Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 18:32:13

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτογραφία των "Lynyrd Skynyrd" πρίν πάρουν αυτο το όνομα

the_one_percent_band

H θρυλική μπάντα του αμερικάνικου "νότου" ξεκίνησε καπου στά τέλη του 1964 απο το Jacksonville της Florida. Μια παρέα νεαρών σπουδαστών ακόμα, κάνει τα πρώτα της βήματα στην μουσική την παρέα αποτελούν οι : Ronnie Van Zant, Allen Collins,και Gary Rossington κάνωντας την μπάντα με το όνομα "The Noble Five" .

H θρυλική μπάντα του αμερικάνικου "νότου" ξεκίνησε καπου στά τέλη του 1964 απο το Jacksonville της Florida. Μια παρέα νεαρών σπουδαστών ακόμα κάνει τα πρώτα της βήματα στην μουσική .Την παρέα αποτελούν οι :Ronnie Van Zant, Allen Collins,και Gary Rossington κάνωντας την μπάντα με το όνομα "The Noble Five" . 

Το αμέσως επόμενο χρόνο αλλάζει το όνομα της σε "My Backyard", οταν μέλος της γίνεται ο Larry Junstrom και ο Bob Burns  Το 1968, το γκρούπ κερδίζει σε εναν τοπικό διαγωνισμό γκρούπς (Battle of the Bands) και μπορεί να είναι μια μπάντα που θα ξεκινάει κάποιες συναυλίες των Καλιφορνέζων "Strawberry Alarm Clock" (κιθαρίστας και μπασίστας αυτής της μπάντας ο αργότερα συνδεθής στην μπάντα ΕD KING).

To 1970,o Van Zant "εμπνευσμένος" απο μια ταινία  αλλάζει το όνομα της μπάντας σε  "One Percent".Μια μπάντα που έπαιζε στο ξεκινημά της διασκευές απο Αγγλους καλλιτέχνες οπως οιYardbirds ο Clapton, ο Jeff Beck, οι  Beatles και οι Stones 

Παρακάτω βλέπετε μια φωτογραφία του γκρούπ (ως One Percent) πρίν αλλάξει πάλι το όνομα της μπάντας αυτή την φορά με αφορμή τον γυμναστή και δάσκαλο τους Leonard Skinner στο γυμνασίο οπου σπούδαζαν, σε Lynard Skynard, και αμέσως μετά σε "Lynyrd Skynyrd"
the_one_percent_band
Η αλλαγή του ονόματος έγινε κάνωντας πλάκα σε μια συναυλία του γκρούπ στο "Forrest Inn" 


Κείμενο: Σάββας Συνοδινός