημιουργείται! Το υλικό ενθουσίασε τον Πάνο, ο οποίος αμέσως ανέλαβε την ενορχήστρωση κι έτσι όλα ξεκίνησαν. Στη συνέχεια, καλέσαμε την Ελένη, τον Στέφανο, τον Θάνο και τον Πάρη που με χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκληση, ολοκληρώνοντας έτσι την ομάδα και συμπληρώνοντας το παζλ των ήχων που έφτασε σιγά σιγά στο αποτέλεσμα που ακούτε.

Ετοιμάζετε ένα νέο άλμπουμ αλλά ήδη ένα τραγούδι το El Muerto κάνει το γύρο του κόσμου. Πώς αισθάνεστε γι αυτό;

Ο δίσκος μας, είναι έτοιμος και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει! Φυσικά είμαστε τρομερά χαρούμενοι που υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια αγάπη μ' εμάς για ιστορίες σαν τις δικές μας και τη μουσική που τις ντύνει. Γι΄ αυτό το κάνουμε άλλωστε. Η αποδοχή και η αγάπη που εισπράττουμε απ' την πρώτη στιγμή μας γεμίζει δύναμη κι αισιοδοξία. Έτσι μεγαλώνει το Καραβάνι μας με όλους αυτούς και όλες αυτές που αγαπούν αυτό που κάνουμε.

EL MUERTO να υποθέσω υπάρχει μια ιστορία πίσω απ αυτό το τραγούδι, θα ήθελα να την ακούσω.

https://www.youtube.com/watch?v=HkXjNHmQwMA&fbclid

Ένα απ’ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μπάντας μας, είναι πως κάθε κομμάτι αποτελεί μία ξεχωριστή ιστορία που ελπίζουμε να ταξιδέψει τον ακροατή σ' έναν παράλληλο κόσμο γεμάτο φαντασία. Πέρα από τους μύθους της Άγριας Δύσης που συνυπάρχουν στο κομμάτι, για μας ο el muerto είναι απλά… ο τρελός του χωριού! Όπως βλέπετε και στο video clip, υφίσταται στον κόσμο αυτό και συνυπάρχει χωρίς να ενοχλεί στην πραγματικότητα κανέναν!

Ένα βίντεο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των στίχων, ποιος επιμελήθηκε για αυτό το τρισδιάστατο εκπληκτικό βίντεο.

Νιώθοντας την ανάγκη να προσδώσουμε εικόνα σε αυτό που εξιστορούμε, ο Πάνος ανέλαβε και απέδωσε πλήρως αυτό που με ήχους θέλαμε να περιγράψουμε. Τώρα, έχουν όλοι την ευκαιρία να μπουν στον κόσμο των κομματιών μας, τον κόσμο του El Muerto!

redeye cravan 511805205479424 n

Σαν χαρακτήρες της ιστορίας αυτής των REDEYE CARAVAN, ταιριάζετε;

Απόλυτα! Είμαστε η μπάντα που παίζει στο saloon, «ζούμε» στον κόσμο αυτόν και τον περιγράφουμε με τραγούδια!

Ας ξαναγυρύσουμε στο άλμπουμ, πόσα τραγούδια θα περιέχει;

Το «Nostrum Remedium» περιέχει εννέα τραγούδια. Εννέα στοιχειωμένες ιστορίες με κοινή συνισταμένη τον θάνατο, που τον διαπραγματεύονται όμως εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, μέσα σ’ έναν αλλιώτικο, δικό μας κόσμο!

Από εμφανίσεις που βρισκόσαστε αυτή την περίοδο;

Μόλις τελειώσαμε τις ηχογραφήσεις και την παραγωγή του δίσκου. Την περίοδο αυτή βρισκόμαστε σε πρόβες ώστε να αποδώσουμε και ζωντανά αυτό που θ' ακούσετε στο δίσκο, κάτι που για εμάς είναι και η ουσία του Καραβανιού. Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα ξεκινήσουμε και θα το μοιραστούμε με όλους αυτούς και όλες αυτές που θέλουν να τραγουδήσουν μαζί μας.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι λάτρης της μουσικής αυτής και ίσως δούμε και μελλοντικά σε συνεργασία με το γραφείο σας μια εμφάνιση στην Αθήνα ,ίσως και στη παρουσίαση του άλμπουμ σας.

Θα χαρούμε πάρα πολύ να σας γνωρίσουμε κι από κοντά και να το χαρούμε παρέα!

Με ποιο διεθνές σχήμα θα θέλατε να βρεθείτε στην σκηνή και γιατί;

Δε θα είχαμε θέμα να βρεθούμε στη σκηνή με οποιονδήποτε θα 'θελε να ‘ναι μαζί μας επάνω σ’ αυτήν! Πάντως, το να παίξουμε με τους Dead South ή τους Graveyard Train θα ήταν κάτι συγκλονιστικό για εμάς.

Ποιες οι μουσικές σας επιρροές , για να δω αν έχουμε τα ίδια κοινά.

Είμαστε 7 άτομα, με 7 διαφορετικά ζευγάρια αυτιά κι 7 διαφορετικές προσωπικότητες και ταυτότητες!... Όλο το φάσμα της country / blues / bluegrass και κινηματογραφικής μουσικής μας εκφράζει. Αφού, λοιπόν, σας άρεσε το EL Muerto είμαστε βέβαιοι ότι και τ' άλλα μας ακούσματα θα ταυτίζονται σε αρκετά σημεία!

Παιδιά πραγματικά χάρηκα που τα είπαμε και γνωριστήκαμε, και σίγουρα θα είμαστε σε επικοινωνία.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον σας και για τη φιλοξενία. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά. Καλή συνέχεια!

Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ πολύ

Official links

facebook: https://www.facebook.com/redeyecaravan/

youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-Smu7ALgfcAsgURz_U9V3A



Σάββας Συνοδινός

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook