Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 11:25:46

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Van Ripper “Laetentur Coeli” 2012 (review)

Image
Αλλη μια κυκλοφορία η τρίτη συγκεκριμένα για τον Πέτρο Van Ripper η καλύτερα για τους " Van Ripper" και είναι το άλμπουμ που ακολούθησε το “Σκύλλα” αυτή τη φορά με την επωνυμία “Laetentur Coeli”.
Ενα άλμπουμ που όπως και τα προηγούμενα δεν είναι για εύκολη ακουστική κατανάλωση αλλά απαιτεί το κατάλληλο "αυτί" και ψάξιμο μουσικό.
Κάποιοι καλλιτέχνες διακρίνονται για την ιδιαίτερη μουσική τους προσέγγιση,ενας απο αυτούς και ο Πέτρος ,βέβαια για να καταλάβετε αυτά που γράφω καλό θα ήταν να ακούσετε και τις δύο προηγούμενες δουλειές του.
To“Laetentur Coeli” είναι ενας δίσκος που με το πρώτο άκουσμα σε γοητεύει απόμακρα, και σου δημιουργεί την περιέργεια να τον ξανακούσεις προσεκτικότερα για να αντιληφθείς την εσωτερική ανάγκη του καλλιτέχνη για πειραματισμό πάνω σε μεταλλικές φόρμες που με έξυπνο τρόπο αναμειγνύονται με διάφορα άλλωτε λαικά όργανα, όπως μπαγλαμά και άλλωτε με κλασσικές αξίες όπως της βιόλας και του πιάνου.
Πενιά και ριφ, μαζί ακόμα και με γκάιντα ενα μουσικό μείγμα για απαιτητικούς ακροατές με ενναλακτική προσέγγιση .
Μια διαφορετικότητα εμπνευσμένη που προσδιορίζει την δική της μουσική έννοια.
Εαν κάποιος πρέπει να σταθεί κάπου περισσότερο, είναι στους στίχους που πραγματικά είναι άξιοι λόγου, αφού είναι σκληροί κάποιες φορές, ίσως να τον λέγαμε και ενα "λόγο" εκκεντρικό με την δημιουργική έννοια του όρου αφού δεν λείπουν και τα αρχαία Ελληνικά εως και λατινικά (βλέπε ονομασία του άλμπουμ)
Το εξώφυλλο λιτό με παραπομπή στο παρελθόν.Για το επίπεδο της παραγωγής θα πω οτι είναι ιδιαίτερα υψηλό και νομίζω με το ανάλογο ύφος της μπάντας.
Η κυκλοφορία είναι απο την δισκογραφική εταιρεία KeKa records που ανήκει στους ίδιους τους μουσικούς

Τrack List:
1. Το είδωλο
2. Μιλίντα Γιαβάνα
3. Ο αχαΐρευτος
4. Αιωρείσαι
5. Ειδήσεις στα ψιλά
6. Απορίες
7. Ο θυμόσοφος

8. Μέμνησω εμού
Σάββας Συνοδινός