Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 07:52:33

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

4Bitten - "Delirium" 2012 (review)

Image

 

4Bitten - "Delirium" 2012
Aρκετές φορές εχω γράψει αλλά και απο το ραδιόφωνο εχω πεί, οτι το Ελληνικό μουσικό στοιχείο είναι εξαιρετικά δημιουργικό και βρίσκεται σε πολύ καλή "φόρμα" εαν θέλουμε να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους. Βάζει εύκολα γκολ και κάνει το game που θέλει στο μουσικό "γήπεδο'. Μια επιβεβαίωση της γνώμης μου (άνευ εγωιστικής διάθεσης) είναι και το παρακάτω άλμπουμ των "4Bitten" με την επωνυμία "Delirium" .

Το τετραμελές συγκρότημα σε αυτή την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά οπως και στην πρώτη παραμένει σε πολύ καλές μουσικές χάρντ ροκ- μέταλ δομές ,συνδιάζωντας με περίτεχνο τρόπο το παρελθόν με το μέλλον, με άλλα λόγια, το μοντέρνο εμπλέκεται με το κλασσικό μέταλ και βγαίνει στον ακροατή μια πολύ ωραία μουσική πρόταση . Ο δίσκος είναι δυνατός (ντελιριόδης) με πολλά και πολύ ενδιαφέροντα riffs, και groove ενναλαγές.

Η κιθάρα όπως πρέπει δίνει τα ρέστα της με τα γρήγορα σόλο και δένει μουσικά με το υπόλοιπο κομμάτι .Μόνη μου ίσως διαφωνία είναι οτι θα προτιμούσα μια "καθαρή" μπαλλάντα στην σύνθεση του δίσκου αλλά αυτό είναι τόσο μικρό "παράπτωμα" που μόνο ενας ιδιότροπος σαν εμένα θα το διέκρινε.

Τα τύμπανα και οι μπασογραμμές προσεγμένα/νες και με το σωστό ποσοστό στην ένταση τους.
Φωνητικά, η πολύ καλή μουσική εικόνα συμπληρώνεται απο την εξαιρετική φωνή της Fofis Roussos με το ταλέντο της να σε περνάει σε ευρωπαική μουσική διάσταση.Να σημειώσουμε βέβαια οτι τα περισσότερα Ελληνικά group εχουν ενα προβληματάκι με την αγγλική προφορά πράγμα που εδω δεν ισχύει αφού η Fofi είναι σε άλλο level .

Η παραγωγή βρίσκεται στα καλύτερα επίπεδα, "περνάει" τα Ελληνικά μουσικά σύνορα και δεν εχει να ζηλέψει το παραμικρό απο κάποια άλλη  παραγωγή του εξωτερικού. Κλείνωντας θα ηθελα να πω οτι και το εξώφυλλο είναι πολύ προσεγμένο και πιστεύω οτι θέλει να δώσει μια άλλη εικόνα μιιας πιο εσωτερικής σκέψης.

Περιληπτικά θα έλεγα οτι είναι ενα απαραίτητο άκουσμα για τους φάνς του είδους αλλά και πολύ ενδιαφέρον γενικά για τους μουσικόφυλους


Tracklist:
1. Burning The Candle
2. Jaded
3. Let It All Burn
4. Live 4 Today
5. A Different Fate
6. Games U Play
7. Far From Grace
8. Delirium
9. Not This Time
10. Through The Fire
11. Tomorrow Never Comes

Internet:
http://www.4bitten.com/
http://www.facebook.com/pages/4bitten/26747683954
https://twitter.com/#!/4bitten_band
http://www.myspace.com/4bitten
http://www.youtube.com/user/4bittenband

Σάββας Συνοδινός