Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 02:24:04

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Corey Harris

Zion Crossroads by

Corey Harris
O Corey Harris γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1969 στο Denver, Colorado
O Corey Harris ανήκει στο είδος των μουσικών που μπορούν με ευκολία να παίξουν η και να τραγουδήσουν κλασσικό μπλουζ ενώ φλερτάρουν και με άλλα είδη μουσικής.  Το πρώτο του άλμπουμ ήταν μία βαθιά αναζήτηση και ερμηνεία των Delta Blues.

Zion Crossroads by

Corey Harris
O Corey Harris γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1969 στο Denver, Colorado
O Corey Harris ανήκει στο είδος των μουσικών που μπορούν με ευκολία να παίξουν η και να τραγουδήσουν κλασσικό μπλουζ ενώ φλερτάρουν και με άλλα είδη μουσικής.  Το πρώτο του άλμπουμ ήταν μία βαθιά αναζήτηση και ερμηνεία των Delta Blues. Από τότε έχει ενσωματώσει την επιρροή των πλούσιων μουσικών παραδόσεων από τη Nέα Ορλεάνη  στην Αφρική και την Καραϊβική, ενώ διατήρησε την φήμη του  πρωτοκλασάτου τραγουδιστή και καλλιτέχνη ηχογραφήσεων.

Ο Harris έμαθε να παίζει κιθάρα όταν ήταν 12 ετών, και αρχικά είχε εμπνευστεί από τον θρυλικό Blues καλλιτέχνη του Texas  Lightnin’Hopkins. Όταν ήταν φοιτητής, ταξίδεψε στην Αφρική και αργότερα μετακόμισε στην Νέα Ορλεάνη, όπου αρχικά τραγουδούσε στους δρόμους πριν ακόμη υπογράψει συμβόλαιο ηχογράφησης.

Όλα τα άλμπουμ του Harris έχουν δεχθεί καλές κριτικές και συνεχίζει να αντλεί από μία μεγάλη γκάμα επιρροές, όπως το hip hop,reggae, funk, jazz, blues R&B και η Latin μουσική.

Απαραίτητα ακούσματα: “Black Maria” “ Feel Like Going Home” “ Keep Your Lamp Trimmed and Burning’ “Bound to Miss Me” “ Capitaine”