Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 08:35:37

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

"Ταξίδεψε" για πάντα ο Αμερικανός μουσικός και πρώην ντράμερ των "Manowar" Scott Columbus

scolumbus

Scott Columbus 
(10 Νοεμβρίου 1956 - 4 Απριλίου 2011)

Αμερικανός μουσικός και πρώην ντράμερ των Manowar. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ανακαλύφθηκε από μια γυναίκα fan της μπάντας, να κτυπά το σίδηρο σε ένα τοπικό χυτήριο, πραγματικά Heavy Metal κατάσταση.

Scott Columbus 
(10 Νοεμβρίου 1956 - 4 Απριλίου 2011)

Αμερικανός μουσικός και πρώην ντράμερ των Manowar
Σύμφωνα με πληροφορίες ανακαλύφθηκε από μια γυναίκα fan της μπάντας, να κτυπά το σίδηρο σε ένα τοπικό χυτήριο, πραγματικά Heavy Metal κατάσταση. Με το συγκρότημα ήταν μαζί από 1983 έως το 1990, όταν τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το συγκρότημα, όταν ο γιος του αρρώστησε. Αντικαταστάθηκε από τον Rhino για το "The Triumph Of Steel", αλλά επέστρεψε το 1994 και παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι το καλοκαίρι του 2008 όταν αντικαταστάθηκε και πάλι από την Rhino κατά τη διάρκεια παραστάσεων των Manowar στη Βουλγαρία και το ‘Magic Circle Festival’ του 2008.


Οι Manowar ποτέ δεν ανακοίνωσαν επίσημα την αναχώρηση του Scott. Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Classic Rock, ο Scott είπε… θα έλεγα ότι ήταν περίπου τον Απρίλιο του 2008. Όταν ο DeMaio (Joey DeMaio, μπασίστας-ηγέτης του σχήματος) και ‘γω συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε σε ορισμένα σημεία. Ξέρεις τι είχα μια μακρά και θαυμάσια καριέρα με τους Manowar, δεν το μετανιώνω. Επίσης, εξήγησε ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αποχώρηση του από το συγκρότημα ήταν προσωπικοί, οικονομικοί και καλλιτεχνικοί. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι με τον Eric Adams δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα (αφήνοντας αιχμές για τον Joey DeMaio) ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει ότι συνεργάζεται με τον Ross The Boss με τον οποίο κιόλας θα περιοδεύσει πολύ σύντομα, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ.
Ο Scott έπαιζε με τα λεγόμενα “Drums Of Doom", ένα drum kit από ανοξείδωτο χάλυβα, διότι η drumming τεχνική του είναι πάρα πολύ τραχύς, και  σχετικά με τις τυποποιημένες συσκευασίες των συνηθισμένων drum kit θα έπρεπε να αντικαταστούνε πολύ τακτικά.
Η επίσημη ιστοσελίδα των Manowar έκανε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο του: “Με μεγάλη λύπη μας ανακοινώνουμε το θάνατο του αδελφού μας Scott Columbus. Ένα σπάνιο ταλέντο, εξίσου ένα σπάνιο άτομο, έναν πατέρα, έναν φίλο και έναν brother of Metal. Όλες οι μεγάλες στιγμές που περάσαμε μαζί, είναι στιλβωμένες στις καρδιές και τις μνήμες μας για πάντα.  Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί”.                                                                          
Η κοπέλα με την οποία διατηρούσε δεσμό τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε το θάνατο του στη σελίδα του στο Facebook, από όπου ενημέρωσε στα σχόλια ότι ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία. Η οικογένεια του δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατο του. Ήταν 54 ετών.
Αναπαύου εν ειρήνη Scott και ευχαριστούμε για τις υπέροχες μουσικές όλα αυτά τα χρόνια.    Η Valhalla σε περιμένει…

ΔΙΣΚΟΦΓΡΑΦΙΑ MANOWAR (With Scott Columbus)
Into Glory Ride [1983]
Hail To England [1984]
Sign Of The Hammer [1984]
Fighting The World [1987]
Kings Of Metal [1988]
Louder Than Hell [1996]
Hell On Wheels, Live [1997]
Hell On Stage, Live [1998]
Warriors Of The World [2002]
Gods Of War [2007]
Gods Of War, Live [2007]

 

Κείμενο: ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ