Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 09:51:24

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Heart Attack - "promo 11" (review)

Image
 
Οι Heart Attack είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2010 από τους Γιώργο Δριμυλή (ex-Raging Storm)-vocals και Στέργιο Ντίκο - drums.Ισορροπούν με επιτυχία μεταξύ hard και heavy ήχου ενώ δε λείπουν και glam/sleaze στοιχεία.Τον Ιούνιο κυκλοφόρησαν ένα promo με τέσσερα τραγούδια και Θεού θέλοντος και Eurogroup επιτρέποντος,τα παιδιά ευελπιστούν μέσα στο ’12 να έχουν ηχογραφήσει το πρώτο τους άλμπουμ.
 
Η τωρινή σύνθεση των Heart Attack είναι:
Γιώργος Δριμυλής- Vocals
Στέφανος Γιωργιτσόπουλος-Guitars
Μαριανίκη Τόκα- Drums/backing vocals
Teo Ross- Guitars
Λίλα Μόκα- Keyboards/backing vocals
Νίκος Μιχαλακάκος- Bass

Το promo του συγκροτήματος επιτελεί πολύ καλά το σκοπό του,να πάρουμε δηλαδή μια πρώτη γεύση απ’το συγκρότημα. Αρχίζει με το "Tell Me". Θα το χαρακτήριζα το πιο sleaze κομμάτι του promo με λίγο εντονότερη την παρουσία των keyboards σε σχέση με τα άλλα κομμάτια.
Το Playing with Fire που ακολουθεί είναι το πιο αδύναμο κομμάτι,όχι ότι είναι κακό,απλά δεν έχει το κάτι που σου μένει σε ένα τραγούδι.
Τρίτο κομμάτι είναι το Falling Apart.Η εισαγωγή είναι Running Wild παρόλο που οι πειρατές δεν είναι στη λίστα των επιρροών του συγκροτήματος.Είναι το πιο heavy τραγούδι του promo.
Τελευταίο είναι το Chase the Dream που αρχίζει ως μπαλάντα αλλά μετά ανεβάζει ταχύτητα. Χάνει στο νήμα τον τίτλο του καλύτερου τραγουδιού από το Falling Apart,κυρίως λόγω της εισαγωγής του τελευταίου.
 
Οι Heart Attack μου άφησαν θετικές εντυπώσεις.
Μου άρεσε ιδιαίτερα ο ήχος από τις κιθάρες.Καθαρός,χωρίς εφέ και παραμορφώσεις.Τα keyboards συμπληρώνουν και δεν καλύπτουν τις συνθέσεις.Τα φωνητικά αν και θα ταίριαζαν καλύτερα σε ένα αμιγώς glam/sleaze σχήμα,θυμίζουν κάτι από Warlord.

Tracklist
1.Tell me
2.Playing With Fire
3.Falling Apart
4.Chase the Dream

                                                                                 
 Γιάννης Αμυγδαλάς