Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 19:23:00

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Lacy Van Zant - “The Van-Zant Family” Book (2016)

 
Αυτό το βιβλίο είναι μια αφορά στην θρυλική οικογένεια Van Zant, αλλά και τη Νότια Rock μουσική παρακαταθήκη που άφησε αυτή η οικογένεια, στις επερχόμενες γενιές.
Το βιβλίο ξεκινά με τη γέννηση του Lacy Van Zant, γνωστού στους οπαδούς και στους φίλους της μουσικής αυτής, ως ο «Πατέρας του Southern Rock». Το βιβλίο είναι κυρίως αφιερωμένο στον αδικοχαμένο του γιο, τον Ronnie Van Zant. Υπάρχει όμως και ειδική αναφορά και στ’ άλλα δύο αδέλφια του Ronnie, τον Donnie Van Zant και τον Johnny Van Zant, ως μέλη των 38 Special και Johnny Van Zant Band.
 
 
Είναι ένα βιβλίο γραμμένο και επιμελημένο από τον Lacy, το οποίο αρχικά είχε βγει ως λεύκωμα το 1995, αλλά δεν ήταν προς πώληση. Ο Lacy Van Zant πέθανε στις 3 Αυγούστου του 2004, το αρχικό βιβλίο-λεύκωμα του 1995 είχε υπογράφει από τον Lacy, τότε υπάρχουν πολύ λίγες και περιορισμένες εκδόσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τελικά μετά από 20 περίπου χρόνια με κάποιες μικρές διορθώσεις, αυτό το βιβλίο ξανά κυκλοφόρησε και επίσημα, άλλα μόνον ως ειδική προσφορά μαζί με το σπάνιο live CD των αδελφών Van Zant “Red White And Blue” (2016). Αυτή η προσφορά του CD και του βιβλίου (υπογεγραμμένου από τους Donnie και Johnny), είναι διαθέσιμο μόνον από την δισκογραφική εταιρεία που κυκλοφόρησε τότε το album.
 
 
Ο αείμνηστος πατριάρχης της οικογένειας Lacy, συνέταξε κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες και αναμνήσεις για το βιβλίο του, ο Lacy είπε στον πρόλογο ότι… «Εγώ, έγραψα αυτό το βιβλίο για σας, τους οπαδούς». Το βιβλίο καταγράφει την ιστορία της οικογένειας, μέσα από 200 σπάνιες φωτογραφίες των μελών της οικογένειας, άλλα και πολλές αναμνήσεις.
Το βιβλίο “The Van Zant Family” (Southern Music Scrap-Book), έχει 174 σελίδες με αρκετές περιγραφές που δείχνουν όλη την ιστορία της οικογένειας Van Zant.
 
Τέλος, αυτό το μοναδικό βιβλίο είναι must-have για όλους τους οπαδούς, άλλα και για τους συλλέκτες των Lynyrd Skynyrd.