Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 21:17:25

Super Stereo – 3

Οι θεσσαλονικείς Super Stereo επανέρχονται δισκογραφικά έπειτα από 4 χρόνια με τον τρίτο τους δίσκο «3», για να εισχωρήσουν στα ενδότερα της ψυχής μας, να μας κάνουν να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε αλλά και να αναπνεύσουμε. Κάτι σαν ψυχογράφημα θα έλεγα….

Με το χαρακτηριστικό πειραματικό τους στυλ, πατάνε στην alternative rock – Britpop κουλτούρα των ‘90s, με χαρακτηριστικά της ελληνόφωνης σκηνής που εμείς που ζήσαμε την εποχή τη νοσταλγούμε, προσθέτουν πινελιές από τη ψυχεδέλεια των 60s-70s αλλά και σκοτάδια του new wave των ‘80s. Έντονο και ογκώδες το μπάσο, κοφτά και ξερά τύμπανα. Ρυθμοί άλλοτε ποιο χορευτικοί και άλλοτε πιο πεσιμιστικοί.

Στιχουργικά επικρατεί μία κριτική στάση. Κριτική, προς την κοινωνία και το σήμερα που ζούμε κάτι που δεν αρμόζει στους πιο ρομαντικούς. Αυτοκριτική, μία εσωτερική αναζήτηση, αμφιβολία του τι είμαι πραγματικά, για την θλίψη και την μονοτονία της ζωής μας από την ψυχολογική πίεση που έχουμε υποστεί. Επειδή όμως η δίψα για ζωή δεν έχει χαθεί, αρκεί να την φέρουμε στην επιφάνεια και να απεγκλωβιστούμε.

Οι Supper Stereo δίσκο με τον δίσκο ωριμάζουν όλο και περισσότερο, μουσικά και στιχουργικά. Κρατάνε πάντα το δικό τους προσωπικό ήχο και την ερμηνεία που τους χαρακτηρίζει από τις αρχές τους και εξελίσσονται πάνω σε αυτά. Προσωπικά ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Η ιδιαιτερότητα των στίχων τους με άγγιξαν πολύ. Σίγουρα είναι ένας δίσκος που θέλει αρκετές ακροάσεις για να εισχωρήσεις μέσα του, αλλά αξίζει πραγματικά.

Κυκλοφορεί σε 12ιντσο βινύλιο, cd και ψηφιακά (https://superstereo3.bandcamp.com/
).

Οι Super Stereo είναι:
Θανάσης Dzingovic- Guitar Vocals
Ανθή Κύρκου- Keys & More
Ευα Ντούρου- Keys & Theremin
Δημήτρης Οικονόμου- Drums
Μπίλης Βασιλόπουλος- Bass
Ορέστης Μπενέκας- Ήχος και κουμπάκια

Track list:
1. Άσχημοι Δρόμοι
2. Σκυλιά
3. Μπορώ και μιλάω
4. Πέρα απ᾽ τη νύχτα των άλλων
5. Σκόνη
6. Χαρούμενα πόδια
7. Αύριο
8. Ρολόγια
9. Καθώς τινάζουν τα χαλιά
https://www.facebook.com/Super-Stereo-357335044354093/

Αντώνης Δριβελόπουλος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook