Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 01:07:22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Πα-Μαλ - Ο βασιλιάς της αυταπάτης" (review)

Image
Οι «Πα-Μαλ» είναι μια αθηναική μπάντα που ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 και παίζει ελληνόφωνο ροκ, πρίν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και το πρώτο της άλμπουμ .Μια μουσική προσπάθεια με πολύ καλή "βάση".
Το άλμπουμ περιέχει δώδεκα (12) τραγούδια ,που είναι  συνθέσεις του Πάνου Μαλαχιά,και στους στίχους του ιδίου και του Νίκου Μαλαχία, αλλά και μελοποίηση της ποίησης του  Γρηγόρη Σπυράκη και του Χαράλαμπου Χατζηνάκη  .
Τα τραγούδια είναι προσεγμένα και θα τολμούσα να πω ποιοτικά με έκφραση πολύμορφη.Μου θυμίζουν σε κάποια σημεία Β.Παπακωσταντίνου και σε άλλα Β.Γερμανό.
Ο δίσκος δεν είναι προσανατολισμένος σε ενα συγκεκριμένο είδος αφου  εύκολα παρατηρεί κάποιος οτι το ροκ αλλάζει αποχρώσεις απο κλασσικό σε progressive κάποιες φορές εως και ενναλακτικό αλλά και "ξεφεύγει" απο το ροκ αφού υπάρχει και reggae τραγούδι στο άλμπουμ.
Οι μπαλλάντες υπερέχουν ποσοτικά και αλλάζουν κάπως το μουσικό "κλίμα" του δίσκου
Γενικά μπορεί να πεί κάποιος για καλοπαιγμένα τραγούδια με ωραία κιθαριστικά riffs και ανάλογα φωνητικά που βέβαια δεν χρειάζονται τόσο ποσοστό στην φάση της ενορχρήστρωσης.
Παρατηρώντας επίσης, θα έλεγα οτι κάποια σημεία της παραγωγής έπρεπε να προσεχθουν περισσότερο οπως οι χροιές στην κιθάρα και το hammond, το οποίο με δυσκολία ακούγεται στον μέσο ακροατή, Το πιάνο και το σαξόφωνο δίνει στο δίσκο μια ωραία μουσική προσέγγιση πέρα απο τα γνωστά άλμπου παρομοίου είδους
Το εξώφυλο είναι κάπως "απρόσεκτο" και δεν νομίζω οτι ταιριάζει τόσο στο περιοχομενό του άλμπουμ .
Συμπερασματικά θα έλεγα οτι ο δίσκος έιναι μια αρκετά καλή προσπάθεια που αξίζει να ακούσει κάποιος που ακούει ελληνόφωνο ροκ
Οι Πα-Μαλ είναι
Στέλιος Παύλου - Φωνή
Πάνος Μαλαχιάς - Κιθάρα
Νίκος Παπαχρυσός - Μπάσο
Γιώργος Τσιούτσιας - Πλήκτρα
Στέλιος Παύλου - Τύμπανα
 

«Ο Βασιλιάς Της Αυταπάτης» κυκλοφορεί και διανέμεται ψηφιακά από την Warner Music Greece (Digital Distributor) και σε CD από την Rising Star Promotions.

1. ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΥΠΟΓΕΙΟΣ
2. Μ'ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΦΙΛΤΡΟ
3. ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΨΑΧΝΕΙΣ
4. ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ feat. Βασίλης Γισδάκης
5. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ
6. ΤΟ ΜΩΒ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
7. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ
8. ΜΕΤΑΞΕΝΙΟ ΜΟΥ ΦΙΛΙ
9. ΣΕ ΓΕΛΑΣΑΝ
10. ΧΑΜΟΓΕΛΑ
11. ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΘΕΑ
12. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ
Σάββας Συνοδινός