Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 16:28:49

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MORGANA-ROSE OF JERICHO 2011 (review)


Αυτή εδώ είναι η δεύτερη και πολυαναμενομενη κυκλοφορία των Morgana.Η Morgana είναι το συγκρότημα της Roberta Delaude. Πιστεύω δε χρειάζεται να αναφέρω και πολλά για την Ιταλίδα θεά του metal.Η Roberta είναι αρκετά γνωστή στην χωρά της καθώς και σε όσους ασχολούνται με το κλασσικό metal,έχοντας 29 χρόνια πορείας στο χώρο και με αρκετές εμφανίσεις στο ενεργητικό της.

 

Αυτή εδώ είναι η δεύτερη και πολυαναμενομενη κυκλοφορία των Morgana.Η Morgana είναι το συγκρότημα της Roberta Delaude. Πιστεύω δε χρειάζεται να αναφέρω και πολλά για την Ιταλίδα θεά του metal.Η Roberta είναι αρκετά γνωστή στην χωρά της καθώς και σε όσους ασχολούνται με το κλασσικό metal,έχοντας 29 χρόνια πορείας στο χώρο και με αρκετές εμφανίσεις στο ενεργητικό της.Μαλιστα είχαμε κάνει και αφιέρωμα στο site kαθώς και συνέντευξη της στην όποια μας είχε προετοιμάσει για την επαναφορά της μετά από 22 χρόνια από την  τελευταία κυκλοφορία της.

Στο ενδιάμεσο είχε κυκλοφορήσει μια συλλογή με κομμάτια από όλες τις περιόδους της(Three Years of Maddnes),μια κυκλοφορία χωρίς την έγκριση της (Two Faces)καθώς και ένα bootleg(Lady Winter CD).Για περισσότερες πληροφορίες τσεκάρετε στα προαναφερθέντα άρθρα του southernrock.gr

Εδω έχουμε ένα δίσκο που αποτελείτε από 10 κομματια,από τα όποια ένα είναι διασκευή, δυο επανεκτελεσεις (στο Lady Winter,μια κανονική και μια ακουστική),ένα ορχηστρικό και μια εισαγωγη.Επισης έχει γυριστεί και video clip για το Golden Hours ,που είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη στιγμή του δίσκου ήχος είναι διαφορετικός από τα παλαιοτέρα κομμάτια των Morgana.Θα έλεγα πιο μοντέρνος , αλλά πάλι κινούνται στο χώρο του metal και έχουν το δικό τους ύφος φωνή της Roberta είναι αψογη,σχεδον αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρονου,όπως επίσης και η υπόλοιπη μπάντα που τα πηγαίνει μια χαρα!Ιδιαiτερα ο κιθαρίστας είναι κορυφη!Απο τα πρώτα πράγματα που σου κάνουν εντύπωση στον δίσκο είναι τα φοβερά καθαριστικά μέρη του Tommy Talamanca,ο όποιος είναι ένας αρκετά έμπειρος κιθαρίστας ήχος του δίσκου είναι παρά πολύ καλος.

Οι συνθέσεις κινούνται στο ίδιο μοτιβο,χωρις όμως να είναι βαρετες.Επισης έχουμε και δυο power μπαλαντες.Σε γενικές γραμμές ο δίσκος είναι πολύ κάλος και άξιος του ονόματος των Morgana.Ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι και να κάνουν καμία περιοδεία για να τους δούμε και από κοντα.Εως τότε καλή ακρόαση του δίσκου!Line up: Morgana Delaude-φωνητικά, Andy Marchini-μπάσο, Alessio Spallarossa-ντραμς, Tommy Talamanca-κιθάρες.

Track list: 1. Alive...(intro)   2. Love Me The Way I Am   3. Golden Hours   4. Lady Winter   5. 610   6. Bang Bang(Sony Bono cover)   7. I Will Not Turn Back   8. How Do You Feel   9. ...And Kickin' (instrumental)  10. Lady Winter (Acoustic Version)

Links:http://www.morganadelaude.com/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JEAup0gQ-yo

Λεωνίδας Σγούρδας