Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 08:31:15

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

O W.C. Handy

W.C. Handy
O W.C. Handy γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1873 στο Muscle Shoals, Alabama.

Πέθανε στις 28 Μαρτίου του 1958, στη New York.Είναι επίσης γνωστός και ως William Handy
Ο W.C Handy είναι ευρέως γνωστός από το παρατσούκλι του « Father of the Blues” το οποίο έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του, εξαιτίας των σταθερών και νεωτεριστικών προσπαθειών του να γράφει και να δημοσιεύει μουσική blues καθώς και της μακροχρόνιας δια βίου υποστήριξης του σε αυτό το είδος της μουσικής. Christopher

W.C. Handy
O W.C. Handy γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1873 στο Muscle Shoals, Alabama.

Πέθανε στις 28 Μαρτίου του 1958, στη New York.Είναι επίσης γνωστός και ως William Handy.ΟW.C Handy είναι ευρέως γνωστός από το παρατσούκλι του « Father of the Blues” το οποίο έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του, εξαιτίας των σταθερών και νεωτεριστικών προσπαθειών του να γράφει και να δημοσιεύει μουσική blues καθώς και της μακροχρόνιας δια βίου υποστήριξης του σε αυτό το είδος της μουσικής. Christopher

Παρά το γεγονός ότι η μουσική του προτίμηση έκλινε περισσότερο προς ένα πιο εξελιγμένο και εξευγενισμένο ήχο, ο Handy υπήρξε ένας ολοκληρωμένος επικεφαλής μπάντας και συγγραφέας στίχων τραγουδιών,  ο οποίος έπαιζε σε όλο το Νότο πριν να συνεχίσει την καριέρα του στην Νέα Υόρκη.

Συνάντησε τα Delta blues στο τέλος της δεκαετίας του 1890 και η σύνθεση του « Memphis Blues”, που δημοσιεύτηκε το 1912, ήταν η πρώτη που συμπεριέλαβε τη λέξη « Blues” στον τίτλο. Μερικοί ιστορικοί ερευνητές δεν θεωρούν το « Memphis Blues’ ως πραγματικό blues τραγούδι, παρόλα αυτά έχει επηρεάσει την δημιουργία άλλων blues μελωδιών, συμπεριλαμβάνοντας το ιστορικό ‘Crazy Blues”, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως το πρώτο blues τραγούδι που ηχογραφήθηκε ποτέ (από την Mamie Smith το 1920).

Κατόπιν έδωσαν  το όνομα Memphis  σε πάρκο ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο blues και o Blues οργανισμός κάθε χρόνο αναγνωρίζει τις επιτυχίες στο είδος αυτό της μουσικής χορηγώντας το βραβείο W.C Handy.