Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 22:53:53

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιά ηταν η πρώτη μπάντα του Joe Bonamassa ?

Bloodline by Bloodline (1994)

Oι Bloodline ήταν το πρωτο αμερικάνικο blues rock γκρούπ που συμμετείχε ο εκπληκτικός  Joe Bonamassa. Αποτελούταν απο γιούς πολύ γνωστών μουσικών . Η πρώτη αυτή μπάντα του εξαιρετικού μουσικού που ο ιδιος παρουσιαζόταν και με δεύτερο όνομα ως (“Smokin’ Joe Bonamassa”) σε ηλικία 17 ετών


Bloodline by Bloodline (1994)

Oι Bloodline ήταν το πρωτο αμερικάνικο blues rock γκρούπ που συμμετείχε ο εκπληκτικός  Joe Bonamassa. Αποτελούταν απο γιούς πολύ γνωστών μουσικών .Η πρώτη αυτή μπάντα του εξαιρετικού  μουσικού παρουσιαζόταν και με δεύτερο όνομα ως (“Smokin’ Joe Bonamassa”).
Οι Bloodline κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους μεσω της Varèse Sarabande/Capitol το 1994 σε ύφος rocking blues .

Τα μέλη του γκρούπ ηταν ο drummer Erin Davis (γιός του Miles Davis),σαν rhythm κιθαρίστας ο Waylon Krieger (γιός του Robby Krieger), στο μπάσο και στα φωνητικά ο Berry Oakley, Jr. (γιός του  Berry Oakley),και βέβαια στην lead κιθάρα ο Bonamassa.

Στα πλήκτρα που χρειάζοταν σε κάποια τραγούδια η μπάντα κάλεσε τον βετεράνο μουσικό Lou Segreti.Αξίζει να σημειωθεί οτι συμμετείχε και ο Warren Haynes σαν guest, παίζωντας slide κιθάρα και βοήθησε στην ενορχήστρωση δυο τραγουδιών.Το μοναδικό αυτό άλμπουμ της μπάντας περιείχε και μια μεγαλη επιτυχία, το τραγούδι “Stone Cold Hearted”, το οποίο έφτασε στο Νο 32 στο  Billboard Mainstream Rock Tracks chart. Το γκρούπ την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε και ενα ΕP με την ονομασία "One Thousand Screams" απο την Doghouse

Η μπάντα γρήγορα ομως διαλύθηκε μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ αφού πρώτα ακολούθησε μια περιοδεία, ανοιγωντας τις συναυλίες των Tesla και των Lynyrd Skynyrd.

 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι  "Stone Cold hearted"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Nb2-ZyF-kAs#!

Το track list

1. Stone Cold Hearted   
2. Dixie Peach   
3. Cell Block 7   
4. Storm [Instrumental]   
5. The Good Luck You're Having   
6. Honest Crime   
7. So Far Away   
8. Calling Me Back   
9. Bad Girls   
10. Since You're Gone   
11. Trouble Is My Business   
12. Get off Your Back    

 

Σάββας Συνοδινός