Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 11:25:04

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Martin Popoff - “Southern Rock Review” (Book)

Martin Popoff

“Southern Rock Review”
Book (2001)
 
 
 
 
Το βιβλίο “Southern Rock Review” έχει 210 ασπρόμαυρες σελίδες και περιέχει δισκοκριτικές από album σχημάτων όπως οι Allman Brothers Band, Marshall Tucker Band, Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet, Blackfoot, Outlaws, αλλά και πολλά άλλα. Εδώ, ο Popoff κάνει μια αρκετά καλή δουλειά, παρέχει πληροφορίες σε λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου σημαντικά μουσικά σύνολα όπως οι Cowboy, Doc Holliday, Henry Paul Band ή οι Point Blank.
Όλα τα album που παρουσιάζονται έχουν βαθμολογηθεί, ο Martin εξετάζει ολόκληρο τον κατάλογο κάθε σχήματος, πηγαίνοντας σε ενδιαφέρουσες και έξυπνες λεπτομέρειες για κάθε δίσκο και βάζει έναν βαθμό με κλίμακα βαθμολόγησης από το 1 έως το 10.
Σε κάθε σχήμα οι απόψεις του Popoff, πότε είναι απότομες και πότε αστείες. Πάντως, όσο για το ίδιο το βιβλίο, είναι το μόνο που γνωρίζω ότι παίρνει σοβαρά το Νότιο Rock σαν μουσικό κίνημα, δεν βγάζει σκληρές αλήθειες, όπως η αυτοπροβολή κάποιων σχημάτων. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα από τον Popoff να έχει επεκταθεί περισσότερο και σε πιο άγνωστα μουσικά σύνολα του Νότου. Η εμπειρία του στο συγκεκριμένο είδος περιορίζεται κυρίως στα βασικά σχήματα για την Southern Rock μουσική.
Από τους Allman Brothers Band έως το ZZ Top, από τη Florida μέχρι το Texas, αυτή είναι η πλούσια εγγεγραμμένη κληρονομιά του Southern Rock, αναθεωρημένη σε έναν εύχρηστο οδηγό, όπου το κάθε album βαθμολογείται και η κάθε ανασκόπηση έχει και κάποια βιογραφικά στοιχεία. Επίσης, δείτε αυτόν ως έναν κατάλογο των κορυφαίων δίσκων του Southern Rock όλων των εποχών, καθώς και μια μεγάλη λίστα συγκροτημάτων που είναι Nότια ή μπορεί να προσελκύσουν τους λάτρεις του σκληρού Νότιου Rock.

Το βιβλίο περιέχει περίπου 410 κριτικές για album του Southern Rock, για 130 συγκροτήματα, σπάνια ή μη. Από το βιβλίο παρελαύνουν μεταξύ άλλων κάποια από τα εξής μουσικά σύνολα… Allman Brothers Band, Atlanta Rhythm Section, Dickey Betts & Great Southern, Blackfoot, Black Oak Arkansas, Cowboy, Charlie Daniels Band, Doc Holliday, Gov't Mule, Grinderswitch, Hydra, Lynyrd Skynyrd, Mama's Pride, Marshall Tucker Band, Molly Hatchet, Don Nix, Outlaws, Henry Paul Band, Point Blank, Potliquor, Rossington Collins Band, Sea Level, Stillwater, 38 Special, Johnny Van Zant, Van Zant, Wet Willie, ZZ Top.
Επίσης, το βιβλίο περιέχει κι ένα CD συμπεριλαμβανομένων 10 μόνον τραγουδιών των εξής groups όπως οι... Skynyrd, οι Allmans Bros, οι Atlanta Rhythm Section, ο Duanne Allman, οι Wet Willie, οι Hydra, οι Dixie Dreggs, οι Sea Level, ο Steve Earle και ο Elvin Bishop.