Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 14:40:06

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

SKYSENT LU - "2 Seconds Late" 2011 (review)

Μια παρέα μουσικών απο την Αθηνα αποφασίζει το 2004 να δημιουργήσει τους Skysent LU. Ένα γκρουπ που με τις πρόβες, την επιμονή, τη θέληση και το ταλέντο του, κατάφερε να πάρει το δικό του μερίδιο στη μουσική σκηνή του rock, με την ευρεία έννοια του όρου.

Μουσικά η μπάντα προσανατολίζεται στο παραδοσικακό hard rock, συνδυασμένο με νεότερα στοιχεία του είδους, αλλά και heavy metal έννοιες. Μετά από 7 χρόνια υπάρξης της μπάντας, αλλά και συνεχούς σκληρής δουλειάς, φτάνει και στα χέρια μας το πρώτο άλμπουμ του Αθηναϊκού γκρούπ, με την ονομασία "2 Seconds Late", που με το πρώτο άκουσμα διαπιστώνεις τη δημιουργική τάση της μπάντας, που προσφέρει, χωρίς φανφαρισμούς και εντυπωσιασμούς, μια ροκ απλότητα που εχει λείψει στα νεα γκρουπς, ενώ παράλληλα σε απογειώνει διδάσκοντάς σε οτι το "άμμεσο" riff μπορεί να σε κάνει να νιώσεις την ουσία του hard rock.

Διάφορες, ανάμεικτες μουσικές διαδρομές των μελών, συμπαρουσιάζουν μια ποικιλία από το κλασσικό hard rock έως και το stoner, πασπαλισμένο με αρκετή δόση heavy metal . Υπάρχουν εννιά κομμάτια σε αυτό το άλμπουμ, που προβάλουν στο μουσικό στερέωμα, με τόλμη και αισιοδοξία για την μουσική πορεία της μπάντας και σου μεταφέρουν την ενέργεια του γκρουπ όταν παίζει live.
Δυνατά, μεστά τραγούδια, με αγγλικό στίχο, που πλησιάζουν το κοινό με ευκολία, αφού η μουσική, μαζί με τα πολύ καλά φωνητικά, είναι προσεκτικά δεμένα μεταξύ τους. Έτσι, σου παρουσιάζουν μια πλήρη εικόνα του μουσικού καμβά τους.
Οι περισσότεροι γνωρίζετε τον τρόπο που αντιμετωπίζω τις δισκοκριτικές: ούτε αυτή τη φορά θα μπω στη διαδικασία να απομονώσω τα τραγούδια. Άλλωστε, ειδικά σε σε αυτή την πρώτη εμφάνιση της μπάντας στην δισκογραφία, μάλλον θα αδικούσα τα υπόλοιπα αν το έκανα.
Με λίγα λόγια, από μουσικής πλευράς, το άλμπουμ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αξιολογότερα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η παραγωγή είναι δική τους και είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ένα γεγονός πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για μια μπάντα που κινείται στην ελληνική σκηνή.

Το εξώφυλλο ειλικρινά είναι από τα καλύτερα που έχω δει, αφού, οχι μόνο δεν περιορίζει την φαντασία στην ερμηνεία του, αλλά σε γοητεύει με την απλότητα της δυσκολίας που προκύπτει από μια πρώτη ευκαιριακή ανάλυση.

Είναι ένας ζωγραφικός πίνακας θα έλεγα, που θέλει να εκφράσει τη μουσική πλευρά του περιεχομένου του άλμπουμ, μέσα από μια άλλης μορφής καλλιτεχνία. Επίσης, να μην παραλείψουμε και το ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλιαράκι, με τους στίχους και τις διαστημικές εικόνες, που φανερώνει μια μπάντα με άλλη προσέγγιση και νοοτροπία. Μαζί με το μεράκι τους, συμβάλλει στο να κάνει αυτή την δισκογραφική δουλειά μοναδική.

Τα μέλη των Skysent Lu είναι:

Νώντας Εμμανουήλ – Φωνητικά

Κώστας Καραπέτσας – Ηλεκτρική Κιθάρα

Χρήστος Σπυρόπουλος – Ηλεκτρική Κιθάρα

Στέφανος Μαλλιαρός – Μπάσο

Αλέξανδρος Βαρσάνης – Τύμπανα

Το track list είναι:

Bob's adventures
Loneliness of my heart
Few moments
Follow me
Last man's cry
Punishment
Two seconds late
Into the night
Fairytales

Κείμενο : Σάββας Συνοδινός

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook