Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 23:07:37

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ποιός ηταν ο Russell "Rusty Day" Edward Davidson

Rusty Day

O Russell "Rusty Day" Edward Davidson, επίσης γνωστός ως "Panchuco" παρατσούκλι από έναν απο τους στενότερους φίλους του, γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ, του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  ήταν ένας ροκ τραγουδιστής και frontman , γνωστός για τη δουλειά του με τον Steve Gaines (Lynyrd Skynyrd), και συμμετοχές με τους Cactus ,και τους American Ted Nugent  Amboy Dukes .

 

O Russell "Rusty Day" Edward Davidson, επίσης γνωστός ως "Panchuco" παρατσούκλι από έναν απο τους στενότερους φίλους του, γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ, του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  ήταν ένας ροκ τραγουδιστής και frontman , γνωστός για τη δουλειά του με τον Steve Gaines (Lynyrd Skynyrd), και συμμετοχές με τους Cactus ,και τους American Ted Nugent  Amboy Dukes . Ο Rusty ήταν διάσημος για την δυνατή φωνή του και τον ιδιαίτερο τρόπου ζωής που έκανε .

Ο Russell συμμετείχε στην μπάντα του Ted Nugent το  1968, όταν ο, John Drake ιδρυτικό μέλος της έφυγε απο την μπάντα . Ηδη ο Rusty παραιτηθηκε απ την δική του μπάντα τους Rusty Day & The Midnighters. Στους Amboy Dukes έμεινε μόνο για ένα άλμπουμ το Migration, κυρίως γιατί ποτέ ο ίδιος και ο Nugent δεν συμφωνούσαν .

 

Στα τέλη του 1969 ιδρύονται οι Cactus ενα supergroup αφού μέλη ηταν απο τους "Vanilla Fudge" ο μπασίστας Tim Bogert και ο ντράμερ Carmine Appice και στην κιθάρα ο Jeff Beck με τραγουδιστή τον Rod Stewart. Ωστόσο,ο Beck είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και ο Stewart εντάχθηκε στην μπάντα του Ronnie Wood στους Faces .Αφού απογοητεύθηκαν οι, Bogert και Appice σχηματίζουν ξανά τους Cactus στις αρχές του 1970 και παίρνουν στην μπάντα στα φωνητικά τον  Rusty και τον Jim McCarty  στην κιθάρα.

Έχοντας κάνει ένα όνομα στην rock σκηνή του Ντιτρόιτ ο Rusty θα εργαστεί πολύ για να αποκαταστήσει το ονομα σε ένα από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα του Ντιτρόιτ, τους "Detroit", στην διεθνή σκηνή.

Η μπάντα των "Detroit" διαμορφώθηκε ως ένα παρακλάδι των "The Detroit Wheels" που μέλη ηταν στην νεότερη "έκδοση" του γκρούπ, ο Steve Gaines (αργότερα Lynyrd Skynyrd), o Badanjek "Bee" Johnny  (που αργότερα εγραψε με Edgar Winter, Alice Cooper, Dr. John, Bob Seger, Ronnie Montrose, Nils Lofgren, WR Cooke, Terry Emery, Bill Hodgeson).ο Terry Emery (πλήκτρα πιάνο,φωνητικά) ο Nate Penderson (lead guitar & rhythm guitar) ο W. Ron Cooke (μπάσο,φωνητικά) αργότερα στο μπάσο έπαιξε ο Teddy "T-Mel" Smith και στα ντράμς και φωνητικά ο Bill Hodgeson. Η αρχική "φλόγα" της μπάντας για δημιουργία δεν πυροδότησε περισσότερο το ταλέντο τους για διάφορους λόγους, εαν και ο Rusty, δοκίμασε να αποκαταστήσει την δόξα της μπάντας.

Οι ηχογραφήσεις του Rusty Day, με τον Steve Gaines, και το υπόλοιπο συγκρότημα να παίζει το 1972, μπορείτε να τiς ακούσετε στο άλμπουμ- bootleg "Teaching An Okie To Fly" των Lynyrd Skynyrd CD1 (1973-1976) CD2: Living Room Rehearsal 1976 & Detroit Live At The Driftwood Club Michigan 1973

 Cactus (1970).png

Το 1976 ο Rusty ξανάφτιαξε τους Cactus βάζοντας αγγελία στο Rolling Stone ζητώντας εξαιρετικά καλό κιθαρίστα, μπασίστα και ντράμερ. Το συγκεκριμένο lineup κράτησε μέχρι το 1980 και είχε τον Steve Dansby /guitar  τον Dan Keylon (και αργότερα, τον John Sauter) στ μπασσο , και τον Frankie Robbins αλλά και  τον Gary "Madman" Moffat που παίζει σήμερα στους 38 Special.   

Ο Rusty δεν κατάφερε κάτι ιδιαίτερο με τις νέες μορφές των Detroit και Cactus. Απέρριψε πρόταση των AC/DC για ν’αντικαταστήσει τον Bon Scott και πρόταση των Rossington Collins Band για να πάρει τη θέση του Ronnie Van Zant.

Σχημάτισε τους Uncle Acid & The Permanent Damage Band και υπέγραψε συμβόλαιο με την EpicRecords.

http://theobelisk.net/obelisk/wp-content/uploads/2012/07/cactus.jpg

 

Το 1982 ο Day δούλευε στο νέο άλμπουμ των Uncle Acid & The Permanent Damage Band και ταυτόχρονα πουλούσε κοκαΐνη. Χρωστούσε χρήματα στον Ron Sanders, κιθαρίστα του συγκροτήματος, μετά από μια ‘δουλειά’.Ο Sanders,σύμφωνα με τον Monte "Mondo" Thomas,τον άλλο κιθαρίστα του συγκροτήματος,ήταν:’...ένας τρελός εκατομυριούχος κοκαϊνομανής’. Στις 3 Ιουνίου 1982 κάποιος εισέβαλε στο σπίτι του Rusty και σκότωσε αυτόν,τον 11χρονο γιο του Russell και τον Garth McRae,γείτονά τους που έτυχε να βρίσκεται μαζί τους .Οι υποψίες έπεσαν στον Ron Sanders αλλά ο τελευταίος πήρε το μυστικό στον τάφο καθώς αυτοκτόνησε λίγο αργότερα όταν περικυκλώθηκε από την αστυνομία στο σπίτι του κατηγορούμενος για άλλα αδικήματα.

 

Σάββας Συνοδινός / Γιάννης Αμυγδαλάς