Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 03:48:10

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

4bitten - "Delirium"

Image
4Bitten

Από τους θορυβώδεις δρόμους της Αθήνας έρχεται ο φρέσκος, δυναμικός και μελωδικός hard rock δίσκος που είναι πιθανόν να ακούσετε το 2012. Οι Έλληνες ρόκερς 4Bitten ανακοίνωσαν το πολυαναμενόμενο 2ο άλμπουμ τους “Delirium” που θα κυκλοφορήσει από την Rocksector Records στις 23 Απριλίου 2012.
Σχεδόν 3 χρόνια μετά από το πρώτο τους άλμπουμ “No More Sins” που επίσης κυκλοφόρησε από την Roscksector, αυτή η τετραμελής μπάντα με επικεφαλής μια μικροκαμωμένη Ελληνοαμερικανίδα κυρία, με χωρίς αμφιβολία μεγάλες φωνητικές ικανότητες, είναι έτοιμη να λανσάρει την δεύτερη δουλειά της. Η Fofi Roussos λέει: “ Αν και είμαστε πολύ περήφανοι για την πρώτη μας δουλειά, ξέρουμε ότι έχουμε να δώσουμε ακόμα πολλά και δεν είχαμε καμία πρόθεση να κάνουμε βιαστικά πράγματα”.
Το “Delirium”είναι ένα άλμπουμ που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του πρώτου, ενώ παράλληλα κάνει λαμπρά βήματα μπροστά στον τομέα της παραγωγής, στην στιχουργική και στις ερμηνείες. Η Fofi συνεχίζει λέγοντας: “ Όλοι έχουμε επηρεαστεί κατά κάποιο τρόπο από την οικονομική κρίση και ήταν σημαντικό για όλους μας να παρακάμψουμε όλη αυτή την κατάσταση και να προσπαθήσουμε να δείξουμε το μεγάλο πάθος και τον πολιτισμό που ζει και αναπνέει στην χώρα μας με κάποιον τρόπο”
Όταν το 2008 το περιοδικό Rock Hard πρώτο εντόπισε τις τεράστιες δυνατότητες των 4Bitten, κάλεσαν το συγκρότημα να ηχογραφήσει ένα κομμάτι για ένα αφιέρωμα στους KISS που κυκλοφόρησε από το ίδιο το περιοδικό. Σε αυτό το σημείο ίσως ακόμα και το Hard Rock δεν προέβλεψε ότι αυτή η μπάντα θα μπορούσε, πολύ πριν την πρώτη της δουλειά, να είναι το βασικό συγκρότημα που θα έκανε support στους Michael Schenker Group & Dan Reed στην Μεγάλη Βρετανία και αργότερα στους Uriah Heep & Tygers Of Pan Tang στην Αθήνα. Πριν το 2011, όταν το κύριο μέλημά τους ήταν το γράψιμο και η ηχογράφηση, η μπάντα έκανε τακτικές περιοδείες στην Μεγάλη Βρετανία.
Ο ήχος των 4Bitten πηγάζει από τους τιτάνες της βρετανικής και αμερικάνικης ροκ των 4 τελευταίων δεκαετιών, αλλά το “Delirium” στοχεύει στην ανανέωση και στον εκσυγχρονισμό των επιρροών του συγκροτήματος…

“Είναι προφανές πόσο ολοκληρωμένοι μουσικοί είναι. Έχουν επιρροές από τα πρώτα χρόνια των Whitesnake και των Deep Purple”. Fireworks

“Είναι ολοφάνερο ότι οι 4Bitten έχουν κάτι το ξεχωριστό. Ο συγχρονισμός τους δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος”. Room Thirteen

Οι ημερομηνίες για τις περιοδείες τους σε Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη προγραμματίζονται για το 2012. Επί πλέον, στο πρώτο τους μουσικό βίντεο έχει γίνει η σκηνοθεσία και η παραγωγή από το εξαιρετικό Video Ink, στην Μεγάλη Βρετανία.
 
Tracklist

1. BURNING THE CANDLE
2. JADED
3. LET IT ALL BURN
4. LIVE 4 TODAY
5. A DIFFERENT FATE
6. GAMES U PLAY
7. FAR FROM GRACE
8. DELIRIUM
9. NOT THIS TIME
10. THROUGH THE FIRE
11. TOMORROW NEVER COMES