Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 12:53:53

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

O Jimi Hendrix γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1942 στο Seattle, Washington Πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίυ 1970 στο London, England

Γεννημένος στο Seatle o Jimy Hendrix υπήρξε τραγουδιστής, συγγραφέας στίχων και επικεφαλής κιθαρίστας και είχε δημιουργήσει μία καταπληκτική ομάδα εργασίας κατά τη διάρκεια της μικρής του καρίερας, αλλάζοντας για πάντα το μουσικό σκηνικό με τον επαναστατικό τρόπο που έπαιζε κιθάρα και με τις ηχογραφήσεις του.

Jimi Hendrix

O Jimi Hendrix γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1942 στο Seattle, Washington

Πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίυ 1970 στο London, England

Γεννημένος στο Seatle o Jimy Hendrix υπήρξε τραγουδιστής, συγγραφέας στίχων και επικεφαλής κιθαρίστας και είχε δημιουργήσει μία καταπληκτική ομάδα εργασίας κατά τη διάρκεια της μικρής του καρίερας, αλλάζοντας για πάντα το μουσικό σκηνικό με τον επαναστατικό τρόπο που έπαιζε κιθάρα και με τις ηχογραφήσεις του.Παρόλο που θεωρείται ένα rock and roll σύμβολο οι ρίζες του προέρχονται από το blues.

Οπως είχε κάποτε πει:”O πρώτος κιθαρίστας που γνώρισα ήταν ο Muddy Waters.Aκουσα έναν από τους παλιούς του δίσκους όταν ήμουν μικρός και φοβήθηκα μέχρι θανάτου επειδή άκουσα όλους αυτούς τους ήχους.Ε!!Τι γίνεται εδώ;"

Παίρνοντας την κιθάρα όταν ήταν ακόμη έφηβος ο Hendrix πέρασε τέσσερα κοπιαστικά χρόνια στο διεθνές R&Bκύκλωμα ως μέλος ορχήστρας.Με το που ξεκίνησε μόνος του εγκαταστάθηκε αρχικά στην Νέα Υόρκη και κατόπιν μετακόμισε στο Λονδίνο.

Προς το τέλος του 1966 είχε προκαλέσει αίσθηση στην Ευρώπη και αμέσως μετά στη U.S. και γοήτευσε τα ακροατήρια με την εκπληκτική κιθαριστική του δουλειά σε συνδιασμό με τη λάμψη μιας R & B road μπάντας,παίζοντας κιθάρα με τα δόντια του, πίσω από το λαιμό του και ανάμεσα στα πόδια του.

Σπάνια δεν έπαιζε τα blues μιας και αυτά πάντα  έβγαιναν στην επιφάνεια της δουλειάς του.Η καρίερα του και η δημιουργική του τροχιά τον ανέβασε στα μεγαλύτερα ύψη μέχρι το θάνατό του το 1970.

Σήμερα ο θρύλος του συνεχίζει να μεγαλώνει και το παράδειγμα του συνεχίζει να εμπνέει τις νέες γενιές των μουσικών.

Απαραίτητες ακούσματα: “Devil Got My Woman,” “ Things” Bout Coming My Way,”That Kate Adams Jive,” “ Jinx Blues,” “Motherless Child"