Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 13:39:08

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

2ο Μπαζάρ Φιλανθρωπικής Ενίσχυσης της «ΕΔΡΑΣ»

στο Enzzo De Cuba

 

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» πραγματοποιεί μπαζάρ φιλανθρωπικής ενίσχυσης το Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008, από τις 12.00 έως τις 20.00 στο Enzzo De Cuba* (Αγ. Παρασκευής 70-72, Περιστέρι). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν αντικείμενα-κατασκευές του Κέντρου Ημέρας «Διαδρομή» (δημιουργίες των εξυπηρετούμενων -ενήλικα άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση) καθώς και είδη γνωστών εταιρειών (ρούχα, εσώρουχα, αξεσουάρ) σε πολύ χαμηλές τιμές και παράλληλα να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό το έργο του φορέα.

 

Μερικές από τις εταιρείες που έχουν παραχωρήσει αφιλοκερδώς είδη για την εκδήλωση είναι: 3 Guys, Alexi Andriotti Accessories, Alouette, Arma, Attrativo, BSB, Catamaran, Felicita, Folli Follie, Helmi, Luna, Optikart, Paranoia, Raxevsky, Staff, Toi Moi, Triumph, Visconti, Αχιλλέας Accessories κ.ά.

 

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου της «ΕΔΡΑΣ», για ευαίσθητες Κοινωνικά Ομάδες (άτομα με ελαφριά νοητική υστέρηση και δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα).

 

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν επίσης τα εξής δρώμενα:

  • Ελεύθερες αγκαλιές! (Free Hugs!) Εθελοντές της «ΕΔΡΑΣ» θα προσφέρουν σε περαστικούς μία αγκαλιά, σε μία προσπάθεια για περισσότερη αγάπη και κοινωνικότητα μεταξύ των ανθρώπων!
  • Δημιουργικό Εργαστήρι «Κάντο όπως κι εμείς!» Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν από κοντά πώς κατασκευάζονται τα αντικείμενα της «Διαδρομής», δημιουργώντας μαζί μας Χριστουγεννιάτικα είδη, Χειροποίητα κοσμήματα κ.ά.!
  • Παιδότοπος από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης! Τα παιδιά (4 έως 12 ετών) θα μπορούν να παίξουν με παιχνίδια που κατασκευάζει ο φορέας για παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες (Σάββατο 13/12, 12.00-16.00).

 

Η παρουσία σας θα είναι σημαντική για την προσπάθειά μας!

 

*Ο χώρος έχει παραχωρηθεί αφιλοκερδώς για την εκδήλωση από το Enzzo De Cuba

 


 

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

  • ΔΙΕΣΗ 101,3
  • MAD
  • MAD TV
  • MAD RADIO
  • Olimazi, Ευρωπαϊκό Forum Εθελοντικών Οργανώσεων
  • ελculture.gr

Διαδικτυακή Υποστήριξη: southernrock.gr

 

Παρακαλείσθε για την αναδημοσίευση/προβολή. Για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Γκούτσιου Αριστέα, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», τηλ/fax: 210-5913824, κιν.: 6936 784724, e-mai: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Url: www.edra-coop.gr

 

 

 

Η «ΕΔΡΑ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής από το 2001, με στόχο τη συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας. Η δράση του επικεντρώνεται στην κοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, στηρίζοντας άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχολογικά προβλήματα και παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και μαθησιακά προβλήματα. Ο Οργανισμός αποτελείται από 5 δομές:  2 οικοτροφεία που λειτουργούν στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, ένα Κέντρο Ημέρας ανοιχτό προς την κοινότητα, και δύο Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.


Το έργο της δημιουργίας και λειτουργίας των Οικοτροφείων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια» 2000-2006 του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου, στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Μέτρο 2.1 για την «Αποασυλοποίηση και κοινωνικοοικονομική (επαν)ένταξη ψυχικά ασθενών» με συγχρηματοδότηση 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΚΤ) και 25% από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.