Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 19:21:23

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

O Alvin Youngblood Hart


Alvin Youngblood Hart

O Alvin Youngblood Hart γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1963 στο Oakland, California
O Alvin Youngblood Hart είναι ένας σύγχρονος bluesman του οποίου η αυθεντική μουσική και οι ερμηνείες των εξώφυλλων πληρούν μία καθαρή επιρροή των Delta blues.


Alvin Youngblood Hart

O Alvin Youngblood Hart γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1963 στο Oakland, California
και είναι ένας σύγχρονος bluesman του οποίου η αυθεντική μουσική και οι ερμηνείες των εξώφυλλων πληρούν μία καθαρή επιρροή των Delta blues. Γηγενής από την California,οι ρίζες της οικογένειάς του ήταν από το Mississippi, μεγάλωσε με τη συνήθεια  να επισκέπτεται κάθε χρόνο την περιοχή της καταγωγής του και κατάφερε να αγαπήσει πολύ τον αγροτικό τρόπο ζωής κυρίως  ακούγοντας ιστορίες του πατριάρχη των blues Charley Patton.

Οι επιρροές των θρυλικών bluesmen όπως του Bukka White,Son House, Howlin’Wolf, και MuddyWaters ακούγονται σε πολλές κλασικές ερμηνείες των blues στάνταρτς όπως επίσης και στο αυθεντικό του υλικό. Επηρεάστηκε ακόμη από τους Rolling Stones,τον Jimmy Hendrix και τον Β.ΒKing όπως και από δεινούς τραγουδιστές όπως τον Jimmy Witherspoon και τον JimmyReed.

Ζώντας στην California ως έφηβος ο Hart έμαθε να παίζει κιθάρα μόνος του και αφιέρωσε πολύ χρόνο στα Delta Blues και στην ιστορία τους. Κατα ειρωνικό τρόπο, η καριέρα του ως τραγουδιστή ξεκίνησε όταν έτυχε να εγκατασταθεί στο Natchez, Mississippi ως μέλος της CoastGuard.

Τελικά άρχισε να παίζει gigs στην California και κατέληξε στο να υπογράψει συμφωνία για την παραγωγή δίσκου αφού  μία γνωριμία που είχε με τον Taj Mahal του έφερε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Το 1997 ο Youngblood κέρδισε το βραβείο W.C Handy του  καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

Απαραίτητα ακούσματα: “ Devil Got My Woman,” “Things””Bout Coming My Way’,”That Kate Adams Jive,” “ Jinx Blues” ‘ Motherless Child’