Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 16:08:30

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

3 HEAVY METAL ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

 

3 HEAVY METAL ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

 
Σύνοψη του βιβλίου… “Παγκόσμιος Θόρυβος – 50 Χρόνια Heavy Metal”, 2017.
Υπάρχει μια μορφή τέχνης που έχει προκαλέσει γενική πολεμική και εκδηλώσεις απέχθειας: Το Heavy Metal. Ένα μουσικό παρακλάδι της Rock μουσικής, το οποίο εκφράζει μια μειονότητα “οπαδών”, των οποίων η ιδιοσυγκρασία δεν συμβαδίζει με τη στερεοτυπική κανονικότητα. 
Το βιβλίο-λεύκωμα “Παγκόσμιος Θόρυβος” πραγματεύεται 50 σημαντικά θέματα (όσα και τα χρόνια του Heavy Metal δηλαδή, καθώς συμπληρώνει σε λίγο καιρό, το 2020, μισό αιώνα ζωής), που σημάδεψαν αυτή τη μουσική και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό και την κοινωνία. Τα θέματα ποικίλουν… Δολοφονίες, ακραίες συμπεριφορές και μουσικές εκφράσεις, θρησκευτικά συγκροτήματα, ασύλληπτα ρεκόρ.
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχει στόχο να γράψει ξανά την ιστορία του Ηeavy Μetal. Προσπαθεί μέσα από κριτική καταγραφή γεγονότων - στοιχείων, να παρουσιάσει πώς κατάφερε αυτή η μουσική να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της παγκόσμιας κοινότητας.
Τα πρωτότυπα σχέδια του βιβλίου έχουν σχεδιαστεί με τη μέθοδο dot drawing, όλα έχουν γίνει με το χέρι και στη συνέχεια έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία. Το βιβλίο έχει 240 σελίδες.
 
 
Σύνοψη του βιβλίου… “50 Κλασικοί Μetal Δίσκοι”, 2019.
50 ιστορίες πίσω από αυτούς τους δίσκους. Διαβάστε άγνωστες λεπτομέρειες και περιστατικά που δεν είχαν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις των ίδιων των μουσικών και μάθετε όλες τις πληροφορίες γύρω από τους αγαπημένους σας δίσκους.
Το βιβλίο είναι βασισμένο στη στήλη “Past Tense To Future Tense” του περιοδικού Metal Hammer, το βιβλίο αυτό αποτελεί μία εγκυκλοπαίδεια που εξηγεί, αναλύει, αποδομεί και ανασυνθέτει μουσικά έργα που έχουν γράψει ιστορία. Διαβάστε για εμβληματικά έργα των Iron Maiden, Motorhead, Ozzy Osbourne, Μanowar, Rush, (αλλά και πολλών ακραίων σχημάτων), όλα αυτά μέσα από τα λόγια των δημιουργών τους.
Οι συνεντεύξεις του παρόντος βιβλίου πραγματοποιήθηκαν για το περιοδικό Metal Hammer το διάστημα 2013-2018. Το βιβλίο έχει 292 σελίδες.
 
 
Σύνοψη του βιβλίου… “665 Ημέρες Και Μία... Ζωή Metal”, 2017.
Ένα βιβλίο για το Σύμπαν της Heavy Metal μουσικής. Μια εγκυκλοπαίδεια για ένα μεγάλο μουσικό κίνημα. Εις το όνομα του Heavy Metal, λοιπόν…
Μια ανθολογία στην υπηρεσία της Heavy Metal μουσικής. Ένα βιβλίο γραμμένο μέσα από την προσωπική όραση, θητεία, τριβή, έρευνα του συγγραφέα και εμβάθυνση στα γνωστά και άδυτα του ατίθασου παιδιού του Rock.
Ένα οδοιπορικό μνήμης, μα πάνω απ’ όλα μια ιστορική καταγραφή προς χάριν της αιωνιότητας και της διακήρυξης του επαναστατικού αντικομφορμισμού της.
Ένα βιβλίο για τις χαραγμένες στην ψυχή 665 Ημέρες και τη Μία… Ζωή Metal.
720 σελίδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, διαγράμματα και πίνακες, συγκροτήματα και καλλιτέχνες.
 
 
Υ.Γ.
Έχουμε λοιπόν, 3 βιβλία για το Heavy Metal.
Αλλά δυστυχώς, το κεντρικό θέμα γύρω από το οποίο περιστρέφονται λίγο ή πολύ και τα 3 βιβλία, είναι θα λέγαμε, η έκφραση της πιο ακραίας Heavy Metal μουσικής δημιουργίας.
Πρέπει να ξέρετε λοιπόν, ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, όπως αυτά του ακραίου ήχου. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα σχήματα. Δυστυχώς, βγαίνουν και υπάρχουν πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά απολύτως τίποτα και τα ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν…
 
Μια μικρή αναφορά στο Heavy Metal, τι είναι τελικά το Heavy Metal; και γιατί μας αρέσει τόσο πολύ.
Η μουσική Heavy Metal δεν πρέπει ποτέ να προσεγγίζεται απλώς σαν μια μορφή διασκέδασης. Αντιθέτως η μουσική αυτή είναι μια έκφραση της αρμονίας, της θεϊκής αρχής που φέρνει τάξη στο χάος και στη δυσαρμονία.
Τέλος, το Heavy Metal είναι… η ρεαλιστική απεικόνιση ενός παραμυθιού… ένα κομμάτι ζωής… η αρτιότερη και τελειότερη μορφή έκφρασης του ανθρώπου… πολλές ζωές μέσα σε μία που καταλήγει σε μία κατάθεση ψυχής… μία δεύτερη ζωή… αγάπη γιατί μοιράζεσαι πολλά πράγματα με άλλους… έκφραση, επικοινωνία, ενέργεια, φαντασία, ανθρωπιά.
Μην στηρίζεστε σε αυτά που σας πλασάρουν οι άλλοι ν’ ακούτε από την αγαπημένη σας σκληρή μουσική (τύπου Black/ Death Metal), αλλά περιηγηθείτε μόνοι σας στο όμορφο κόσμο του Heavy Metal και βρείτε εσείς αυτά που θέλετε ν’ ακούτε. Τι πιο καλύτερο από το ν’ ανακαλύπτετε εσείς μόνοι σας την μουσική που θέλετε ν’ ακούτε και όχι άλλοι για εσάς. Φίλοι μου το  καλό και κλασικό Heavy Metal είναι μουσική για όσους θέλουν να ακούσουν σοβαρά τη μουσική μας και όχι μουσική με ημερομηνία λήξεως, όπως τόσα και τόσα άλλα υπό-είδη μουσικής αθλιότητας.
 
ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ