Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 15:21:41

Oι WHY NOT?

Αρκετά έμπειροι στον μουσικό χώρο αφού μετράτε πολλά χρόνια πάνω στην μουσική σκηνή. Τι ήταν αυτό που σας έδεσε και ρισκάρατε στο να δουλέψετε μαζί;
- Στεφανιδάκη: Δεν θεωρώ ρίσκο την συνεργασία μας αντιθέτως μακάρι να είχαμε συναντηθεί νωρίτερα γιατί έχουμε κοινά μουσικά ακούσματα με αποτέλεσμα τον δίσκο μας και το φοβερό μας ρεπερτόριο με covers στα live μας.

- Παλαμιώτης:. Ρίσκο είναι και όταν βγαίνεις από το σπίτι σου, εδώ πάντως για να έχουμεμέτρο σύγκρισης, είναι πολύ λιγότερο. Αυτό που μας έδεσεείναι τα κοινά μουσικά ακούσματα, και οι μουσικές προτιμήσεις. Μπορεί τις μελωδίες πχ να τις έγραψαεγώ, αλλά για τη Μαρία. Και κυριολεκτικά, αν δεν σου λέγαμε ποιανού είναι ίσως και να έλεγες της Μαρίας σε πολλά ... Αυτά λοιπόν είναι τα κριτήρια κάθε ομαλής και αποδοτικής συνεργασίας και ισχύουν πάντα, και φυσικά εδώ σε μας.

Τι είναι αυτό που δημιουργεί τους στίχους; Είναι βασισμένο σε συναισθήματα και καταστάσεις δικές σας ή επηρεασμένοι από κάπου αλλού;
- Στεφανιδάκη: Οι στίχοι μου είναι κυρίως βιωματικοί, αποτέλεσμα της σχετικά ριψοκίνδυνης θα έλεγα καθημερινότητας μου, της συλλογής εικόνων, εμπειριών και των έντονων συναισθηματικών μου εκρήξεων.
- Παλαμιώτης: Οι στίχοι της Μαρίας είναιόντως βιωματικοί σε αυτό το album. Αυτόείναιένα γεγονός που δίνει συνθετική και ενορχηστρωτική άνεση, διότι υπάρχουν ήδη εικόνες, που απλά μετατρέπονται σε ήχους. Επίσης πιστεύω ότι εκφράζουν πολλούς και πολλές.

Ποιο από τα 9 κομμάτια του δίσκου «Keep Rockin’», είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει;
- Στεφανιδάκη: Σα να με βάζεις να διαλέξω ανάμεσα σε 9 κομμάτια του εαυτού μου εξίσου αληθινά. Μουσικά με εκφράζουν όλα εννοείται γι’ αυτό και τραγούδησα τις μελωδίες του Περικλή με περίσσιο ενθουσιασμό. Στιχουργικά όμως αναλόγως τη φάση μου. Όταν συστήνομαι για πρώτη φορά σε κάποιον για παράδειγμα με εκφράζει το Child of rock'n'roll. Όταν ψάχνω τα βινύλια μου, το Keep rockin'. Όταν βλέπω αδρανείς και μίζερους ανθρώπους, το Winner. Όταν τελειώνει μία σχέση, το You fool. Και κάπως έτσι πάει με όλα τα τραγούδια μας.
- Παλαμιώτης: Αφού το θέλεις, πρινλίγους μήνες το Father, τώρα ίσως αναλόγως τη φάση και τη περίοδο, το Unicorns και το Soul mate.

Και αφού αναφερθήκαμε στο δίσκο, να πούμε ότι είναι μια νέα σας δουλειά και έχει τον τίτλο «Keep Rockin’». Είναι μια δουλειά ετών μέχρι να φτάσει σε εμάς;
- Στεφανιδάκη: Η δίκη μου αναζήτηση για τον συνθέτη που θα ικανοποιούσε τις προσδοκίες μου κράτησε περίπου 2 χρόνια. Όταν ο Περικλής μου τραγούδησε τα 3 πρώτα κομμάτια όλα πλέον πήραν το δρόμο τους και έγιναν πολύ σύντομα.
- Παλαμιώτης: Μουσικά, δημιουργικά, ελάχιστα. Ο δρόμος όμως μέχρι εδώ δύσκολος για πολλούς λόγους. Μόλις αποφασίστηκε τι και πώς, γράφτηκε σταδιακά σε ένα εξάμηνο, επειδή απλά είχα φορτωθεί πολλά, αλλά ευχάριστα τα περισσότερα.

Έχοντας την εμπειρία του στούντιο, αλλά και της live σκηνής, πιο είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε άνετα όταν παίζετε τη μουσική σας; Τι σας εκφράζει περισσότερο;
- Στεφανιδάκη: Δεν συγκρίνεται το live με το studio για μένα. Μακάρι να μπορούσαμε να γράψουμε τη φωνή για το album, on stage! Λατρεύω την επαφή με τον κόσμο, την αδρεναλίνη, τα έντονα συναισθήματα, τα decibel, το performing, τα σχόλια του κοινού. Όταν τους βλέπω να την βρίσκουν, να χορεύουν, να περνάνε καλά, να τραγουδάνε μαζί μας, να γελάνε με τα μπινελίκια μου ή με τα σεξουαλικά μου υπονοούμενα (χαχα). Το studio είναι άλλη κατάσταση, την οποία ελπίζω κάποτε να συνηθίσω!
- Παλαμιώτης: ΟΛΟΙ οι μουσικοί προτιμούν το live, ό,τι όργανο και να παίζουν, η αν τραγουδούν. Το studio είναι άλλη φάση όμως και το αγαπώ πολύ εξαιτίας ίσως της μεγάλης μου ενασχόλησης σε αυτο και με αυτο. Σα να λέμε μου αρέσει και το κοκκινιστό (studio) και το προφιτερόλ (live), είναι δύο διαφορετικά πράματα, αλλά τα θέλω και τα δύο, χτυπάω βέβαια ευκολότερα γλυκά, αν σε κάλυψα ...

Υπάρχει κάποια στιγμή εν ώρα σκηνής, όπου συνέβη κάτι και το θυμάστε μέχρι και σήμερα;
- Στεφανιδάκη: Μέσα στα 19 αυτά χρόνια έχουν γίνει πολλά και διάφορα εννοείται, ωραίες αλητείες, πολύ γέλιο, θυμάμαι κάποτε που δεν μπορούσα να μπω στο κομμάτι από τα γέλια πραγματικά δεν μπορούσα να σταματήσω (χαχα). Κάνεις ποτέ δεν έπαθε κάτι κακό, ήταν όλα πάντα rock!
- Παλαμιώτης: Πολλά, ο γραπτός λόγος δεν επαρκεί και θα τα αδικήσει ... Πάντως πάντα δημιουργούνται ωραίες καταστάσεις όταν η παρέα είναι καλή, και μείς στους WhyNot σίγουρα δεν χάνουμε ευκαιρία να το ρίξουμε έξω επί σκηνής.

Πείτε μας μια πρόταση που θα λέγατε στον άλλο, χρησιμοποιώντας τον τίτλο του δίσκου σας.
- Στεφανιδάκη: Η ζωή είναι ωραία ρε, μη μασάς, keep rockin' !
- Παλαμιώτης: Keep rockin' brother, peace love happiness !

Με πιο μεγάλο και αγαπημένο σας όνομα, θα θέλατε να βρεθείτε επι σκηνής και να ανταλλάξετε τις μουσικές σας;
- Στεφανιδάκη: Επειδή οι φωνάρες και οι παιχταράδες που λατρεύω έχουν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο, θα προτιμούσα να βγω στο δρόμο και να τζαμάρω με τους μουσικούς που βγαίνουν για κάνα μεροκάματο, γιατί αυτοί μπορεί να μην είναι μεγάλα ονόματα, αλλά είναι ταλεντάρες!
- Παλαμιώτης: Ε, αν είναι για ανταλλαγή, Uriah Heep (Kerslake, Thain, Hensley, Byron). Αλλά, που να τους ψάχνεις εκεί ... Ευτυχώς που υπάρχουν πολύ περισσότεροι καλοί σήμερα, δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση, ούτε επιδίωξη.

Full CD YouTube link:
http://www.youtube.com/watch?persist_app=1&app=desktop&v=XLqDgBmjxE0

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook