Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 10:14:06

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

2ο Μπαζάρ Φιλανθρωπικής Ενίσχυσης στο Enzzo De Cuba

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

2ο Μπαζάρ Φιλανθρωπικής Ενίσχυσης στο Enzzo De Cuba

Οι πολίτες ενίσχυσαν με την ψυχή τους το έργο της «ΕΔΡΑΣ»

το Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008, από τις 12.00 έως τις 20.00

 

Οι επισκέπτες του Enzzo De Cuba το διήμερο 13 & 14 Δεκεμβρίου 2008 απόλαυσαν τον καφέ τους στην φιλόξενη κουβανέζικη αυλή του και παράλληλα ενίσχυσαν με την ψυχή τους, αγοράζοντας είδη γνωστών εταιρειών (ρούχα, εσώρουχα, αξεσουάρ) σε πολύ χαμηλές τιμές καθώς και αντικείμενα-κατασκευές των εξυπηρετούμενων του Κέντρου Ημέρας «Διαδρομή». Τα έσοδα της εκδήλωσης στηρίζουν το έργο της «ΕΔΡΑΣ», για ευαίσθητες Κοινωνικά Ομάδες (άτομα με ελαφριά νοητική υστέρηση και δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα).

 

Στο χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλα τα εξής δρώμενα:

·    Δημιουργικό Εργαστήρι «Κάντο όπως κι εμείς!» Οι συμμετέχοντες βίωσαν από κοντά την κατασκευή των αντικειμένων της «Διαδρομής», δημιουργώντας Χριστουγεννιάτικα είδη, Χειροποίητα κοσμήματα κ.ά.!

·    Παιδότοπος από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης! Το Σάββατο 13/12, από τις 12.00 έως τις 16.00 τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με παιχνίδια που κατασκευάζει ο φορέας για παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες!

 

Μερικές από τις εταιρείες που παραχώρησαν αφιλοκερδώς είδη για την εκδήλωση είναι: 3 Guys, Alexi Andriotti Accessories, Alouette, Arma, Attrativo, BSB, Catamaran, Felicita, Folli Follie, Helmi, Luna, Optikart, Paranoia, Raxevsky, Staff Jeans, Toi Moi, Triumph, Visconti, Αχιλλέας Accessories κ.ά.

 

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης:

1-4: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

5: Οι εθελοντές δημιουργούν στο Εργαστήρι «Κάντο όπως κι εμείς!»

6: Ένας από τους επισκέπτες της εκδήλωσης, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα μέσα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα των ημερών

 

 

*Ο χώρος παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς για την εκδήλωση από το Enzzo De Cuba (Αγ. Παρασκευής 70-72, Περιστέρι)

 


 

Χορηγοί επικοινωνίας:       

  • ΔΙΕΣΗ 101,3
  • MAD
  • MAD TV
  • MAD RADIO
  • Olimazi, Ευρωπαϊκό Forum Εθελοντικών Οργανώσεων
  • ελculture.gr

 

Διαδικτυακή Υποστήριξη: Southernrock.gr

 

 

 


 




 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Γκούτσιου Αριστέα, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», τηλ/fax: 210-5913824, κιν.: 6936 784724, e-mai: mko.edra@gmail.com, Url: www.edra-coop.gr

 

Η «ΕΔΡΑ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής από το 2001, με στόχο τη συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας. Η δράση του επικεντρώνεται στην κοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, στηρίζοντας άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχολογικά προβλήματα και παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και μαθησιακά προβλήματα. Ο Οργανισμός αποτελείται από 5 δομές:  2 οικοτροφεία που λειτουργούν στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, ένα Κέντρο Ημέρας ανοιχτό προς την κοινότητα, και δύο Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Το «Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων - ΔΙΑΔΡΟΜΗ» απευθύνεται σε ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση εξυπηρετώντας τόσο τους ενοίκους των οικοτροφείων του φορέα όσο και άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας.



Το έργο της δημιουργίας και λειτουργίας των Οικοτροφείων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια» 2000-2006 του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου, στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Μέτρο 2.1 για την «Αποασυλοποίηση και κοινωνικοοικονομική (επαν)ένταξη ψυχικά ασθενών» με συγχρηματοδότηση 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΚΤ) και 25% από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.

 


--
Για την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"

Γκούτσιου Αριστέα
Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων
Γαστούνης & Γουμενίτσης 14, 121 31 Περιστέρι
τηλ./φαξ: 210-5913826, κιν.: 6936 784724
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.edra-coop.gr