Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 05:38:40

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

THE U.N. BAND - “Ulnar Nerve’ 2012 (review)

Image
Eαν και η κρίση άλλαξε την ζωή μας υπάρχουν παιδιά/μουσικοί οι οποίοι αναδυκνείουν μια πλευρά καλλιτεχνικα δημιουργική με ταλέντο. Μια τετραμελής παρέα απο την  Θεσσαλονίκη περίπου στα τέλη του 2009 κάνουν την μπάντα των U.N..Το γκρούπ
κινείται μουσικά ανάμεσα στο rock το blues αλλά υπάρχει και μια πιο σύγχρονη διάσταση, πιο εναλλακτική. 
Ο αγγλικός στίχος αναδυκνύει το χρώμα και το ύφος που επέλεξε να δώσει η μπάντα. Το πρώτο τους άλμπουμ που φέρει το όνομα Ulnar Nerve (άλναρ νέρβ) είναι μια απάντηση σε ολους εκείνους που νομίζουν οτι η ελληνκή σκηνή περνάει κρίση.
Ομορφες μελωδίες με ισορροπημένες κιθάρες,καλοδουλεμένα τραγούδια,απλά ισως σε κάποια σημεία να λείπει λίγο η ένταση (αυτό αφορά την ενορχήστρωση) αλλά είναι λεπτομέρεια ,γενικότερα το άλμπουμ κινείται σε πολύ καλά επίπεδα .
Η προσπάθεια για καλό δομημένο rock με κάποιες κορυφαίες δυναμκές είναι εμφανής ,αλλά και το blues με τις "παρενεργειες" που προκαλεί να είναι διακριτές. Το μπάσο και τα ντράμς αρμονικά δεμένα. Τα φωνητικά δένουν με το σύνολο που είναι πολύ ενδιαφέρον για την Ελληνική σκηνή με ευρωπαικό προσανατολισμό.
Το εξώφυλλο παραπέμπει με το δικό του τρόπο σε αμερικάνικες southern αναφορές και δίνει μια ακόμη πινελιά σγτον ομορφο μουσικο καμβά που περικλύει
 
Με λίγα λόγια ενα άλμπουμ δεν μένει "απαρατήρητο" και εύκολα προσελκύει το ενδιαφέρον ειδικά εαν είστε φαν του είδους 
 
 
TRACKS

1. When I'm Alone       
2. Joker's Grin       
3. Thank Me       
4. You       
5. Maybe       
6. Conscious Life       
7. Shoot Again       
8. Stand Out       
9. Dream Parade       
10. Clive       
11. Blue
 
 
Σάββας Συνοδινός