Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 22:36:58

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοί ήταν οι "Bible Black" ?

Bibleblack

BIBLE BLACK

Οι Bible Black ήταν μια hard rock μπάντα της δεκαετία του 80.Το συγκρότημα αποτελούσαν οι Gary Driscoll(ντραμς,ex Elf ,Rainbow) , Craig Gruber(μπάσο ,ex Elf,Rainbow,Black Sabbath) , Duck McDonald(κιθάρες ,ex Savoy Brown, Blue Cheer,Rods) και Jeff Fenholt (φωνητικά ,ex Joshua ,Tony Iommi, Geezer Butler Band, Jesus Christ Super Star musical).


Bibleblack

BIBLE BLACK

Οι Bible Black ήταν μια hard rock μπάντα της δεκαετία του 80.Το συγκρότημα αποτελούσαν οι Gary Driscoll(ντραμς,ex Elf ,Rainbow) , Craig Gruber(μπάσο ,ex Elf,Rainbow,Black Sabbath) , Duck McDonald(κιθάρες ,ex Savoy Brown, Blue Cheer,Rods) και Jeff Fenholt (φωνητικά ,ex Joshua ,Tony Iommi, Geezer Butler Band, Jesus Christ Super Star musical).Όλα τα μελή ήταν αρκετά έμπειρα και με αρκετά χρόνια στο χώρο της μουσικής. Δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν τίποτα επίσημο, παρά μόνο ένα demo το 1981 με το όνομα “Ground Zero”.Άλλη μια αδικοχαμένη μπάντα , η όποια είχε όλα τα στοιχειά να προχωρήσει αλλά δεν τα κατάφερε .

Το 1985 τα μελή της μπάντας συμμετείχαν στο project του Carl Canedy “Thrasher”.Οι Thrasher κυκλοφόρησαν ένα μόνο δίσκο το “Burning at the speed of light”, ο οποίος επανακυκλοφόρησε το 2007.Ολα τα μελή των Bible Black συνεχίζουν σε αλλά συγκροτήματα, εκτός του Gary Driscoll ο οποίος απεβίωσε. Έχει  επίσης δημιουργηθεί και ένα ανεπίσημο myspace profile που έχει το demo τους και φωτογραφικό υλικό.


Links
http://www.myspace.com/bibleblackband
http://en.wikipedia.org/wiki/Bible_Black_%28band%29

Λεωνίδας Σγούρδας