Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 20:33:48

Γεια σας και καλώς ήρθατε στο Southenrock.gr


Ποιά ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε την καλλιτεχνική ομάδα σας

Πίσω στο Σεπτέμβριο του 2013 ήμασταν μία μικρή παρέα που χόρευε rock n roll και θέλαμε και να εξελιχθούμε χορευτικά αλλά και να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας και το όμορφο συναίσθημα που μας έβγαζε η μουσική και ο χορός rock n roll.
Όταν βρέθηκε χώρος ξεκινήσαμε να κάνουμε μαθήματα στην αρχή σε φίλους και γνωστούς, στην αρχή σε μια αίθουσα μικρή που ήταν πρώην ξυλουργείο και μας την είχαν παραχωρήσει ένα ζευγάρι φίλων, στο Ίλιον. Τον Ιανουάριο του 2014 μεταφερθήκαμε στη Νέα Ιωνία, στην αίθουσα που μας παραχώρησε ο δήμος, στον παλιό βρεφονηπιακό σταθμό.

Τι ακριβώς κάνετε σαν ομάδα πείτε μας λίγα λόγια για τον σκοπό της

Η ομάδα κάνει μαθήματα χορού rocknrollκαι άλλων συναφών ομαδικών χορών (linedances) των 50’ς. Τα μαθήματα γίνονται με ελεύθερη συνεισφορά, για την ενίσχυση/συντήρηση της ομάδας και του χώρου μας. Οι δάσκαλοι κάνουμε τα μαθήματα εθελοντικά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας και τις γνώσεις μας για την χορευτική εξέλιξη των μαθητών μας.Φυσικά μέσα από όλο αυτό εξελισσόμαστε και εμείς σαν δάσκαλοι αλλά και ως χορευτές. Κάποιοι από τους μαθητές μας με τον καιρό φτάνουν να γίνουν και αυτοί δάσκαλοι μαζί με εμάς!
Επίσης διοργανώνουμε/συμμετέχουμε σε σεμινάρια χορού, shows, parties, events & festivals και σαν χορευτική ομάδα, αλλά και με Djsets.
Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την κουλτούρα του rocknroll, το χορό και τη μουσική που ξεσήκωσε τον κόσμο στην εποχή του!

Ποιοί και πόσοι είναι οι δάσκαλοι

Έχουν γίνει πολλές αλλαγές προσώπων στο teamτων δασκάλων αυτά τα 6 χρόνια, άνθρωποι που έδωσαν πολλά και τους ευχαριστούμε για αυτό!
Φέτος είμαστε 10 δάσκαλοι, ο Κυριάκος με τη Σάσα, ο Γιώργος Τ. και ο Κώστας με την Ελένη είναι από τους πρώτους κι πιο παλιούς δασκάλους στην ομάδα, ο Γιώργος Δ. με την Μαριάννα, ο Παναγιώτης με την Κορίνα και η πιο πρόσφατη προσθήκη ο Ανδρέας.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο πόσα είναι τα μέλη

Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο από τον κόσμο και κυρίως από τις κοπέλες (όπως και σε όλους τους χορούς στις κοπέλες αρέσει πιο πολύ να χορεύουν σε σχέση με τα αγόρια). Η ομάδα αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 150 μέλη, μερικά μελή πιο ενεργά από άλλα, και με τάση να γίνουμε ακόμα περισσότεροι αφού η ζήτηση για νέα τμήματα είναι πολύ μεγάλη!

Ποιοί είναι οι χοροί που διδάσκεται και ποιός είναι ο πιο αγαπημένος χορός του κοινού

Διδάσκουμε κυρίως rock n roll, line dances (stroll, hully gully, hand jive κ.α.), killer boogie rockabilly jive καιaerials.
Δεν νομίζω ότι ξεχωρίζουν κάτι καθώς όλα είναι κομμάτι της ευρύτερης ιδέας.

Πως μπορεί κάποιος να σας βρει

Στεγαζόμαστε στη νέα Ιωνία, αγίου Κωνσταντίνου 3, στον παλιό βρεφονηπιακό σταθμό. Εκεί θα μας βρει κάποιος σχεδόν όλες τις μέρες τις εβδομάδας εκτός ίσως από Παρασκευή και Σάββατο, απογευματινές ώρες.
Φυσικά είμαστε και στο διαδίκτυο στο Facebook με το προφίλ της ομάδας SteamrollersRnr , όπου μπορεί όποιος/α θέλει να κάνει αίτημα φιλίας και να στείλει μήνυμα μέσω messenger, επίσης στην σελίδα SteamRollers όπου μπορεί να γίνει μέλος για να βλέπει τις ανακοινώσεις μας και τέλος στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ποιές είναι οι μουσικές σας αναφορές πέρα από την ομάδα και το μουσικό στίγμα της

Η μουσική που χορεύουμε και φυσικά προτιμάμε είναι το rocknroll,αλλά όχι μόνο της δεκαετίας του 50, καθώς είναι μια διαχρονική μουσική και κομμάτια σχετικά βγαίνουν ακόμα. Συγγενικά ειδή όπως rockabilly,blues, country κ.α. εννοούνται. Γενικά σχεδόν όλο το φάσμα της rock μουσικής από hard rock, garage μέχρι punk και metal.

Δυσκολίες αντιμετωπίζεται σαν ομάδα και εάν ναι ποιές είναι αυτές

Όπως όλοι και εμείς έχουμε τις δυσκολίες μας. Βασικό πάντα είναι τα έσοδα και μετά είναι το θέμα της στέγασης, καθώς όταν ο χώρος είναι παραχωρημένος ή είσαι φιλοξενούμενος, δεν είσαι ποτέ σίγουρος για πόσο θα είναι.

Συνεργασίες υπάρχουν ενδεχομένως με κάποιες άλλες ομάδες του εξωτερικού ;

Ένα από τα πράγματα που μας αρέσει είναι να κάνουμε πράγματα με ανθρώπους που εκτιμάμε! Πιο στενή συνεργασία έχουμε με τους RoadRunners (SalaminaRocknrollTeam), που οι δάσκαλοι τους είναι και παλιοί μας μαθητές και τουςSwingarooz (AthensSwingTeam) που από φέτος θα τους φιλοξενούμε στο χώρο μας. Μαζί με τις δυο αυτές ομάδες διοργανώσαμε φέτος το Roller Coaster Festival στη Σαλαμίνα. Συνεργαζόμαστε επίσης με τους Athens Swing Cats αλλά και με την rocknroll/rockabilly κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Και κλείνοντας την κουβέντα μας αφού σας ευχαριστήσω ποια τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας

Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι ξεκινήσουμε συνεργασίες και με άλλες ομάδες εντός και εκτός Αθηνών και με εξωτερικό (ήδη ψήνουμε κάτι), να διοργανώσουμε και άλλα και μεγαλύτερα events και festivals. Και βασικότερο όλων να αποκτήσουμε το δικό μας χώρο!


Να σας ευχαριστήσω και εγώ εκ μέρους των SteamRollers!

Kyriakos Ramone

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook